Meazza Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Nije samo Votford nadigrao Mancester na terenu nego je i Macari nadigrao Murinja. Link to comment
Meazza Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Nije problem u porazu već načinu. Da te Votford nadigra sa individualno osetno lošijim timom, to jeste problem i jeste nešto na šta treba igračima da se skrene pažnja. Izvini, zar se u takvim situacijama paznja obicno ne skrece - treneru? Link to comment
Meazza Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Da, nego kako? "Zastitio" je mlade igrace, doslovno je rekao da kids nisu problem, ostali - jbg, znate gde ste dosli, pobeda i 110% je norma. Problem je sto moral pada kada svi vide da postoje neki koji iz tekme u tekmu fulaju, ali su ipak undroppable. To je problem. Ne to, zaista mislis da igraci nisu dali sve od sebe? Mislis da su igraci krivi? Link to comment
MancMellow Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) Ne to, zaista mislis da igraci nisu dali sve od sebe? Mislis da su igraci krivi? Ja ti kazem sta je problem. Problem je kad kazes ima da igrate najbolje sto mozete i schluss, a onda vide 1-2 igraca koji to definitivno ne rade (ili bar defo ne igraju na potrebnom nivou) i ostaju u timu. To je mentalni problem, a ne izjave posle utakmice. Edited September 19, 2016 by MancMellow Link to comment
Mil@n Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Izvini, zar se u takvim situacijama paznja obicno ne skrece - treneru? Kao što vidimo, tim je jako malo trčao. Jel to trenerova krivica ili pristup igrača? Jel Murinjova krivica što Felaini stoji ko vo pre 2 gola, što svi stoje i što igrač sam prima loptu na 5 metara od gola? Ok, sve i da je taktika loša (hipotetički govoreći), sa obzirom na milione koje primaju, valjda treba da imaju elementarnu sposobnost pregleda terena, predviđanja najveće opasnosti, i sl. Ja stvarno verujem da ekipa koja ima kvalitet kao što ga ima united jednostavno ne može da odigra loše (u smislu da bude toliko podređen) ako igra agresivno, aktivno, sa mnogo trčanja i kretnji. Poslednje dve stavke su krucijalne. Kada toga nema, dobiješ mlitavu i pasivnu igru, sa jako malo šansi. Kretnja i trčanje prave šanse i priliku za šuteve i golove, ne to što je neko Ibra ili Mesi. Dakle, postoji pitanje investicije igrača u tim i meč, koliko se trudi, koliko se posvećuje i sl. Na to trener ne može da ima uticaja onog momenta kada je utakmica počela, osim da ga zameni. Link to comment
Meazza Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Ja ti kazem sta je problem. Problem je kad kazes ima da igrate najbolje sto mozete i schluss, a onda vide 1-2 igraca koji to definitivno ne rade (ili bar defo ne igraju na potrebnom nivou) i ostaju u timu. To je mentalni problem, a ne izjave posle utakmice. A te igrace je u tim uvrstio ko? Link to comment
levi Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Kao što vidimo, tim je jako malo trčao. Jel to trenerova krivica ili pristup igrača? Trenerova krivica. Link to comment
Meazza Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) Kao što vidimo, tim je jako malo trčao. Jel to trenerova krivica ili pristup igrača? Moze da bude i jedno i drugo, s tim sto je u modernom fudbalu izuzetno retko da profesionalce mrzi da trce i da se trude. Zapravo mi je tesko i da zamislim da tu nema krivice trenera. Ako postavis losu ili haoticnu taktiku igraci nisu sigurni kako da se ponasaju i kako da se krecu u fazi napada bez lopte. A njemu spic prima loptu najcese u centru igralista. Nije poenta samo da trcis bez smisla nego i da znas gde treba da trcis. Jel tebi izgleda kao da imaju neku smislenu taktiku? Meni ne. Sta igra Mancester? Edited September 19, 2016 by IndridCold Link to comment
Mil@n Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Trenerova krivica.Slažem se, ali samo ako je rekao "momci, Ajde da izađemo danas i pretrčimo jako malo". Ako nije, ne slažem se. Nije to rekreativni već profesionalni fudbal, podrazumeva se da umreš na terenu za tim i "zamisli trenera". Sent from my Nexus 6P using Tapatalk Link to comment
Meazza Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Slažem se, ali samo ako je rekao "momci, Ajde da izađemo danas i pretrčimo jako malo". Ako nije, ne slažem se. Nije to rekreativni već profesionalni fudbal, podrazumeva se da umreš na terenu za tim i "zamisli trenera". Kad radis taj posao ne kazes im "trcite!", nego ih naucis ko se kako krece u svakoj fazi igre na nacin da dobijes smisleno kretanje citavog tima. Takvi uigrani timovi pokriju najvise kilometara, a ne oni koji su najvise motivisani. Link to comment
number_9 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Slažem se, ali samo ako je rekao "momci, Ajde da izađemo danas i pretrčimo jako malo". Brate, svaka ti cast za ovo. Smejem se vec 10 minuta! Link to comment
Mil@n Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Kad radis taj posao ne kazes im "trcite!", nego ih naucis ko se kako krece u svakoj fazi igre na nacin da dobijes smisleno kretanje citavog tima. Takvi uigrani timovi pokriju najvise kilometara, a ne oni koji su najvise motivisani. Pogledaj drugi gol pa mi reci šta tu trener može da uradi? Mi svi koji gledamo utakmicu vidim gde je rupa, igrač kreće u tu rupu i dobija loptu praktično na 12, 13, 14 metara sa koje lagano centrira. Pa jbt, da niko ne isprati, ili barem da mu oteža, smanji ugao centaršuta, ništa... To meni nema veze sa trenerom već sa trudom ekipe. Naravno, možda grešim, ali to je moje mišljenje. Link to comment
Meazza Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) Pogledaj drugi gol pa mi reci šta tu trener može da uradi? Mi svi koji gledamo utakmicu vidim gde je rupa, igrač kreće u tu rupu i dobija loptu praktično na 12, 13, 14 metara sa koje lagano centrira. Pa jbt, da niko ne isprati, ili barem da mu oteža, smanji ugao centaršuta, ništa... To meni nema veze sa trenerom već sa trudom ekipe. Naravno, možda grešim, ali to je moje mišljenje. Moze da ima veze i sa nesposobnoscu igraca i njihovim losim osecajem za cuvanje prostora i markiranje. Moze da ima veze i sa trenerom koji ih je lose uigrao, i sa srecom, i sa tim da neki igrac ima los dan. Ali jedino ne moze da ima veze sa kurcoboljom. Ne u danasnjem fudbalu i ne na najvisim nivoima. Gora stvar od tog primljenog gola je ono sto Junajted igra u napadu. E to je glavna stvar. Edited September 19, 2016 by IndridCold Link to comment
gervasius twinkleminkleson Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Pogledaj drugi gol pa mi reci šta tu trener može da uradi? Mi svi koji gledamo utakmicu vidim gde je rupa, igrač kreće u tu rupu i dobija loptu praktično na 12, 13, 14 metara sa koje lagano centrira. Pa jbt, da niko ne isprati, ili barem da mu oteža, smanji ugao centaršuta, ništa... To meni nema veze sa trenerom već sa trudom ekipe. Naravno, možda grešim, ali to je moje mišljenje. United je primio 2 gola na isti nacin [a i penal je prakticno na istu foru] i to tako sto je su igraci Watforda bili sami u krugu od nekih 20 metara. Sve kao posledica toga sto se Fellaini previse spustao [prakticno u liniju sa stoperima] sto je ostavljalo ogroman prostor prazan. To je bukvalno definicija takticke greske i to je apsolutno do trenera, ne postoji drugi nacin da tumacis to. Link to comment
Mil@n Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Moze da ima veze i sa nesposobnoscu igraca i njihovim losim osecajem za cuvanje prostora i markiranje. Moze da ima veze i sa trenerom koji ih je lose uigrao, i sa srecom. Ali jedino ne moze da ima veze sa kurcoboljom. Ne u danasnjem fudbalu i ne na najvisim nivoima. Sorry, ja mislim da može da ima. Prvo, iako su fudbaleri na najvišem nivou, podložni su svim emocijama i osobinama "normalnog čoveka", to što su profesionalni na visokom nivou ne čini ih imunim na bilo šta, snobizam, egoizam, sujetu i sl. Drugo, ne kažem da će oni da izađu na teren sa filozofijom "boli ih penis", dovoljno je da ti koncetracija nije na 100 već na 60, 70% i već si podložan mnogo većem broju grešaka. Drugo, šta se dešava u okviru tima /nevezano za sadašnji utd/ uvek ali uvek je imalo i imaće uticaja i na dešavanja na terenu, zato je uvek dobro raspoloženje u timu, dobri odnosi, porodična atmosfera™ bilo jedan od ključnih faktora za uspeh u bilo kom timskom sportu, ne samo fudbalu. Drugim rečima, mislim da može da bude gomila faktora koji će da rezultuju da igrači više greše van toga što je igrač kakav jeste u svakom smislu. Link to comment
Recommended Posts