Jump to content
IGNORED

Grimm


Ajant23

Recommended Posts

Pre prvog susreta sa ubicom koji sedi na kosilici za travu u seriji True Detective, postojao je Lawnmower Killer. Osamdesete su tek počinjale i svoju prvu saradnju su tako ostvarili Jim Kouf i David Greenwalt, parodirajući horor filmove.

 

Između komedije i horora, uglavnom kroz komediju u smislu osetnog talenta za dramu (pogotovo kod Koufa), kretaće se dalje njihove karijere.

 

Jim Kouf će stvoriti i serijal Badhamovih hit filmova: Stakeout i Another Stakeout, pa potom u narednoj deceniji i Ratnerov hit serijal: Rush Hour.

 

Karijera Davida Greenwalta, koju je počeo baš pomenutom saradnjom sa Koufom, razvijaće se zasebnim tokom kroz tipične tinejdžerske komedije osamdesetih sa mnogim reprezentativnim mladim zvezdama tadašnjeg Holivuda. U devedesetim prelazi na televiziju gde debelo radi na Whedonovoj seriji Buffy the Vampire Slayer, a potom na osnovu nje kreira i spin off seriju Angel.

 

Kada lopov pred hapšenje, dragoceni dijamant sakrije na spratu neke zgrade u izgradnji da bi ga pokupio kad izađe iz zatvora, a onda shvati da je tu građena i izgrađena policijska stanica, tada je scenaristički trojac Grimma kompletiran poslednjim članom, Stephenom Carpenterom. Iako nema toliko značajnu scenarističku karijeru kao prva dvojica, ima svakako iza sebe dovoljno uspešnu komediju (malo li je) kao i činjenicu da je u osamdesedim radio i kao snimatelj. Ovo dodatno bogati impresiju o važnom elementu serije, upečatljivom koloritu zelenog Portlanda, grada duboko na severozapadu SAD-a i zamalo na obali okeana.

 

Meni lično, Grimm je najzabavnija serija koja se emituje na TV-u poslednjih godina i, kada je već ovde dobilo topic sve i svašta, može onda i ona.

Link to comment

Definitivno, svaka nova sezona je sve bolja. 

Ima, naravno, slicnosti sa Buffy, ali to ne smeta [naprotiv, sto se mene tice]. 

 

Zadnja sezona vjerovatno i najbolja do sad, a finale je bukvalno razvalilo. Sesta ce po svoj prilici biti kraca [13 epizoda], moguce i poslednja sezona, nazalost. 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Popravio se Grim u drugoj i trećoj sezoni.

Ni sam ne znam zašto sam nastavio da gledam jer mi se prva sezona nije nešto svidela.

No, u tdrugoj i trećoj stvari postaju mnogo bolje, likovi su postali življi i prisutniji, da ne kažem stvarniji.

I čini mi se da je produkcija bolja, kao da epizode snima neka druga ekipa umesto one iz prve sezone.

 

Al' sad se pojavljuje novi problem, prisutan u četvrtoj: što scenaristi toliko vole da komplikuju priču, da stalno ubacuju neke tvistove, obrte i koješta? A klifhengere bi valjalo zakonom zabraniti.

 

Sveukupno, nemam osećaj da sam protraćio vreme. 

Plaši me samo da će još neko iz glavne postave u četvrtoj sezoni naglo da se promeni ili zagine e da bi se dobilo na tenziji i uzbudljivosti. To bi me smorilo

Link to comment

Bilo bi dosadno, da nema tih preokreta, novih saveza. Ne znam dokle si stigao sa četvrtom sezonom, no taj trend će generalno biti nastavljen.

Prva sezona je verovatno planirano spora, kako bi se upoznali sa konceptom serije. Kod klasičnih krimi proceduralnih serija se često dešava upadanje u kolotečinu i dosada, što je ovde vešto izbegnuto, u kasnijim sezonama.

Link to comment

Na sredini sam četvrte sezone.

Šta znam, kontam da im je lakše da smišljaju preokrete nego da kvalitetno i postepeno grade odnos izmedju glavnih likova, zasnovan samo na njihovim karakterima, koje bismo vremenom sve više upoznavali. Jbg, za to je potreban neki Tolstojevski a takvi se retko radjaju.

Ovako sad sirota Džulijet mora da postane heksenbist umesto da provede više vremena sa svojim čovekom koji je, eto, tek povratio svoje izgubljene sposobnosti.

A verovatno već planiraju da neko iz postave zagine uskoro.

Link to comment
  • 9 months later...

Zavrsi se. Jedna od najpotcjenjenijih serija zadnjih par godina. Iako mi je poslednja sezona bila malo zbrzana i na momente neuvjerljiva [ponovno zblizavanje Renarda i ekipe mi je totalno bla], odlicna serija

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...