Jump to content
IGNORED

Premier League 2016-17

ArleKino

Recommended Posts

• Replies 12.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Weenie Pooh

1030

• Jeremija

963

• Pokojni Ruxin

827

• MancMellow

803

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sam fudbal, koji prestareli Wenger misli da je i dalje u srži stvari, je za njih tako pase. Levi je potpuno u pravu.

Pa ne, Wenger je car kad treba smisliti...well, onakav fudbal kako su danas rasturili Chelski ili nas prosle godine u onom prvom poluvremenu. Problem njegov veciti je sto nume drugacije, a ne moze uvek tako. I to ne moze bas onda kad se dodje od 1/4 finala CL pa navise. 

Edited by MancMellow

Pa troši, ali mu navijači ipak horski skandiraju "Spend some fucking money" kad god se Ramsey, Wilshire, Mertesacker, ili bilo ko drugi povredi. Standardi novog doba su ono što smeta navijačima - hteli bi da su Man City ili Chelsea, da čitaju svakog dana u novinama kako im je klub na ivici da dovede ovog ili onog za 100 miliona kamiona, da mogu da preračunavaju i obračunavaju koliko je maski sa likom Alexisa zavaljeno diljem jugoistočne Azije i tu nalaze satisfakciju.

Sam fudbal, koji prestareli Wenger misli da je i dalje u srži stvari, je za njih tako pase. Levi je potpuno u pravu.

Ja zapravo mislim da su navijači Arsenala vrlo samozadovoljni (smug?) time što klub ne važi za trošadžiju. Ali moralo bi se nešto i osvojiti.

O tome da li je za Vengera fudbal baš u srži stvari i o tome koliko je njegovo fudbalsko (pre svega taktičko) znanje, moglo bi se mnogo raspravljati. 

Ne zajebavam, samo ukazujem na puku činjenicu da 1 Džordž Grejem ima više evro trofeja od Arsena Vengera. Takođe, ne stoji tvrdnja da je Arsenal pre njega bio osrednji klub, naprotiv, posle Liverpula i Junajteda je bio najveći engleski klub.

Venger je uradio veliku stvar jer je video kako će se fudbal razvijati u budućnosti i nije se ustručavao da se sa tim promenama suoči. Stvorio je stabilan, bogat i jak klub, doprineo je da klub proširi navijačku bazu, i iza njega će ostati klub koji će u dogledno vreme uvek biti u vrhu engleskog fudbala. Hvala mu što je stvorio dve sjajne generacije, posebno onu predvođenu Anrijem, koja je u tom trenutku igrala možda i najlepši fudbal na svetu. Međutim, sa sigurnošću ti tvrdim da Arsenal ove godine sigurno neće biti prvak i to je ono što je problem.

Venger je mogao da se povuče i da ga zameni Klop, to je bila već skoro gotova stvar. Ali jbg. Moraće Bold da uskoči kada dođe vreme.

Ovo oko finansijskog fer-pleja mi nije jasno. Arsenal ne troši velike pare i ne dovodi skupe igrače?

Mrzim kad moram da branim Wengera, ali... :D

Arsenal troši ono što zaradi. Do dolaska Özila je rahmetli Aston Villa imala rekordniji™ transfer (Darren Bent) od Arsenalovog. Sad kad je kredit za stadion došao u neku normalniju fazu (do 2031. se plaća), više se i troši no što je puno bitnije, Arsenal ne prodaje najbitnije igrače još od odlaska Van Persieja i Songa. Dobro, tehnikli spiking, htio je Arsene zadržati i Sagnu, ali on nije htio produžiti ugovor i na kraju je to ispalo dobro za Arsenal.

George Graham... E sad, prije nego što će Graham-menadžer osvojiti titulu sa Arsenalom na Anfieldu, Arsenal je čekao na titulu još od dana kad je to uradio Graham-igrač na White Hart Laneu 1971. (18 godina). Prije toga se čekalo na titulu...18 godina. Jest Arsenal imao dvocifren broj titula i prije Wengera, ali pola od toga je osvojeno prije WW2. Mislim, najbolje bi bilo da je Big Sam dobio otkaz od Sunderanda jer nije osvojio titulu prošle sezone, ipak Sunderland ima 6 titula. :D Šalu na stranu, Wenger je vodio finansijski opterećeni Arsenal u periodu najjačeg Uniteda te Chelsea i Manchester Cityja na finansijskim steroidima. Za period od 2005. do 2013. mu je bezveze spočitavati neosvajanje titule mada je i tad propustio uraditi neke stvari (tipa škrtarenje za Schwarzera zbog 400.000 funti) ili je napravio pogrešne izbore (tipa dovođenje Silvestrea ili Squillacija umjesto nekog normalnog stopera, izbor kapitena...). Krivnju snosi za ono škrtarenje da na vrijeme pokrpi rupe u timu 2014, 2015. i 2016. umjesto što jaše sreću™ dok ista ne lipše u februaru/martu, Arsenal je u svakoj od tih sezona mogao uzeti naslov sa jednim do dva dovedena igrača.

Evropski trofeji su Arseneova objektivna rupa. Gubljenje finala Kupa UEFA od Galatasaraya, jedini poraz od Ranierija ikad u četvrtfinalu Lige prvaka kad je put do titule bio otvoren i primanje dva glupa gola na bližu stativu zbog toga što je u klub dovedeno stvorenje po imenu Manuel Almunia mu svakako idu na dušu. Izgubio je i ono evropsko finale sa Monacom od Werdera. Sad, koliko je to argument da je neko veliki trener je druga priča. Ligu prvaka/KEŠ imaju Di Matteo i Petrović, a jedno klizanje Terryja je spriječilo da taj trofej nema i ubleha nad ublehama Avram Grant.

Nego, kad spomenuh taj KPK sa Monacom... Ovaj video je fantastičan. :D

Interesantna statistika:

Twenty years before Wenger:

Champions: 2

2nd: 1

3rd: 0

4th: 6

5th or Lower: 11

Twenty years of Wenger:

Champions: 3

2nd: 6

3rd: 5

4th: 6

5th or Lower: NONE.

Zvonko Mihajlovski: Statistika je kao bikini.

1986-1996: Arsenal, 2 titule. (deset godina pre Vengera)

2006-2016: Arsenal, 0 titula (poslednjih deset godina Vengera)

Edited by Budja

U finalu 2006. bi Ars 100% dobio barsu da nije bilo loše sudijske odluke da Lemanu pokaže crveni na samom početku meča. Skoro čitav meč su krpili rupe, poveli, pukli tek pred kraj. Pocrkali. Arsenal imao bijesan tim, barsu vodio onaj nesrećnik Rajkard. To mu ne ide na dušu

Ipak je finale CL, jbg. Čini mi se da je Pires morao odmah vani a na golu nemaš prvog golmana. I sam sudija je nakon nekog vremena priznao da je prebrzo potegao crveni. Opet, na stranu ta odluka, arsenal je bio odličan i malo je falilo da izguraju. Odličan tim bio, Anri, pires, ljungberg, .. čak je i ebue igrao period karijere. Da su bili kompletni, arsen bi pojeo onog "stručnjaka"

a sto je Rajkard nesrecnik i 'strucnjak'?

Nije me ubijedio u suprotno. Možda griješim ali gledao sam tad barsu relativno često. Pa on sam reče kako nema šta reći ronaldinju pred utakmicu do "izađi i igraj loptu"

PS  Zapravo ima jedna fora koju je napravio rajkard, utkamica mozda 1/4 cl protiv Milana.. Kafu je već bio u godinama pa nije počinjao utakmice, a još klasa od igrača, uticajan i donosi prevagu kad se lomi utakmica. Negdje oko 70-og min Anceloti uvodi Kafua, ali Eto odmah igra klasičnog flastera na njemu, stalno na njegovoj polovini, 2m od njega :) Ovaj se nije vidio, milan nije izvukao rezultat, ne sjećam se rezultata..

Edited by kipo

Nije me ubijedio u suprotno. Možda griješim ali gledao sam tad barsu relativno često. Pa on sam reče kako nema šta reći ronaldinju pred utakmicu do "izađi i igraj loptu"

Gledao si Barsu i pre nesrecnog Rajkarda? Sto se tice Ronaldinja, to isto su govorili i za Mesija, kao da nema nijednog vise igraca, tako da jesi u pravu, mozes da se uclanis u Middlov klub kesa.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...