Monday at 11:141 day Znaci, Bardella kandidat na predsednickim za dve godine. Nisam siguran da ta cinjenica nije zapravo usluga ekstremnoj desnici. Ono jeste, ko god bude protivkandidat moci ce da eksploatise ovu presudu ("RN su kriminalci"), ali moci ce da je eksploatise i Bardella ("oteli ste sudove" ili tako nesto slicno).
Monday at 11:541 day 15 minutes ago, bags said:Koliko je izbora vec izgubila La Pen?Izgubila je dva puta, ali uz bitnu razliku da je 2017. dobila 34% u prvom krugu, a pet godina kasnije skoro 42%.
Monday at 12:131 day 19 minutes ago, Kampokei said:Izgubila je dva puta, ali uz bitnu razliku da je 2017. dobila 34% u prvom krugu, a pet godina kasnije skoro 42%.A druge izbore izvan predsednickih?
Monday at 12:251 day Uh, to vec nisam siguran, nekako te parlamentarne izbore brzo zaboravljam (ipak su ovde predsednicki najvazniji), a nisam ni tako dugo u Francuskoj. Poslednje parlamentarne izbore su RN pokidali u prvom krugu, ali izgubili u drugom jer se stvorila siroka koalicija protiv njih. Ali tu je nosilac liste zapravio bio Bardella.
Monday at 12:341 day 8 minutes ago, Kampokei said: Poslednje parlamentarne izbore su RN pokidali u prvom krugu, ali izgubili u drugom jer se stvorila siroka koalicija protiv njih. Ali tu je nosilac liste zapravio bio Bardella.Ja jako malo pratim ali imam osecaj da je izgubila x izbora poslednjih 10,15 godina.
Monday at 12:401 day 1 minute ago, bags said:Ja jako malo pratim ali imam osecaj da je izgubila x izbora poslednjih 10,15 godina.Jeste, to sigurno. Ali, i Toma i Vucic su postali skoro meme za gubitnike izbora, sve dok se stvari nisu obrnule jedne majske veceri 2012. Hocu da kazem, niti je sigurno da ce RN opet izgubiti izbore, niti da ce tako lako otici ako jednom uzjasu. Htedoh da napisem da Bardella nema tu hipoteku vecitog gubitnika, ali zapravo ovi parlamentarni prosle godine se zapravo pisu njemu.
Monday at 12:421 day 1 minute ago, Jesper23 said:Ovo je pravosnažno? Ima li pravo žalbe?Ima na zatvor ali ne i na ovaj deo o zabrani obavaljanja funkcija.
Monday at 12:521 day 2 hours ago, dragance said:Nastavlja se tradicija okultnog finansiranja stranaka u Francuskoj. Da dežurni teoretičari zavere ne zaborave da su mnogi gradonačelnici Pariza i regiona završavali u zatvoru zbog iste šeme fantomskih zaposlenih.Širak, Tubon, Sarkozi… nastaviti niz.Kad su Sirak i Sarkozi zavrsili u zatvoru?
Monday at 13:231 day 29 minutes ago, Tutankamon said:Kad su Sirak i Sarkozi zavrsili u zatvoru?Ok, Širak je dobio dve godine uslovno, a verovatno bi dobio pravu ćorku da nije umro zbog jednog od mnogih drugih procesa.Sarkozi je odslužio godinu dana kućnog, ali mu sada sleduje do 7 godina zbog Libije.