Jump to content

Liberté, égalité, fraternité

Featured Replies

Pa nije lako dokazati da je baš taj i taj zapalio... ako i pošalju kojeg na robiju, to je par meseci, a iza jednog što navataju ima deset-dvadeset koji zbrišu, tako da...

• Replies 3.4k
  • Views 299.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Obecao sam da cu napisati nesto o francuskim predsjednickim izborima.   Prvi krug se odrzava u nedelju.   Imamo ukupno 12 kandidata, od ekstremne lijevice do ekstremne desnice:

• Dragance je u pravu. Ja zivim u selu od nekih pet sest hiljada ljudi, jos uvek na nekim kartama se oznacava kao urbanizacija a ne mesto. Nema nikakve tradicije, sto bi se reklo nema ni crkve.

• Ivo Petović
    Ivo Petović

Brate, izbori završeni u 20h, premijer podnosi ostavku u 21.19h.   Ljubitelji diktatora, autokrata i fašističkih populista, mogu da ga poduvaju i meni i, nadam se, većini normalnih ljudi na

Posted Images

5 minutes ago, Shan Jan said:

Ok, stvarno sam glup ali... sto te koje uhapse ne posalju na visegodisnju robiju, ono toliko da sledeci put kad neki tek punoletni tinejdzer pomisli da uradi isto ipak odluci da postoji bolji nacin da proslavi pobedu PSG ili NY? Kapiram bes kad protestuju protiv losih uslova illi sta god ali ovo je vec suludo.

Mislim da je to neka subkultura. Kolika je robija za ovo ne znam, ako palis maskiran okruzen sa hiljadama sugradjana, vrv je problem dokazati i ko je tacno zapalio... Takodje imaj u vidu da su u nekim zemljamam zapada te manjine mnogo vise u risiving delu nasilja drzave nego ovo sto pokazuju nazad (so far).

Pa dovoljno je tih par koje uhvatis da osudis na 10 godina robije pa ce se smanjiti. Mislim sto se ne pale kola po Srbiji? Znas da bi robijao kao bela lala.

2 minutes ago, Shan Jan said:

Pa dovoljno je tih par koje uhvatis da osudis na 10 godina robije pa ce se smanjiti. Mislim sto se ne pale kola po Srbiji? Znas da bi robijao kao bela lala.

Verujem da ima paralela sa Albancima kod nas pre 30 godina. Gde je bilo mnogo vise od pukog paljenja kola, kazne po zatvorima taj sentiment ne umanjuju. Plus droga, ozbiljan kriminal itd.

3 državljana Srbije došli u Francusku kao turisti, uništili u Parizu 3 sinagoge, Zid Pravednika, Memorijal Holokausta.

Uhvaćeni dok su bežali iz Fra, a na granici sa Italijom.

Sumnja u FSB pokušaj destabilizacije Francuske, kao pre 2 meseca sa grupom bugara koja je uradila jako sličnu stvar.

GslWbGuWAAAt5a_.jpeg

Ti Bugari su navodno bili ekstremni desničari bliski Rusiji, a i sada se ne isključuje moguća veza s Rusijom, tvrdi Humanite.

No message or claim was issued following these acts. This is not the first time the Holocaust Memorial has been targeted. In May 2024, "red hands" were painted on the Wall of the Righteous , where plaques bearing the names of the 3,900 men and women who helped save Jews during World War II are located.

Three Bulgarians close to the far right, suspected of having committed these acts, were indicted and placed in pretrial detention at the end of last year. Investigators then favored the possibility of a Russian destabilization attempt. In the case of last weekend's vandalism, investigators also do not rule out the possibility of foreign interference, particularly Russian.

https://www.humanite.fr/societe/antiracisme/degradation-de-synagogues-et-du-memorial-de-la-shoah-trois-ressortissants-serbes-interpelles (prevod: Google Translate)