Monday at 11:214 days E @shimpu kako si prošao na granici i u koje vreme? Jel bugarska i dalje ostaje kao brža alternativa?
Monday at 11:274 days Isao sam na Evzoni, preko Bugarske je oko 70km duze. Vrahos je na Jonskom moru. Vozio nocu, na granici sa Makedonijom jedna pasoska kontrola. Imao sam i dosta srece jer me na izlasku iz Makedonije preusmerili u tek otvoreni terminal, samo na ulasku u Grcku sam malo duzeo, oko pola sata, nije strasno. Ima mnogo tunela, ali guzve na putu nije bilo. Sutra idemo u Pargu. Nadam se da sam nekome pomogao
Monday at 17:494 days On 3. 7. 2025. at 20:44, glibav said:jedan deo preko planine i dosta naporanKoji deo tačno?
Monday at 20:124 days 2 hours ago, Engineer said:Koji deo tačno?Ovaj kraci deo. Ovo duze je buduca brza saobracajnica Montana Botevgrad koja se uliva u autoput i koja je trenutno u izgradnji. Kada je zavrse idem njom malo je duze ali nece se ici preko planine. Mislim da su to bugarski delovi Stare planine.
Tuesday at 16:053 days Sad gledam, to je oko 100km, nije ni lako. Ima li bar negde nešto vredno da se stane, pojede i popije?Ja sam inače skoro uvek išao na Prohor Pčinjski i Dojran, iz istih razloga, i tu mi prija da malo skrenem sa autoputa, posebno taj planinski deo. Ali je mnogo kraće od ovoga u Bugarskoj. Ne znam da li se isplati ići i sada tom dužom deonicom. Na kraju bi se baš odužio put
Tuesday at 16:523 days 37 minutes ago, Engineer said:Sad gledam, to je oko 100km, nije ni lako. Ima li bar negde nešto vredno da se stane, pojede i popije?Ja sam inače skoro uvek išao na Prohor Pčinjski i Dojran, iz istih razloga, i tu mi prija da malo skrenem sa autoputa, posebno taj planinski deo. Ali je mnogo kraće od ovoga u Bugarskoj. Ne znam da li se isplati ići i sada tom dužom deonicom. Na kraju bi se baš odužio putNajbitnija stvar od ove godine je ulazak Bugarske u Sengen. Meni je primarno bilo da odaberem rutu sa najmanje cekanja na granici, sto sam i dobio. Ruta preko Gradine je isto ok osim kada navale Turci. Kada je pik sezone, sredina Jula i avgust mislim da visesatna cekanja na granici ne ginu. Dojran i Prohop je isto ok ali znam da i tamo zna da prelije sa glavnih prelaza i da se ceka vise sati. Takodje od ove godine i drugi prelazi Makedonija Bugarska na istoku Makedonije mogu da se iskoriste osim Evzonija. Ako se ide na zapad Grcke tu je Bitolj. Losa strana ove rute preko Zapada Bugarske je sto je to uglavnom pustara, recimo taj deo preko planine, na vrhu ima mesto gde da se stane i odmori https://maps.app.goo.gl/oXSDTXfrFNSsxv7i7ali ne bih voleo da mi se desi nesto sa kolima tuda. Ali kazem verovatno sledece godine krece da saobraca brza saobracajnica koja ce da zaobidje taj deo. Ulaskom u Sengen cela ta ruta dobija na znacaju.EditSto se tice produzenja i vremena putovanja dosta zavisi od pocetne i krajnje tacke. Za Olimpsku regiju, Pelion ili juzno, ili celi zapad Grcke ne isplati se. Za Halkidiki onako, za istok Grcke, Kavala Tasos se isplati. Edited Tuesday at 16:563 days by glibav
Yesterday at 05:231 day Gde da se ide u soping u Solunu? Mi smo hteli do Cosmosa, ali to mi je nekako bezveze. Ima li neko neki savet?
20 hours ago20 hr mi bili u cosmosu u povratku, lako je da se isključiš s autoputa, ne moraš da se zavlačiš po solunskim gužvama, tamo sreo i bivšu koja živi u edessi i koju nisam video 10 godina i tako to...
20 hours ago20 hr 22 minutes ago, Sandens said:mi bili u cosmosu u povratku, lako je da se isključiš s autoputa, ne moraš da se zavlačiš po solunskim gužvama, tamo sreo i bivšu koja živi u edessi i koju nisam video 10 godina i tako to...Mali svet cosmos