June 30, 2024Jun 30 Jeste, to su mandati, kandidati koji su osvojili preko 50% u prvom krugu. P.S. Rezultati su za izbrojane glasove, tek su na oko 60%, razvijaće se situacija do kraja. Edited June 30, 2024Jun 30 by braca
June 30, 2024Jun 30 1 hour ago, braca said: Zvanične procene i rezultati Nešto ne mogu da udjem u ove podatke. Koji je trenutni skor u mandatima? Melenšon je rekao da će povući svoje kandidate tamo gde su treći, očekujem da i Makron uradi isto.
June 30, 2024Jun 30 Zar ne idu prva dva u drugi krug? (nemam pojma kako ide glasanje i čini mi se i većina ovde pa ako bi mog'o neko da objasni pls)
June 30, 2024Jun 30 1 minute ago, Tutankamon said: Zar ne idu prva dva u drugi krug? (nemam pojma kako ide glasanje i čini mi se i većina ovde pa ako bi mog'o neko da objasni pls) Ne, u drugi krug idu svi koji su osvojili više od 12,5% upisanih birača. I pogrešio sam za prvi krug, izabran je kandidat koji osvoji više od 25% isto upisanih birača.
June 30, 2024Jun 30 2 minutes ago, Tutankamon said: Zar ne idu prva dva u drugi krug? (nemam pojma kako ide glasanje i čini mi se i većina ovde pa ako bi mog'o neko da objasni pls) Naš dragi teča, Mitterand, je uveo to za svog vakta da ako trećeplasirani kandidat osvoji najmanje 12,5% glasova da ide u drugi krug. Kako je izlaznost bila velika, tako će biti i rekordan broj triangularnih(C).
June 30, 2024Jun 30 Ima drigog kruga. Bitno mi je da je babojebac puko, i da znam kome to ne odgovara ovde, jebala ga cela avijacija Alžira. Dovoljno za prvi krug,
June 30, 2024Jun 30 11 minutes ago, Lancia said: Jel to ultra desnica pobedila na izborima, nesto u prolazu cuh?¿ Nije (još). Izbori su u dva kruga, većinski sistem. Imaju ubedljivu većinu u procentima (34%), ali će se sve iskristalisati po broju mandata, drugi krug sledeće nedelje.
June 30, 2024Jun 30 10 minutes ago, Ivo Petović said: Nešto ne mogu da udjem u ove podatke. Koji je trenutni skor u mandatima? Melenšon je rekao da će povući svoje kandidate tamo gde su treći, očekujem da i Makron uradi isto. Bracin link nesto ne radi. Le Monde je ok. https://www.lemonde.fr/resultats-elections/ Guardian ima ok pracenje. Eduar Filip igra armchair intelektualca iz 1930ih:
June 30, 2024Jun 30 2 minutes ago, braca said: Nije (još). Izbori su u dva kruga, većinski sistem. Imaju ubedljivu većinu u procentima (34%), ali će se sve iskristalisati po broju mandata, drugi krug sledeće nedelje. I obično, u tom krugu su do sad svi galsali protiv njih... Jel' još uvek takvo raspoloženje?
June 30, 2024Jun 30 Just now, radisa said: I obično, u tom krugu su do sad svi galsali protiv njih... Jel' još uvek takvo raspoloženje? Samo sto nikad RN nije 34%. Ovo su rezultati iz 2022.
June 30, 2024Jun 30 2 minutes ago, Budja said: Video sam ovo, ali nema mi nikakvog smisla obzirom na drugi krug, naročito ako se drugi i treći medjusobno podrže. Pretpostavljam da je procena na osnovu broja mesta gde svaka strana trenutno vodi.
June 30, 2024Jun 30 1 minute ago, Ivo Petović said: Video sam ovo, ali nema mi nikakvog smisla obzirom na drugi krug, naročito ako se drugi i treći medjusobno podrže. Pretpostavljam da je procena na osnovu broja mesta gde svaka strana trenutno vodi. Da, no ako je sa 18% RN imao 89 mesta, sada sa 34%, sa mogucnoscu da Melenson ima dobar deo drugih mesta gde RN lagano dobija, ja ocekujem ne manje od 200 mesta za RN,