Meazza Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 (edited) Kazes Kurtoa. Zar upravo on nije sjebao Chelsea u LS 2015 upravo pogresnim izlaskom na loptu prilikom kornera? I imao je jos neke slicne kikseve u vaznim trenucima ako me secanje dobro sluzi. Edited December 25, 2016 by IndridCold
jiraiya Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 (edited) pa upravo sam na to i mislio pod ovim problemima, ne samo to, pada mi na pamet i gol Liverpula nakon njegovog muljavog odbijanja lopte ali uvek ću pre podržati nekog ko krene po loptu nego onog ko stoji ukopan, evo zadnjih 11 utakmica sve lopte pokupio on ima drugih problema, za razliku od Čeha koji je jedna kulijana i opušten tip, ovaj je dosta razmažen, stalno se nešto žali i kuka, postavlja uslove, nije slučajno ovo da brani super čim ekipa u globalu igra dobro, taj bi prvi pobego iz kluba da krene po zlu celo leto čitam kako se drži na nekoj distanci, on i Kosta su bili najviše klimavi oko odlaska, pa ih je na kraju nekako Konte ubedio da ostanu Edited December 25, 2016 by jiraiya
Deco Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Što se Brava tiče, ovo što sad igra u Sitiju je zbilja za svaku kritiku. Prve sezone u Barsi je bio odličan konzistentno, u drugoj nešto slabiji ali i dalje krajnje korektan. Uopšte mi nije jasno šta se s njim dešava? Pitanje je i koga je od golmana Siti mogao da kupi uopšte, verovatno je Bravo na papiru delovao kao solidno kratkoročno rešenje.
radisa Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Što se Brava tiče, ovo što sad igra u Sitiju je zbilja za svaku kritiku. Prve sezone u Barsi je bio odličan konzistentno, u drugoj nešto slabiji ali i dalje krajnje korektan. Uopšte mi nije jasno šta se s njim dešava? Pitanje je i koga je od golmana Siti mogao da kupi uopšte, verovatno je Bravo na papiru delovao kao solidno kratkoročno rešenje. Drugačija je liga, dugačiji fudbal se igra, tu i Pep ima problema sa adaptacijom svoje koncepcije i cenim da se malo zaneo sa tipom golmana koji mu treba... U engleskoj golman koji igra dobro nogom, a ne ume da pokupi centaršut nije baš najbolja stvar... Pogotovo kad su ti štoperi Kolarov i društvo...
Meazza Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Ja sam stvarno za njega mislio da je odlican golman. Secam se jedne takve odbrane protiv Viljareala da sam zinuo. Nije imao posla tokom cele utakmice i odjednom - odbitak sa peterca. Munjevito je napravio paradu i skinuo izuzetno tesku loptu koja mu pritom nije bila blizu i isla je u visini pojasa. Bas se secam da sam pomislio "e ovo je klasa". A u stvari je konstantnost najveca vrednost kod golmana, a ne poneki blistavi momenti. Opet, osvojio je dve Kopa Amerike, i to nije mala stvar. Mozda je ovo sto pise Radisa najsmislenije - drugi tip fudbala.
copkillah Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Ja sam stvarno za njega mislio da je odlican golman. Secam se jedne takve odbrane protiv Viljareala da sam zinuo. Nije imao posla tokom cele utakmice i odjednom - odbitak sa peterca. Munjevito je napravio paradu i skinuo izuzetno tesku loptu koja mu pritom nije bila blizu i isla je u visini pojasa. Bas se secam da sam pomislio "e ovo je klasa". A u stvari je konstantnost najveca vrednost kod golmana, a ne poneki blistavi momenti. Opet, osvojio je dve Kopa Amerike, i to nije mala stvar. Mozda je ovo sto pise Radisa najsmislenije - drugi tip fudbala. To što si opisao na tekmi sa Viljarealom mogu da budu i refleksi i recimo Minjole ima BRUTALNE reflekse, ali malo ko može da se složi da je bilo šta više od prosečnog golmana. Konstantnost i to je to.
Deco Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 To za PL mi je jasno sasvim, ali mi je neverovatno da pravi toliku razliku, tj. da neko ko je dve sezone izgledao kao jedan od, ajd npr 3, najbolja golmana u ligi u Španiji ovde izgleda kao da je sišao sa tribine da brani. Ajd centaršutevi još i kojekako, očekivalo se donekle, ali ovi golovi gde pogledom samo isprati loptu...Kako god, on ima 33 godine tako da je jasno da će morati da se traži neko rešenje, nije da je klinac pa da ga trpiš sa idejom da će da se popravi. @IndridCold Imao je Bravo podosta takvih odbrana, pogotovo tokom prve sezone. Posebno je bio impresivan prvih 7-8 kola dok je tim još delovao tromo posle prvih priprema sa novim trenerom, skoro sve pre poraza od Reala su dobili 1-0 gde je on na svakoj par puta spašavao bodove.
jiraiya Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 samopouzdanje kod golmana golmana igra veliku ulogu, ok kod svih igrača koji nisu egomanijaci jeste Barsa veći klub od Sitija ali ne verujem da je ikada Bravo bio pod ovakvim ispitivanjem javnosti, pogotovo zato što je njihov prvi golman repke napustio klub zbog njega jbt pa lik promaši pas pola metra, kamera već prebacuje na Hartovu reakciju
Meazza Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 To za PL mi je jasno sasvim, ali mi je neverovatno da pravi toliku razliku, tj. da neko ko je dve sezone izgledao kao jedan od, ajd npr 3, najbolja golmana u ligi u Španiji ovde izgleda kao da je sišao sa tribine da brani. Ajd centaršutevi još i kojekako, očekivalo se donekle, ali ovi golovi gde pogledom samo isprati loptu...Kako god, on ima 33 godine tako da je jasno da će morati da se traži neko rešenje, nije da je klinac pa da ga trpiš sa idejom da će da se popravi. @IndridCold Imao je Bravo podosta takvih odbrana, pogotovo tokom prve sezone. Posebno je bio impresivan prvih 7-8 kola dok je tim još delovao tromo posle prvih priprema sa novim trenerom, skoro sve pre poraza od Reala su dobili 1-0 gde je on na svakoj par puta spašavao bodove. Sve je moguce. Tako je svojevremeno Dida bio naglo propao. Jedne sezone je izdominirao kao polubog, a vec sledece je bukvalno napravio toliko pocetnickih gresaka da to niije bilo normalno. I bukvalno sve je moglo da udje, ali je zato mogao da odbrani gol koji niko zivi nije mogao da zamisli van mreze. Kako se to desava i zasto beats me. Ovde opet i postoji neko opravdanje, drugi tip fudbala, nova sredina, cudan trener. ( :D )
Deco Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 samopouzdanje kod golmana golmana igra veliku ulogu, ok kod svih igrača koji nisu egomanijaci jeste Barsa veći klub od Sitija ali ne verujem da je ikada Bravo bio pod ovakvim ispitivanjem javnosti, pogotovo zato što je njihov prvi golman repke napustio klub zbog njega jbt pa lik promaši pas pola metra, kamera već prebacuje na Hartovu reakciju Verovatno je veliki deo problema upravo od toga potekao, to deluje kao najlogičnije objašnjenje. S druge strane, mogli su da pretpostave da će tako stvari da se odvijaju, koga god da su doveli imali bi sličnih problema (naravno uzevši u obzir kako zamena brani).
ArleKino Posted December 25, 2016 Author Posted December 25, 2016 Brava se sjecam sa utakmice protiv Valencije na Nou Campu, Barca dobila 2:0, a realno je bilo 6:3 za Valenciju, lik je branio na teskim drogama. Ovo u Cityju je nula bodova. Ima ona recenica: "You can't learn size" koja godinama kosta Arsenal u Premiershipu. Bravo je za golmana dosta nizak (184), posebno za golmana u Premiershipu gdje moras biti spreman na to da budes treci stoper. Tu je United popusio titulu 2011-12. jer je De Gea primarno shot-stopper, a tata Van der Sar godinama bio gazda kaznenog prostora. Jaci stoperi i napadaci su busili De Geu na prekidima. That being said, niski Ospina (181) mi ulijeva vecu sigurnost na prekidima nego sadasnji Cech.
Pokojni Ruxin Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 To za visinu svakako Pep potpisao nekog čileanskog kepeca od 33 ljeta da brani. Mančesterska smo sirotinja koja nema za bolje :( -_-
Deco Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Brava se sjecam sa utakmice protiv Valencije na Nou Campu, Barca dobila 2:0, a realno je bilo 6:3 za Valenciju, lik je branio na teskim drogama. Ovo u Cityju je nula bodova. Ima ona recenica: "You can't learn size" koja godinama kosta Arsenal u Premiershipu. Bravo je za golmana dosta nizak (184), posebno za golmana u Premiershipu gdje moras biti spreman na to da budes treci stoper. Tu je United popusio titulu 2011-12. jer je De Gea primarno shot-stopper, a tata Van der Sar godinama bio gazda kaznenog prostora. Jaci stoperi i napadaci su busili De Geu na prekidima. That being said, niski Ospina (181) mi ulijeva vecu sigurnost na prekidima nego sadasnji Cech. Beše neki april 2015? Čini mi se i da je odbranio penal, Alkaseru valjda? Interesantnije pitanje je koga će MC da juri za golmana naredne godine...Možda Ljoris, niko drugi mi ne pada na pamet? Da ne oftopičarimo više ovde sa Bravom i njegovim akcijama u ESP. Sve je moguce. Tako je svojevremeno Dida bio naglo propao. Jedne sezone je izdominirao kao polubog, a vec sledece je bukvalno napravio toliko pocetnickih gresaka da to niije bilo normalno. I bukvalno sve je moglo da udje, ali je zato mogao da odbrani gol koji niko zivi nije mogao da zamisli van mreze. Kako se to desava i zasto beats me. Ovde opet i postoji neko opravdanje, drugi tip fudbala, nova sredina, cudan trener. ( :D ) Sećam se i te sezone dobro, samo ne mogu da se setim koja je tačno, stvarno je izdominirao.
radisa Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Beše neki april 2015? Čini mi se i da je odbranio penal, Alkaseru valjda? Interesantnije pitanje je koga će MC da juri za golmana naredne godine...Možda Ljoris, niko drugi mi ne pada na pamet? Da ne oftopičarimo više ovde sa Bravom i njegovim akcijama u ESP. Sećam se i te sezone dobro, samo ne mogu da se setim koja je tačno, stvarno je izdominirao. 2004-05, do finala CL je primio jedan gol u celoj CL i bio je fantastičan...
189- Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 on ima drugih problema, za razliku od Čeha koji je jedna kulijana i opušten tip, ovaj je dosta razmažen, stalno se nešto žali i kuka, postavlja uslove, nije slučajno ovo da brani super čim ekipa u globalu igra dobro, taj bi prvi pobego iz kluba da krene po zlu celo leto čitam kako se drži na nekoj distanci, on i Kosta su bili najviše klimavi oko odlaska, pa ih je na kraju nekako Konte ubedio da ostanu +1 na sve za courtoisa, od kikseva koje cech nije pravio do ovoga o karakteru. pricao sam ovde o tome kada je cech odlazio. u slucaju coste mislim da su bile samo prazne price.
Recommended Posts