Jump to content

Grčka an ženeral

Featured Replies

35 minutes ago, Svemir Zeka said:

U HN ima tri plaže, koje nemaju kafiće ni beton. Ima kamenje ili šljunak. Na jednoj ima pesak.

Peščana plaža je za malu decu zgodna, a ovu volim samo zato jer ima četinare pod koje se sakrijem. Velike peščane plaže me ne privlače, volim kamenje.

Ali, Herceg Novi je grad. U Hrvatskoj i ako si u malom mestu, u blizini je neki grad. Ne znam koliko Grčka miksuje te dve stvari.

Lep je HN al mnogo strmo bre zekane.

A, da, i grad je ko sto rece, ja vise volim da mogu da odem na veliku pescanu plazu koja je malo dalje od gradske vreve ili kamenu/sljunkovitu uvalu. Toga u Grckoj ima na tone. Plaze u HN su "tanke", kao da si i dalje u samom gradu.

• Replies 2.9k
  • Views 321.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ladno usred Peliona u nekoj taverni u selu blizu smestaja fotke Rodzera Votersa sa gazdaricom. Baba ne zna rec engleskog al njen sin kaze da su prijatelji i da svake godine dolazi van sezone. Nadrealn

• halloween
    halloween

Pre putovanja na Krit, a i drugde u Grčku, nije loše pročitati Grčko leto Žaka Lakrijera, Grčka ostrva od Lorensa Darela i Kolosa iz Marusija od Henrija Milera. Druga i treća su pisane pre oko 80 godi

• meni poslednji gosti izašli iz kuće 29. septembra. nisam očekivao da će sezona da se toliko razvuče - ne samo zbog odličnog vremena i kupanja koje i dalje traje /voda je 22c, može/ nego što uopšte nek

Posted Images

Koje plaze su vam najlepse na Rodosu?

1 minute ago, Shan Jan said:

Lep je HN al mnogo strmo bre zekane.

A, da, i grad je ko sto rece, ja vise volim da mogu da odem na veliku pescanu plazu koja je malo dalje od gradske vreve ili kamenu/sljunkovitu uvalu. Toga u Grckoj ima na tone. Plaze u HN su "tanke", kao da si i dalje u samom gradu.

Te kamene uvale s nešto šljunka su i u Dalmaciji na svakom koraku. I prirodni hlad, možda to i najviše volim tamo. HN ima mnogo biljaka, meni to njemu daje šmek, iako plaže jesu blizu šetalištu. Samo, meni je u nekom trenutku to i odgovaralo, zbog dece.

1 hour ago, Shan Jan said:

Koje plaze su vam najlepse na Rodosu?

Tsambika beach (pescana, prostrana plaza) i Anthony Quin (gomila zgodnih preplanulih italijana).

Ostale plaze su prelepe takodje )

Ima li funkcionalni javni transport na Rodosu?

1 hour ago, Frank Pembleton said:

Ja sam bila pre vise od 10 godina i autobuski prevoz je bio odlican (medjugradski). Sad je verujem jos bolje

2 hours ago, Sandradjer said:

Tsambika beach (pescana, prostrana plaza) i Anthony Quin (gomila zgodnih preplanulih italijana).

Ostale plaze su prelepe takodje )

dodaj kalithea koja se nešto malo placa

stegna

obe plaže na lindosu

agathi beach kod charakija

moja omiljena je glistra

3 minutes ago, Sandradjer said:

Ja sam bila pre vise od 10 godina i autobuski prevoz je bio odlican (medjugradski). Sad je verujem jos bolje

potvrđujem (2018)

Da li je bolje za Vrahos ici preko Bitolja, pa na Medzitliju i onda nekim losijim putem ili na Evzoni autoputem pa desno kod Soluna? Meni navigacija daje ovu drugu opciju

uvek radi suprotno od navigacije

On 23. 6. 2025. at 17:03, Frank Pembleton said:

Ima, dve firme, ovde imaš i vozne redove:

https://www.rhodestravelguide.gr/buses/

43 minutes ago, shimpu said:

Da li je bolje za Vrahos ici preko Bitolja, pa na Medzitliju i onda nekim losijim putem ili na Evzoni autoputem pa desno kod Soluna? Meni navigacija daje ovu drugu opciju

Mi smo, putujući na tu stranu u sezoni, uvek išli na Bitolj, jer na granici uglavnom nema više od par auta, ako i toliko.

Put od Bitolja do Kozanija, gde se uključuješ na autoput ka Igumenici, nije uopšte loš, to je uglavnom put za motorna vozila.

Dodatno su Makedonci pustili deo autoputa na deonici koja je bila najsporija.

On 23. 6. 2025. at 18:29, Ros said:

potvrđujem (2018)

Pretpostavljam, ako mozes da biras, da je ipak bolje uzeti rent a car?

46 minutes ago, Shan Jan said:

Kad je moja sestra išla, uzimali su tako.

1 hour ago, Shan Jan said:

u svakom slucaju. busom ces dohvatiti neka mesta, ali ne sve