Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted
16 hours ago, Frank Pembleton said:

Ajde da krenem da prikupljam savete...

Za kraj avgusta-početak septembra mi se otvara kombina za letovanje na Rodosu. 

Svakako je hotel u pitanju takva je kombinacija to je "zakucano".

Mene zanima da što više vidim na Rodosu.

--Svakako neću ići kolima, kakva je situacija sa korišćenjem  javnog prevoza, ili taksija svejedno...

-- Šta sve valja obići po ostrvu? Ili se fokusirati na sam grad?

-- Naravno i gastronomski saveti i preporuke su dobrodošli...

Hvala unapred...

termin odlican.

na rodosu svasta ima. istocna obala je za kupanje i sa te strane su najbolje plaze, ali i par mesta koje treba obici.

autobuski saobracaj je sasvim ok, ali ako bi iznajmio auto bilo bi ti bolje. lindos je odlicno povezan sa gradom, i par plaza na istocnoj obali.

Schedule – Ktel Rodou

grad rodos je must see, ali za obilazak ostrva bas i nije najpogodniji jer je na vrhu, i do svih atrakcija se moras tegliti. recimo, faliraki je tu mnogo pogodnije mesto za obilaske.

plaza eli u gradu rodosu je oooook. bila bi fantasticna da se nalazi u ostruznici, ali na ostrvu gde su tsambika, entoni kvin, ladiko, haraki, stegna, agati, glistra, lindos,...onda je steta samo biti u gradu. 

dosta mesta na rodosu ne mozes obici bez auta ili vrlo komplikovano.

monolitos na zapadnoj obali, prasonisi na samom jugu, taverna platanos u lahaniji na jugu, manastir (moni) tari, crkvu u asklipiji, dolina leptirova, sedam izvora.

ovde ne mozes bez auta

Опис фотографије није доступан.

da gricnes malo jagnjetine, ove

Опис фотографије није доступан.

eto ti malo za pocetak, pa pitaj dalje. mozes da bacis pogled na fejsu moje albume sa rodosa 2015, 2018

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
On 3. 12. 2024. at 17:16, Frank Pembleton said:

Ajde da krenem da prikupljam savete...

Za kraj avgusta-početak septembra mi se otvara kombina za letovanje na Rodosu. 

Svakako je hotel u pitanju takva je kombinacija to je "zakucano".

Mene zanima da što više vidim na Rodosu.

--Svakako neću ići kolima, kakva je situacija sa korišćenjem  javnog prevoza, ili taksija svejedno...

-- Šta sve valja obići po ostrvu? Ili se fokusirati na sam grad?

-- Naravno i gastronomski saveti i preporuke su dobrodošli...

Hvala unapred...

Grad Rodos je jedan od lepsih gradica u Grckoj i sire. Ima svasta i da se vidi, posebno ako volis vitezove :).

Lindos je veoma simpatican i neobican i obavezno obici. 

Sto se tice mora, tamo je kupanjac vrhunski. Od pescane Cambike, preko kamenjara na Entoni Kvinu do St Pauls bay-a u Lindosu i jos mnogo mesta ne znam gde je bolje :).

Za nedostupna mesta (vredna obici), posebno na zapadnoj obali, razmotri lokalne ekskurzije (uglavnom su pune tih atraktivnih mesta). 

Faliraki mozes i da zaobices ako nisi smesten tamo (to je hotel do hotela pored lepe plaze bez ikakvog sarma).

Hrana zavisi od ukusa. Ribe se neces najesti, ali su zato girosi i musake vrhunske.

Lep je Rodos, za spoj kupanja i obilazaka idealan 

• Hvala 1
Posted

Hvala... Kapiram da ne može sve odjednom...

Posted
4 hours ago, Frank Pembleton said:

Hvala... Kapiram da ne može sve odjednom...

za 10-14 dana mozes skoro sve da vidis. mi smo uvek isli prvo negde na kupanje, pa oko podne kad zvezda upekne odlazili unutar ostrva da posetimo nesto. mozes, recimo, za pocetak da odes busom na ceo dan u lindos. imas dve sjajne plaze, i da prosetas po mestu, odes prvo na akropolj gore, pa onda kupanje i obilazak