Jump to content

Grčka an ženeral

Featured Replies

Jel bio neko na ostrvu Amoliani i sta ima da kaze?

@Ros

I kakvi su putevi na ostrvu, msm jel su asfaltirani? 😅

• Replies 2.9k
  • Views 321.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ladno usred Peliona u nekoj taverni u selu blizu smestaja fotke Rodzera Votersa sa gazdaricom. Baba ne zna rec engleskog al njen sin kaze da su prijatelji i da svake godine dolazi van sezone. Nadrealn

• halloween
    halloween

Pre putovanja na Krit, a i drugde u Grčku, nije loše pročitati Grčko leto Žaka Lakrijera, Grčka ostrva od Lorensa Darela i Kolosa iz Marusija od Henrija Milera. Druga i treća su pisane pre oko 80 godi

• meni poslednji gosti izašli iz kuće 29. septembra. nisam očekivao da će sezona da se toliko razvuče - ne samo zbog odličnog vremena i kupanja koje i dalje traje /voda je 22c, može/ nego što uopšte nek

Posted Images

1 hour ago, ZSNj said:

@Ros

dobri su putevi. sve sto se treba videti je lako za dostici. cak i duboko u ostrvo. sam rodos nema nekih brdusina kao na kritu ili peloponezu.

1 hour ago, ZSNj said:

Alikes plaza u top tri plaze SAO Halkidikija. Trajekt vozi 15ak min, samo ostrvo je malo. U samom mestu ima dosta restorana za klopu. Svaka preporuka.

IMG_3871.jpg

4 hours ago, ZSNj said:

@Ros

Bili u par navrata čamcem na ceo dan i jednom trajektom autom da vidimo gradić i obidjemo neke plaže kojima nismo prilazili čamcem.

Osim Alikes plaže, ima još divnih plaža, uglavnom peščanih, po celom ostrvu do kojih moze autom, Kalopigado, St Grorge, Banana, koja je najbolje uredjena, mislim da je šljunčana.

image.jpeg

Najveći biser su vode izmedju Amuljanija i Drenia ostrvaca, to ne smeš propustiti, iako se do tamo stiže isključivo čamcem.

image.jpeg

image.jpeg

Hvala ljudi. Mislim, svakako sam vec rezervisao, al drago mi je da su pozitivna iskustva! 👍👍

ni karibi ni bali ni madagaskar ni tunis... ove godine u sarti!

vidim da je ova trampova plaza hit tamo

@Frank Pembleton

Vodi računa o tome da je zbog ruže vetrova na istočnoj strani ostrva more uglavnom mirno, a na zapadnoj baš i ne:

While the west coast of Rhodes is subject to shore winds and at times can be rough,  a windsurfer’s paradise, the east coast is more sheltered and usually, only affected by moderate winds.

https://discover-rhodes.com/explore/resorts/the-east-coast-of-rhodes/

Edited by vememah

Da to mi bukvalno svi prvo kažu...

Hvala svakako...

jugozapadni peloponez, baza u kalamati. planirali smo da vidimo metoni, spartu, pilos, voidokiliu, mesenu.

posto ne zelimo bas svaki dan da provedemo na izletu i u kolima, imate li preporuke za mani, sta vredi svakako videti?

5 hours ago, Aleksija said:

jugozapadni peloponez, baza u kalamati. planirali smo da vidimo metoni, spartu, pilos, voidokiliu, mesenu.

posto ne zelimo bas svaki dan da provedemo na izletu i u kolima, imate li preporuke za mani, sta vredi svakako videti?

NESTVARNA MESTA.
No image preview

Μάνη.

Stena, sunce i so. Kameni tornjevi i njegovi ponosni stanovnici.

Edit.

Ovde bih se nastanio i okružio Švajcarskom gardom

MICHELIN Guide
No image preview

Tainaron Blue Retreat - Peloponnese - Book a MICHELIN Gui...

Read our expert review of Tainaron Blue Retreat in Peloponnese, part of the MICHELIN Guide hotel selection. Book the world’s best hotels with MICHELIN Guide. Special offers. Verified guest reviews.

Edit edita. Ma ko bi brinuo o jebenim gardistima, ima verovatno nekih automatizovanih sistema za stražarenje! Videću na Temuu.

Edited by Ras

6 hours ago, Aleksija said:

@Delija67 je nama pravio putesestvije po Pelopenezu kad smo bezali pred olujama koje su rusile drveca i mostove oko nas a mi ko budale gledamo gde ima sunca za izlete i brckanje D

Elem, sigurno zna puno dobrih preporuka.

Edited by Shan Jan

`Nismo isli u te krajeve osim u sam grad Kalamatu gde smo jeli suvlaki i masline kod Cacanskog zeta sa posterom Drogutina Topica u radnji. Sa druge strane poluostrva je gradic Gitio. Meni se svideo, a nedaleko od njega ima plaza sa nasukanom olupinom broda. Moze da se svrati na putu za Spartu. Do Monemvasije su kilavi drumovi, ali svakako vredi da se poseti.

Preporucujem da posetite gradic Nafplio. Retka mesavina razlicitih kulturnih uticaja i arhitektonskih stilova.

13 minutes ago, kyrre said:

Preporucujem da posetite gradic Nafplio. Retka mesavina razlicitih kulturnih uticaja i arhitektonskih stilova.

Tu smo bili smesteni. Savrseno mesto, ima i borove i pescanu plazu i uvale i mletacke tvrdjave i lep stari centar grada i penzose koji igraju sah po ceo dan u kafanama...

Jedino sto je to na drugom kraju Pelopeneza.