Jump to content
IGNORED

Premier League 2016-17

ArleKino

Recommended Posts

• Replies 12.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Weenie Pooh

1030

• Jeremija

963

• Pokojni Ruxin

827

• MancMellow

803

Top Posters In This Topic

Posted Images

naravno da je potrebna kvalitetna zamena, sa npr 80 miliona i kad znas sta hoces sve je moguce.

Ja samo mislim da je njemu ekstemno tesko (usudio bih se da kazem i nemoguce) naci zamenu. Na isti nacin kao za Suareza.

Pa upravo sam ti dao dokaz :D

Pa ne, napisao sam ti vec, to nije do svemoguceg sistema, nego do toga sto je nadjena adekvatna zamena. Ja kazem da nijedan sistem ne moze da nadomesti gubitak kvaliteta na nekoj poziciji. U slucaju rokade Sahin-Gundogan nije doslo do takvog gubitka.

Pa ne, napisao sam ti vec, to nije do svemoguceg sistema, nego do toga sto je nadjena adekvatna zamena. Ja kazem da nijedan sistem ne moze da nadomesti gubitak kvaliteta na nekoj poziciji. U slucaju rokade Sahin-Gundogan nije doslo do takvog gubitka.

Ok, onda je dokazao da ume da pronadje adekvatnu zamenu i uklopi u svoj sistem, posebno sa npr 80 miliona. 

Ok, onda je dokazao da ume da pronadje adekvatnu zamenu i uklopi u svoj sistem, posebno sa npr 80 miliona.

Sahin i Coutinho nisu ista liga. Drugi je top class, nema dalje. Pokazao je da ume i da pogresi u proceni, npr. kad je doveo i forsirao Nepokretnog. Ne kazem da je mogao da dovede nekog na nivou Poljaka, ali je mogao da dovede boljeg igraca.

Indrid, Coutinho je iste partije kakve pruža početkom ove/krajem prošle sezone umeo da pruži i pre dve-tri godine, samo što bi između njih bilo po bar pet utakmica gde ga ne vidiš na terenu. Ovo je prvi put da ga ja vidim da dobro odigra u kontinuitetu par meseci, to su tek prve naznake stabilne forme. Nemojmo se zaletati sad samo zato što je počeo da dobro sarađuje sa Radetom Neimarom i projektovati ga kao Iniestu umesto Inieste.

Klopp je od Borussije napravio masinu za malo para (Gundogan, Lewa i Reus su kombinovano kostali 23 miliona funti) no vec je u toj Lewinoj prisilnoj sezoni u Borussiji Bayern otisao na besmislenu razliku. Borussia je imala i hrpu ozljeda, pocevsi od nesretnog Gundogana preko citave odbrane pa do Goetzea i Reusa. Sa Lewom su se kockali i zadrzali ga godinu dana duze ne bi li ponovo svrgnuli Bayern, bila je i ta prica o De Bruyneu koji je trebao u zamjeni doci iz Chelsea, a na kraju su dobili kurac kad je Lewa otisao u Bayern bez eura odstete.

Kagawa, Sahin i Goetze su propali van njegovog sistema u velikim klubovima, sva trojica se vratili u Borussiju i, neko manje, neko vise, prodisali.

E sad, ako ti ode superzvijezda, moras je zamijeniti ili boljim ili bar istom klasom. Prodaje Balea i Suareza i pokusaji da se ta lova iskoristi za jacanje tima nisu bas najbolje ispali, koncept "sell Elvis - sign The Beatles" se bas i ne ostvaruje u praksi. Ili se ostvari, ali za par godina kad se sve poslozi.

Coutinho je vrhunski igrac koji je usto jos dovoljno mlad (mada ti Brazioci-umjetnici rijetko hoce da se cimaju poslije 30.godine) da bi ga Liverpool prodavao iduceg ljeta.

Indrid, Coutinho je iste partije kakve pruža početkom ove/krajem prošle sezone umeo da pruži i pre dve-tri godine, samo što bi između njih bilo po bar pet utakmica gde ga ne vidiš na terenu. Ovo je prvi put da ga ja vidim da dobro odigra u kontinuitetu par meseci, to su tek prve naznake stabilne forme. Nemojmo se zaletati sad samo zato što je počeo da dobro sarađuje sa Radetom Neimarom i projektovati ga kao Iniestu umesto Inieste.

Nije Iniesta (on je vec igrac istorijskog znacaja), ali je ono sto se kaze first-tier i to se vidi po nacinu na koji prima loptu, po tome kakvu viziju poseduje, po driblingu - cak i kad igra lose. Losa forma moze da ima mnogo uzroka, i nisu svi do igraca. Kao prvo, za razliku od svog prethodnika, Klop jeste pravi trener, a u onakvom rasulu kakvo je bilo kod post-Suarezovskog Rodzersa (ne bas elegantna recenicna konstrukcija, ali nema veze), mozda ni sam Iniesta ne bi licio ni na sta. Kad se ne zna ko sta radi, kad ti se niko ne otvara za loptu i ni sa kim se ne razumes na terenu, a ponajmanje sa trenerom, jbg, desava se da nisi u formi.

Naravno, ovo je samo moje misljenje, videcemo, sto kaze Manc.

+1

Mada, nije ni ovu sezonu zapoceo onako kako igra sada. Couov najveci problem su upravo te "rupe" u sezoni kad ga nema nigde, kao i to sto u poslednjoj trecini meca nema dovoljno snage da odradi sve zadatke. Mada je to znacajno popravio kod Kloppa, kao i igru u defanzivi.

A evo i sad igra u strasnoj formi, a opet je mrtva trka da li je i trenutno najznacajniji igrac tima- Firmirani igra na nekim drogama, neverovatan je njegov doprinos ovih dana. Da ne pominjem Lallanu, Manea i Henda.

A da je bitno samo to kakav je neko tehnicar, koliko je uzivanje gledati ga, kako mu se lopta lepi za kopacku- Coutinhova slika bi stajala u enciklopediji pored pojma "fudbaler"

^

Samo pretpostavka, u pravu si. A sto se tice toga kako je izgledao ceo tim na terenu, svi smo imali prilike da se uverimo.

Edited by IndridCold
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...