Jump to content

Grčka an ženeral

Featured Replies

2 hours ago, Shan Jan said:

Nista cekam i vas izvestaj. Septembar sounds good, ja i ne volim pretoplo, plus mala deca koja vriste ce vec biti po skolama a studentkinje i dalje na moru fantom

mala deca idu septembrom namore, bas zbog slabijeg sunca... samo kazem.

• Replies 2.9k
  • Views 321.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ladno usred Peliona u nekoj taverni u selu blizu smestaja fotke Rodzera Votersa sa gazdaricom. Baba ne zna rec engleskog al njen sin kaze da su prijatelji i da svake godine dolazi van sezone. Nadrealn

• halloween
    halloween

Pre putovanja na Krit, a i drugde u Grčku, nije loše pročitati Grčko leto Žaka Lakrijera, Grčka ostrva od Lorensa Darela i Kolosa iz Marusija od Henrija Milera. Druga i treća su pisane pre oko 80 godi

• meni poslednji gosti izašli iz kuće 29. septembra. nisam očekivao da će sezona da se toliko razvuče - ne samo zbog odličnog vremena i kupanja koje i dalje traje /voda je 22c, može/ nego što uopšte nek

Posted Images

14 hours ago, Svemir Zeka said:

Jedino gde planiram još koji put da odem je Atina.

Za more, treba mi planina okolo, mnogo borova i kamenja. Rodos i Krit i slično, oara nemam.

A i kome je šef bio Konstantinos Velentzas, radije ide u Rvacku s_u

nema para za grcka ostrva a ima za cro. vazi.

19 hours ago, Shan Jan said:

@Ros ti si bese bio na svakom grckom ostrvu, tako kazu? Koje preporucujes za ovu sezonu? Do sada sam bio na Krfu, Lefkadi, Kritu i Kipru (ja i to racunam u Grcku).

Meni deluje da je vreme da overis i Kiklade. A na njima prepocujem Naksos. Veliko ostrvo, velicine Krka/Cresa i najveci Kiklad povrsinski. Ali, nema kruzera, pa onda ni vulgarnog turizma. A opet, barkom mozes lako na dnevni izlet na Mikonos, Paros, Amorgos... Lepa i zanimljiva sela u brdovitoj unutrasnjosti ostrva. Cene umerene. Najcesci jezik je bio grcki. Mi smo bili krajem avgusta, pa nije bilo ni pretrpano. Meltemi je bio cak prijatan, na Mikonosu je bio puno jaci (ne znam da li je i inace tako ili se tako potrefilo). Sam gradic i vecina poznatijih plaza na ostrvu su okrenute ka zapadu, pa su zalasci sunca fenomenalni.

43 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

nema para za grcka ostrva a ima za cro. vazi.

U Hr se ne ide avionom rolleyes

koliko znam, može i avionom

samo je pitanje da li si kliknula na istočno pravoslavlje rolleyes....i levantsku kuhinju

Edited by Marcus Wulffings

17 minutes ago, Marcus Wulffings said:

koliko znam, može i avionom

samo je pitanje da li si kliknula na istočno pravoslavlje rolleyes....i levantsku kuhinju

Ne mora. Samo avionske karte u Gr me koštaju kao smeštaj u Hr. Osim toga, ide se preko Bosne, tamo nam je selo, spava se, benzin jeftin.....

Nisi u toku. Na forumu se letovaoci dele na hrvatsko primorje vs Grčka. Zajebano, ko večiti derbi srdoc

A Crna Gora gleda i place cry

CG je mesto vikendica ppp

U CG ide, od ljudi koje ja znam, samo onaj ko ima svoj smestaj ili kombinaciju za free.

1 minute ago, Shan Jan said:

U CG ide, od ljudi koje ja znam, samo onaj ko ima svoj smestaj ili kombinaciju za free.

Evo, sad znaš i mene, ali strogo HN

1 hour ago, Shan Jan said:

Koje mesto je dobro za bazu? Da ima lepu pescanu plazu na par minuta hoda a da moze odatle kolima da se ide okolo naokolo i istrazuju druge plaze, gradici, sumice i ostalo.

faliraki. na ulazu iz smera grada rodosa su veliki all-inclusive hoteli, ali u mestu imaš gomile smeštaja raznog kvaliteta. mi smo dva puta bili tamo smesteni i bilo je ok. gledaj da nije blizu ulice gde su barovi i restorani da imate mir za spavanje. plaža je peskovita, uredjena, nema talasa i može se za promene i tamo lepo opustiti neko vreme

4 minutes ago, Svemir Zeka said:

Evo, sad znaš i mene, ali strogo HN

kažu da su betonske plaže sad IN. stoga je HN logičan izbor 😂😂😂

Just now, Ros said:

Just now, Ros said:

U HN ima tri plaže, koje nemaju kafiće ni beton. Ima kamenje ili šljunak. Na jednoj ima pesak.

Peščana plaža je za malu decu zgodna, a ovu volim samo zato jer ima četinare pod koje se sakrijem. Velike peščane plaže me ne privlače, volim kamenje.

Ali, Herceg Novi je grad. U Hrvatskoj i ako si u malom mestu, u blizini je neki grad. Ne znam koliko Grčka miksuje te dve stvari.

1 hour ago, Kampokei said:

Meni deluje da je vreme da overis i Kiklade. A na njima prepocujem Naksos. Veliko ostrvo, velicine Krka/Cresa i najveci Kiklad povrsinski. Ali, nema kruzera, pa onda ni vulgarnog turizma. A opet, barkom mozes lako na dnevni izlet na Mikonos, Paros, Amorgos... Lepa i zanimljiva sela u brdovitoj unutrasnjosti ostrva. Cene umerene. Najcesci jezik je bio grcki. Mi smo bili krajem avgusta, pa nije bilo ni pretrpano. Meltemi je bio cak prijatan, na Mikonosu je bio puno jaci (ne znam da li je i inace tako ili se tako potrefilo). Sam gradic i vecina poznatijih plaza na ostrvu su okrenute ka zapadu, pa su zalasci sunca fenomenalni.

Naksos je sjajan bili smo pre dve godine. Anketirali smo nekih 10ak grka sa kojima smo dosli u susret u bg i pitali ih koje im je najbolje grcko ostrvo. Jedan je rekao milos ostali naksos.

Sve je kao sto kazes, mi smo bili pocetkom avgusta pa je i vetar bio malo jaci.

Jedina mana je to sto nema letova iz evrope (bar nije bilo) pa smo sleteli na santorini a vratili se nazad sa mikonosa

Sto se tice rodosa on je isto za svaku preporuku. Ja sam oba puta bio smesten u gradu rodosu i bilo je do jaja. Stari grad je sjajan, dalje kad krenes putem lindos bas gotivan, st pauls plaza odmah posle njega ako se dobro secam...

5 minutes ago, ZokiAsov said:

Jedina mana je to sto nema letova iz evrope (bar nije bilo) pa smo sleteli na santorini a vratili se nazad sa mikonosa

Znaci, bili smo iste godine. I tacno, leti se samo od i do Atine i Soluna. Ili trajektom iz Pireja. Mi smo kombinovali te dve opcije na dolasku i povratku. Par dana u Atini kao warmup pred more je sjajna stvar.