braca Posted June 30 Posted June 30 (edited) Jeste, to su mandati, kandidati koji su osvojili preko 50% u prvom krugu. P.S. Rezultati su za izbrojane glasove, tek su na oko 60%, razvijaće se situacija do kraja. Edited June 30 by braca
Lancia Posted June 30 Posted June 30 Jel to ultra desnica pobedila na izborima, nesto u prolazu cuh?¿
Ivo Petović Posted June 30 Posted June 30 1 hour ago, braca said: Zvanične procene i rezultati Nešto ne mogu da udjem u ove podatke. Koji je trenutni skor u mandatima? Melenšon je rekao da će povući svoje kandidate tamo gde su treći, očekujem da i Makron uradi isto.
Tutankamon Posted June 30 Posted June 30 Zar ne idu prva dva u drugi krug? (nemam pojma kako ide glasanje i čini mi se i većina ovde pa ako bi mog'o neko da objasni pls)
braca Posted June 30 Posted June 30 1 minute ago, Tutankamon said: Zar ne idu prva dva u drugi krug? (nemam pojma kako ide glasanje i čini mi se i većina ovde pa ako bi mog'o neko da objasni pls) Ne, u drugi krug idu svi koji su osvojili više od 12,5% upisanih birača. I pogrešio sam za prvi krug, izabran je kandidat koji osvoji više od 25% isto upisanih birača. 1
dragance Posted June 30 Posted June 30 2 minutes ago, Tutankamon said: Zar ne idu prva dva u drugi krug? (nemam pojma kako ide glasanje i čini mi se i većina ovde pa ako bi mog'o neko da objasni pls) Naš dragi teča, Mitterand, je uveo to za svog vakta da ako trećeplasirani kandidat osvoji najmanje 12,5% glasova da ide u drugi krug. Kako je izlaznost bila velika, tako će biti i rekordan broj triangularnih(C). 1
zmanic Posted June 30 Posted June 30 Ima drigog kruga. Bitno mi je da je babojebac puko, i da znam kome to ne odgovara ovde, jebala ga cela avijacija Alžira. Dovoljno za prvi krug,
braca Posted June 30 Posted June 30 11 minutes ago, Lancia said: Jel to ultra desnica pobedila na izborima, nesto u prolazu cuh?¿ Nije (još). Izbori su u dva kruga, većinski sistem. Imaju ubedljivu većinu u procentima (34%), ali će se sve iskristalisati po broju mandata, drugi krug sledeće nedelje. 1
Budja Posted June 30 Posted June 30 10 minutes ago, Ivo Petović said: Nešto ne mogu da udjem u ove podatke. Koji je trenutni skor u mandatima? Melenšon je rekao da će povući svoje kandidate tamo gde su treći, očekujem da i Makron uradi isto. Bracin link nesto ne radi. Le Monde je ok. https://www.lemonde.fr/resultats-elections/ Guardian ima ok pracenje. Eduar Filip igra armchair intelektualca iz 1930ih:
radisa Posted June 30 Posted June 30 2 minutes ago, braca said: Nije (još). Izbori su u dva kruga, većinski sistem. Imaju ubedljivu većinu u procentima (34%), ali će se sve iskristalisati po broju mandata, drugi krug sledeće nedelje. I obično, u tom krugu su do sad svi galsali protiv njih... Jel' još uvek takvo raspoloženje?
Budja Posted June 30 Posted June 30 Just now, radisa said: I obično, u tom krugu su do sad svi galsali protiv njih... Jel' još uvek takvo raspoloženje? Samo sto nikad RN nije 34%. Ovo su rezultati iz 2022.
Ivo Petović Posted June 30 Posted June 30 2 minutes ago, Budja said: Video sam ovo, ali nema mi nikakvog smisla obzirom na drugi krug, naročito ako se drugi i treći medjusobno podrže. Pretpostavljam da je procena na osnovu broja mesta gde svaka strana trenutno vodi.
braca Posted June 30 Posted June 30 Jebeno, možda se dokopaju apsolutne većine (289 od 577), onda smo najebali 1
Budja Posted June 30 Posted June 30 1 minute ago, Ivo Petović said: Video sam ovo, ali nema mi nikakvog smisla obzirom na drugi krug, naročito ako se drugi i treći medjusobno podrže. Pretpostavljam da je procena na osnovu broja mesta gde svaka strana trenutno vodi. Da, no ako je sa 18% RN imao 89 mesta, sada sa 34%, sa mogucnoscu da Melenson ima dobar deo drugih mesta gde RN lagano dobija, ja ocekujem ne manje od 200 mesta za RN, 1
Recommended Posts