Jump to content
IGNORED

Premier League 2016-17

ArleKino

Recommended Posts

Posted

Pa tolika nadanja i silni milioni, a ispostavilo se da ste se sjebali i doveli duplo goreg trenera preko leta :D

Ali ako hoćeš da se porediš sa ekipom koja vas lagano outperformuje igrajući bukvalno bez  odbrane onda ok, mož i to :fantom:

Bah, davacu konacne ocene na kraju prvenstva. Da izgleda lose, izgleda, ali jos uvek ima neke male iglene uši kroz koje može da se provuče pa da vidimo...

• Replies 12.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Weenie Pooh

1030

• Jeremija

963

• Pokojni Ruxin

827

• MancMellow

803

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

boldovano je netacno, a i na ponesto od ostalog bi se imalo sta dodati. ali ovde ne pise nista o planu B. Kad se branimo i igramo na kontre to u principu dobro izgleda. 

Sta znam, covek prati i voli Utd, moguce da razlicito vidite neke stvari. Mislim i ovo za kornere nije bas tacno, ja se secam protiv sampiona prvo poluvreme 3 kornera 3 gola, nije bas da se ne zabode.

Ali problem je delom sto vam tj. Mourinhu ofanziva i nije prioritet, vec da se odbrani pre svega, zato igra sa 4 defa i 2 zadnja vezna ogroman broj meceva, Mou ne igra zbog igre, ne igra da pobedi tj. igra da ne izgubi, on svaki meč na svetu ide da dobije 1:0 i sve je podređeno tom rezultatu, postavka, izmene i ostalo. To mi je bilo jasno jos posle meca Partizan-Porto 1-1 pre 15g gde su za klasu bili bolji, ali bez ambicije da pobede. Znao sam jos tada da nista nece znacajno napraviti u zivotu Unitedu :P

Posted (edited)

Nemam pojma, ja vidim da fejluje na sasvim drugoj strani. Napadamo mi sasvim dovoljno, uglavnom stvaramo i dovoljno sansi. Gledam United jako pažljivo i jako dugo je li i ovo je razlika u odnosu na Fergija (ovu dvojicu između računam kao 1 ogromnu i 1 malo manju grešku): 

- igrači su promašili neverovazan broj šansi ove godine

- igrači  u velikom broju slučajeva ne ulaze u prazan prostor

- kada uoče prazan prostor i uđu u njega, igrač koji ima loptu u dve trećine slučajeva nema herca da ga "uposli"

Ergo, glavni problem je samopouzdanje i priznajem da je rešavanje toga basnoslovnim kupovinoma "silovanje" problema, ali bolje i to nego ništa. Dakle psihologija je problem.

Edited by MancMellow
Posted

Dakle, hoćeš da kažeš da je Murinjo silovatelj i da je za tebe bolje tolerisati silovanje nego rešavati problem manjka samopouzdnja psihoterapijom, to hoćeš da kažeš?

Posted (edited)

Silno se pozivate na te šanse, a problem neefikasnosti postoji pa postoji. I toliko je veliki da je pjulis kući pojam efikasnosti za vas. I ne samo on nego verovatno preko pola lige (mrzi me da proveram, ali ako je 1 burnley u toj skupini...)

Možda stvarno prosto nemate sreće/psihološki je problem, a možda je i malo dublje ipak. Možda te šanse nisu dovoljno kvalitetne? Možda je napad neuigran jer ga murinjo ne uigrava (i menja postavu napred svaku utakmicu) ? Možda nije pokazao dovoljno strpljenja za mikija i marsijala pa mu češće igraju očigledno manje talentovani igrač? Možda ste se previše podredili zlatanu? Možda ste zapravo u dve poslednje tekme šutnuli samo po 3 puta u okvir gola?

Edited by Ruxin
Posted

Dakle, hoćeš da kažeš da je Murinjo silovatelj i da je za tebe bolje tolerisati silovanje nego rešavati problem manjka samopouzdnja psihoterapijom, to hoćeš da kažeš?

Pa ne mora to odvojeno, može i jedno i drugo. Jedna stvar koja me baš izluđuje je Shaw. 

Posted

Silno se pozivate na te šanse, a problem neefikasnosti postoji pa postoji. I toliko je veliki da je pjulis kući pojam efikasnosti za vas. I ne samo on nego verovatno preko pola lige (mrzi me da proveram, ali ako je 1 burnley u toj skupini...)

Možda stvarno prosto nemate sreće/psihološki je problem, a možda je i malo dublje ipak. Možda te šanse nisu dovoljno kvalitetne? Možda je napad neuigran jer ga murinjo ne uigrava (i menja postavu napred svaku utakmicu) ? Možda nije pokazao dovoljno strpljenja za mikija i marsijala pa mu češće igraju očigledno manje talentovani igrač? Možda ste se previše podredili zlatanu? Možda ste zapravo u dve poslednje tekme šutnuli samo po 3 puta u okvir gola?

This. Ali to će se promeniti. 

Martial je igrao sasvim dovoljno da vidim da ne napreduje. Malo mu je slava/novac udarila u glavu čini mi se. Nije mi se dopala ona priča o razvodu. Mikhty igra i igraće. Ne funkcioniše dobro veza Herrera-Pogba sa Martialom ili Lingard-Rashfordom, mada, ruku na srce, klinci su manji potencijal od očekivanog, ali gura ih i, ok, razumem zašto, verovatno mu je i rečeno da proba sa njima dokle god može. Herrera-Mata funkcioniše mnogo bolje, ali Mata...no, ok, šta da se radi. Igrači ne trče dovoljno, sumnjam da im je tako naređeno, odnosno to mi govori da su nesigurni u tome kad da napuste poziciju što ukazuje na, osim problema samopuzdanja, i na određenu neprilagođenost u procesu uigravanja "taktičkih zamisli". To jeste posao trenera. Videćemo. 

Posted

Probudio sam se i dalje sam popižđen a ni ova kiša ne pomaže...klopari ni duga klupa ne bi pomogla, on bi opet igrao sa istima dok se ne povrede. Bog zna kako ne volim Morena ali zar ne može jednom umesto Milnera ili barem na njegovoj poziciji kad je ovolika rupa u sredini (znam, neće pomeriti Milnera u sredinu  :frust: ).

Nama je Lukas nezamenljiv, dobio je žuti, crveni mu visi u vazduhu, ne sme da startuje i ne ulazi recimo Grujić? Od drugog gola je bilo ono najgore jajarenje, otaljavanje i čekanje da vreme prođe protiv jebenog Bmoutha kući. To može Murinjo, Simeone i tako ti ali mi ne..kad su dali drugi gol samo sam se okrenuo i napustio objekat, Odbrana je problem od prve tekme sa Arsenalom i nema tog napada koji to može da ispegla. Protiv nas bi i Zeka Buljubaša iz Ravnja imao šansu jer bi dobili neki prekid, korner a onda kreće čuvena zona i besplatni estonski centarhalfovi. Daj da se  nekako zajebemo i kupimo Virđila, valjda su svi zaboravili na njega. Vrhunski golman bi bilo tu mač.

Posted (edited)

Moraću da se okanem malo klopa, žao mi ga sad kad mu i vi skačete po kičmi. Gotivim ja njega ako ćemo iskreno, nije on čovek kriv što prosto nije 1 brendan. :(

A i posle gledanja čelzija uvek mi se obnovi poštovanje za trenere kojima je bitno i da zabave publiku.

Ne samo da isčukaju što više pobeda kako god :fantom:

Edited by Ruxin
Posted

A i posle gledanja čelzija uvek mi se obnovi poštovanje za trenere kojima je bitno i da zabave publiku.

Ne samo da isčukaju što više pobeda kako god :fantom:

Strašno, treneri koji gledaju kako da pobjeđuju! :( Šta je idući izum tih fudbalskih doktora Frankenštajna? Fudbaleri koji gledaju kako da zabiju što više golova? :(

Al' dobro, sad bar znam zašto voliš Žozaru - ne pobjeđuje i zabavlja neutralce.

Posted (edited)

+1

Ja obožavam bre murinja, svaki dan se molim bogu da ostane što duže i završi započeto. Nisam čak ni vernik, no za svaki slučaj...evo baš ovih dana sam u fazonu: gospode podari mu grizmana da bude defanzivno odgovoran po levoj strani terena i gađa felu u glavu sa 35m iskosa. Pre nego što zaključimo da je oduvek bio precenjen igrač i mora tu ulogu da obavlja neko skuplji. :fantom:

A naravno da je skroz legitimno da neko igra krš fudbal dok god postoje rezultati. Možda ne za reale, barse, bajerne, sitije ovog sveta, ali kapiram da navijači istorijski nebitnijih klubova poput lestera, čelzija, junajteda nemaju neku frku s tim.

Edited by Ruxin
Posted

Nego izgleda da je moćni lingardara dobio novi ugovor - 4 godine, 100k nedeljno  :lolol:

Jebeni carevi, totenhem toliko plaća kejna :Hail:

Posted (edited)

Možda ste se previše podredili zlatanu?

This. Ali to će se promeniti. 

Čitava fudbalska igra je nekako postala statistika kojom se dobijaju bodovi. Imaš majstore u tome, ali to više nije fudbal. Koliko se lopti šalje u prostor i koliko igrača grize za taj prostor, a gdje su tek lucidne lopte i potezi koji mame uzdahe. Sve ih je manje jer se ne smije potrošiti lopta, napad, prilika, posjed. Moderan fudbal, previše para u igri. To je do trenera i to se neće promijeniti novom sezonom, ni novim igračima. Protiv Evertona svako se sjetio kad su nas tukli 2:0 na poluvremenu a čačkalice Kris Iglsa donesu preokret. Kiron Ričardson, Makeda i sl. Klinci, totalno neafirmisani. Zlatan je u ovim godinama, u ovakvom fudbalu, savršen tip igrača koji ulazi sa klupe zbog toga. Međutim, prevelik je za to, a i samo on daje golove jbg, 1/1. Ništa, ali ništa se suštinski neće promijeniti dok ne dođe Karlo.

PS Upropašćavanje supertalentovanih, afirmisanih igrača je brat bratu za robiju.

Edited by kipo
Posted

Nego izgleda da je moćni lingardara dobio novi ugovor - 4 godine, 100k nedeljno 

:isuse:

Posted

Nije baš 100,000, ali ne može se od Ruxina očekivati tačno izveštavanje...

Lično bih ga se ratosiljao, ali ko mene pita...   :fantom:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...