Captain_Darling Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Да ли неко може Србима да објасни да се не честита Нова година и Божић него Божић и Нова година. Који год календар да се гледа (јулијански или грегоријански) прво долази Божић, а 6 дана након тога Нова година. Овамо смо поносни на неке наше специфичности а у исто време то "газимо". Оваквим наопаким писањем честитамо Нову годину по грегоријанском, а онда Божић по јулијанском календару. После нам други криви...
Rumpelstiltskin Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Kec, pa precednik otvoreno kaže da je navijač blizanca crvenog, tema tu ako već kad ;)
Constantin Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Да ли неко може Србима да објасни да се не честита Нова година и Божић него Божић и Нова година. Који год календар да се гледа (јулијански или грегоријански) прво долази Божић, а 6 дана након тога Нова година. Овамо смо поносни на неке наше специфичности а у исто време то "газимо". Оваквим наопаким писањем честитамо Нову годину по грегоријанском, а онда Божић по јулијанском календару. После нам други криви... Ja bih sve to po jednom kalendaru, da se ja pitam. Što bi pa mi imali nekakvu posebnu NG...a naša najveća specifičnost...hm....nije za ovu temu.
Captain_Darling Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Ja bih sve to po jednom kalendaru, da se ja pitam. Što bi pa mi imali nekakvu posebnu NG...a naša najveća specifičnost...hm....nije za ovu temu. Баш то и ја кажем, када гледаш један календар (који год) прво иде Божић на Нова година а не овако како је наш вољени клуб честитао.
Constantin Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 (edited) Баш то и ја кажем, када гледаш један календар (који год) прво иде Божић на Нова година а не овако како је наш вољени клуб честитао. Ja se izvinjavam, svima koji traže dlaku u jajetu, ali napravih onako kako 99,99% u Srbiji pišu ovom prigodom. Ako ništa drugo, gramatički je ispravno, a ne kao... To je što se tiče ove crvene...ovu plavu, takodje sa pravopisnom greškom, je pravio naš drugar sa foruma. Tek toliko za zapisnik. Edited December 29, 2016 by Legenda
Captain_Darling Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Ја немам појма ко је правио ово и уопште мој коментар није ни везано за ову конкретну честитку. Овакву грешку можеш видети на практично свим честиткама у Србији.
Dali_man Posted December 29, 2016 Author Posted December 29, 2016 Да ли неко може Србима да објасни да се не честита Нова година и Божић него Божић и Нова година. Који год календар да се гледа (јулијански или грегоријански) прво долази Божић, а 6 дана након тога Нова година. Овамо смо поносни на неке наше специфичности а у исто време то "газимо". Оваквим наопаким писањем честитамо Нову годину по грегоријанском, реформисаном јулијанском а онда Божић по јулијанском календару. После нам други криви... <_<
Constantin Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Jebo vas Gaj Julije Cezar u prkno A tebe ono "malo" Kineza ;)
Redrooster Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 I Blic izasao u susret svaka cast Radnički iz Niša na kalendaru http://sport.blic.rs/qrfptd3
Матрикс Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Поставио сам ово и пре годину дана у ово време, ево сада понављам. И даље ме одушљевљавају коментари испод текста. Десило се на данашњи дан пре две године. Rastavac novi trener Radničkog https://www.juznevesti.com/Sport/Rastavac-novi-trener-Radnickog.sr.html
Redrooster Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Bice para izgleda :) mozda i bude nesto od kude nas ;) HIT VIDEO Palma se veselio uz trubače, naručivao pesme, a kada je trebalo da plati... http://www.blic.rs/f6d6j4x
W.F.C. Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Srecna nova,svima puno zdravlja i srece,i uspeha voljenom klubu... Ziveli
Dali_man Posted January 1, 2017 Author Posted January 1, 2017 Pridruzujem se cestitkama. Sve najbolje u novoj 2017!
Recommended Posts