harper lee Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Partizan se raspada kao ne pamtim kad, glavni konkurent je valjda voša. Ekipa kojoj je az zabio tri komada kući. To što je mladenović otišao za džabe je deseti par cipela. Mogli smo možda i da mu ponudimo jači ugovor, obično rezervisan za strance, pa ga zadržimo duže, a taj ugovor bi mu i automatski digao cenu (nešto poput onog što radi mamić). A kad smo već kod njega, portfelji koje grade ti klinci koje je robi pokupio iz naše lige (mladenović, maksimović, milivojević...) baš i ne idu u prilog tezi o nedostižnom kvalitetu stranaca. Edit - a skuplji tim ne znači automatski i da je jači, to je ipak malo kompleksnija stvar Vojvodina ce da gilja jos nekoliko kola i da se raspadne kao i svake godine, Partizan ima dobar tim, kod njih problem nije u igracima. Mladenovicu da ponudimo jaci ugovor. Pa, mi ni ovo sto smo mu obecali nismo mogli da mu platimo nego je covek otisao na arbitrazi i jos naplatio to sto smo mu dugovali. Poenta razlike izmedju Mladenovica i Ibanjeza je stanje u kojem se klub nalazio u ta dva perioda i to uopste nije deseti par cipela vec prvi, poslednji i svaki par cipela. Histerija o zlim strancima koja se srucila Grofu na glavu je upravo posledica cinjenice da mozes da dovedes boljeg stranca za 0 dinara obestecenja i platu, da dobijes od njega igracki i da ga dobro prodas, umesto da se za nenormalne cifre medjusobno prodaju domaci igraci, drpaju procenti i pojedinci iz klubova sravnjuju medju sobom. Cinjenice koju je Bozovic svima izlozio na uvid za godinu dana koliko je u klubu i koja se nimalo ne dopada srpskoj fudbalskoj mafiji jer im se mesa u trziste. Na zalost, Bozoviceva politika nije dominantna ni u klubu vec zivi paralelno sa Terzicevom koja placa 300.000 za anonimusa iz Spartaka kojeg Bozovic nece da stavlja u tim jer prosto nije dovoljno dobar, samo sto Terzic shvata da mu je u ovom trenutku korisno da kohabitira za Bozovicem po tom osnovu. I gde, majke ti, nadje Maksimovica i Milivojevica kao primere. Ako postoje dva igraca ciji transferi su obelodanili kako se potkradaju klubovi i igraci seljakaju za fiktivne iznose to su njih dvojica. Nikakve veze ni sa cim nema to kakve karijere oni prave posle Zvezde jer klub od toga nema nikakve koristi, niti je ikada predvidjeno da ima koristi. Oni su prosto oprani kroz Zvezdu, "kupljeni" za nenormalne cifre, "prodati" pod nikada razjasnjenim uslovima preko menadzerskih klubova. Slicnu sudbinu je doziveo Luka Jovic za kojeg se Terzic kleo da ga nece prodati za manje od 6 miliona, pa je otisao na komad kao kad prodajes auto u staro gvozdje. Meni je potpuno neshvatljivo kako ljudi i dalje po navici guraju tu "kupujmo domace" pricu a upravo to trziste je napravilo Zvezdi 50 miliona duga. I ne odgovori mi ovo za Cempionsip.
Nikodije Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 A zamisli kad bi bili strpljivi i kad bi dali sansu Ruizu jednu sezonu. Tacnije, dati mu godinu dana da se ugra sa Kangom i ostalim igracima. Katai ide, to je ocigledno, Hugo mozda i ostane, ko zna, a Ruiz ima ugovor na 3 godine, ako bi izdrzao 2 bilo bi fantasticno. Tim se ne pravi preko noci, to cak ni ManCity ne radi, treba strpljenja. Produziti ugovor Donaldu, Hugu i u januaru pojuriti dobrog stopera, cimati Ninkova da dodje na godinu i po dana i mozda i bude nesto. Uz Srnica, Plavsica, Manojlovica. Stojanovica,. Poletanovica... uz nabrojane strance i jos neko pojacanje, opet mozemo imati simpatican tim za kvalifikacije. Uz Racica, Stojanovica. Manojlovica, ako se dodaju ovi klinci sto ih hvale, Adzic, Ilic (dopuni me adasevicu/posrbice) mozemo imati solidan tim za kvalifikacije sledece godine. Da, sledece godine, jer sanse da prodjemo Sasuolo su nikakve. Problem je sto izgleda nema ponuda ni za VIeiru, ni za Srnica ni za Kataia ni za bilo kog drugog naseg igraca. Vracamo se u vrzino kolo odakle smo se mrdnuli za milimetar prodajom Grujica... A kako cemo sad isplivati, to cemo videti... ono mladih sto je moglo da valja (rajko, jovanovic, gruja, jovic) terza je vec utopio na prvu ponudu, ovo sto je ostalo (srnic, plavsic, ristic...) nema taj potencijal. al dobro, punjenje magacina je u toku, valjda ce kvantitet da porodi kvalitet, ali ako nastave da prodaju na prvu ponudu slaba vajda od bilo kog talenta koji se pojavi. ajd da vidim da li ce ruiz ostati te dve godine, on mi od ovih letnjih stranaca deluje kao da bi tu nesto moglo da bude, al opet, u trenutku kada je doveden bio je nespreman, i nije mogao da pomogne. a mi, na zalost, najvaznije utakmice igramo u julu - avgustu, a ne na jesen kao normalan svet.
Milosh76 Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Zato i treba strpljenja! Mi nismo u mogucnosti da dovedemo igraca za obestecenje nego za dzabe Od tih za dzabe nam ostaje minimalan broj igraca, posto smo lose i slabe platise. Pa onda nam ostaju otpaci tipa Mouce koji dodje na pozajmicu jer mu se igra u Evropi, a generalno je nespreman. Ruiz je reprezentativac Kostarike, dobar igrac, pokazao je vec da cuti i radi. Borbeniji je od vecine igraca u timu, ali ne moze da dodje u julu i da zaigra odmah 100%. Nije realno. Nije to Pogba koji ce posle 3 treninga ukapirati sta hoce trener od njega, kako saigraci razmisljaju, da zna da ima ko da ga pokrije ako ode napred i sl. Ovo su treca liga stranci, jer da je toliko dobar, Ruiz bi otisao u Francusku ili Belgiju ili Holandiju. Na nasu srecu, ne vide oni sve, pa im proleti neki Ruiz ili neki Hugo Vieira.
harper lee Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 ruiz, mouce, fibel i le talek me nisu ubedili da su igraci koji mogu da naprave razliku na evropskom nivou (a i lucho i hugo su mi nakon evropskih utakmica mnogo sumnjiviji nego sto su bili dok su igrali samo srpsku ligu), i donesu timu prevagu, cak ni protiv ludogoreca i sasuola. mozda ce zaigrati dobro u nasoj ligi u oktobru - novembru, ali to je tada kasno i nebitno. ako kupujes stranca, uzmi onoga koji je spreman odmah da ti donese kvalitet. a ne da ga razigravas godinu dana, a kada dodje u neku formu onda on shvati da je prerastao klub i okruzenje, pa imas problem sa njim. naravno da u fudbalu nemamo bazu domacih igraca, i to jeste problem, moramo da je napravimo kao sto je pravimo u kosarci, gde svake godine ulazi po neki mladi igrac koji je godinama pripreman za prvi tim. kada bi se kosarkaski klub, sa budzetom koji ima, oslonio samo na kupovinu stranaca i igranje sa njima, ne bi prosao u evropi mnogo bolje nego sto prolazi fudbalski klub. ocigledno da kupovina stranaca sama po sebi nece doneti ono sto mi zelimo, jer ne mozemo da priustimo potreban kvalitet, tj. evropski konkurenti mogu da kupe bolje. zato je silazak u rudnik i rad sa mladima vrhunski prioritet kluba kako bi necemu mogao da se nada. naravno dobro probran stranac je uvek dobrodosao. Naravno da ne mogu da prave razliku u Evropi, da mogu ne bi igrali kod nas. Onde gde prave razliku je domace prvenstvo koje Bozovic ima ideju da osvaja s najjacim timom dok ga ne usere sreca i provuce se kroz neko od evropskih kvalifikacija. Bolji igrac vise kosta, mi za takve igrace jednostavno nemamo para. Onog lika sto nam se dva puta prosetao kroz odbranu Ludogorec je kupio za 2.2 miliona, to je verovatno nesto malo manje od toga koliko cemo mi platiti prvi tim do kraja godine. Mi domacu bazu kvalitetnih igraca od koje ce klub imati igracku i finansijsku korist ne mozemo da napravimo bez sistemskih promena, kako u klubovima tako i u pogledu vlasnistva nad igracem. Grujic je incident koji nam se dogodio manje-vise slucajno, da Liverpul nije pokazao interesovanje Gruja bi otisao u neku Rusiju za par miliona evra kao sto je otisao Vule. Kad je cena u pitanju nema tu domaci ili strani igrac, ima samo koliko si ga kupio i za koliko ga prodajes, ne postoji ama bas nikakva garancija da domaceg igraca mozes duze da zadrzis u klubu nego stranca i da gadjas vecu cenu. Sve sto se racuna po tom osnovu je razlika izmedju nabavne i prodajne cene, zvao se igrac Hugo Vieira ili Mihajlo Ristic. Naravno da bi svako od nas voleo da svake godine napravimo u omladinskoj skoli igraca za prodaju od 6 miliona ali to se ne desava ni u klubovima koji mnogo bolje rade od nas i imaju mnogo kvalitetniju bazu.
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Edit se odnosio na taj čempionšip, ali ako nešto propustim ili skratim oprosti, pisanje malo dužih postova preko telefona je golema patnja. U te mafije se ne razumem, nisam insajder niti čovek iz struke. Ali ako je tvoja teza da će zvezda bolje da živi od prodaje stranaca starih 25+ godina moram priznati da mi ne zvuči skroz logično. A i cela ta tvoja priča je nekako pod pretpostavkom da se zvezda finasira kao "normalni" klubovi, i da te pare od prodaje završavaju gde treba da završe...mene ipak zanima više igrački kvalitet, pa bih sa te strane radije da nađemo način da zadržavamo te milivojeviće nego da dovodimo le talekove iz mordovije. Nije slučajno da ta mordovija nije nikad žarira i palila evropom.
Apollo Creed Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 (edited) Koliko možemo da dobijemo za Božovića,interesuje li se neko za njega? Edited August 22, 2016 by Apollo Creed
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 . Bolji igrac vise kosta, mi za takve igrace jednostavno nemamo para. Onog lika sto nam se dva puta prosetao kroz odbranu Ludogorec je kupio za 2.2 miliona, to je verovatno nesto malo manje od toga koliko cemo mi platiti prvi tim do kraja godine. Sad vidim ovo, pa da se osvrnem pošto je upravo to moja poenta. Za bolje igrače nikad nećemo imati pare. Tako da nam ostaje opcija da ih sami pravimo i pokušamo zadržati što duže.
harper lee Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 (edited) Edit se odnosio na taj čempionšip, ali ako nešto propustim ili skratim oprosti, pisanje malo dužih postova preko telefona je golema patnja. U te mafije se ne razumem, nisam insajder niti čovek iz struke. Ali ako je tvoja teza da će zvezda bolje da živi od prodaje stranaca starih 25+ godina moram priznati da mi ne zvuči skroz logično. A i cela ta tvoja priča je nekako pod pretpostavkom da se zvezda finasira kao "normalni" klubovi, i da te pare od prodaje završavaju gde treba da završe...mene ipak zanima više igrački kvalitet, pa bih sa te strane radije da nađemo način da zadržavamo te milivojeviće nego da dovodimo le talekove iz mordovije. Nije slučajno da ta mordovija nije nikad žarira i palila evropom. Ja i ne pokusavam preko telefona, za moj logoreicni stil pisanja to je patnja koju sebi ne bih da priredjujem. Moja teza je da klub treba da kupuje jeftino i prodaje skupo, nevezano za to da li je igrac domaci ili stranac i da li ima 19 ili 25 godina. Naravno da postoje neke zakonitosti na trzistu, kao sto je ta da mlad igrac generalno vise kosta ako je potencijal (sad ne govorim o top igracima koji figuriraju u najvecim klubovima i kostaju nerazumno), i te zakonitosti treba pratiti, ali u sustini se sve svodi na razliku izmedju kupovne i prodajne cene u finansijskom, i na doprinos ekipi u igrackom smislu. Zato sam pomenuo Ibanjeza kao primer. decko je dosao dzabe, doneo nam pored izuzetnog sportskog morala 10 golova i 15 asistencija, prodat je za 1.4 miliona. Neka je imao platu 400 hiljada, a nije, od tog igraca si za godinu dana dobio milion evra, titulu i konkretan igracki doprinos, a na njegovo mesto je instaliran mlad i potencijalno odlican levi bek iz omladinske skole. Meni to deluje kao dobar plan, cak i previse dobar da bi bio istinit kad je FK Zvezda u pitanju. Ne postoji skup i jeftin tim u smislu cifre, jeftin je onaj koji mozes da platis a skup onaj koji ne mozes. Otkako je Bozovic dosao u klub nama nije otisao nijedan klinac, nijedan novi igrac nas nije tuzio, nijedan nije otisao nezadovoljan, prodali smo igrace za preko 10 miliona a imamo tim koji je jos kvalitetniji nego onaj iz prosle godine. Kako ce to izgledati sutra i sta ce se sve desavati ne znam ali kako sada stvari stoje njemu se u tom konkretnom smislu nema sta zameriti. Takodje, tezu po kojoj treba da imamo slabiji tim jer bismo i sa slabijim timom osvojili prvenstvo (da, u ovom slucaju slabiji i jeftiniji jeste isto jer su, na primer, Kanga i Donald medju 3-4 najbolja igraca Zvezde) jednostavno ne razumem. Po meni svaki navijac treba da zeli sto je moguce bolji tim za koji navija jer prosto na taj nacin gleda bolji fudbal. Sa upravama kakve imamo nema nikakvih garancija da je moguce sprovesti neki plan da se, ne znam, ustedi na igracima nekoliko godina, vrate dugovi i polako krene ispocetka. Naprotiv, imali smo to sa Kristicem pa smo videli dokle smo stigli. To nabiranje noseva jer je Radnik govno od ekipe i sta se mi tu kurcimo da ih dobijemo sa pet golova razlike kad mozemo i sa tri a da nam igraju klinci tek ne razumem, narocito kad dolaze od navijaca kluba koji je jedva pre nekoliko godina protiv istih takvih ekipa grcevito cuvao 1:0 na Marakani, odugovlacio, valjao se po terenu i panicio do poslednje sekunde utakmice. Edited August 22, 2016 by harper
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 (edited) Malo zanemarujemo da su promenile, hmm, okolnosti u našem fudbalu u poslednje vreme, ali ok, bolje da ne krećemo na tu stranu. Zapravo mene baš toliko i ne zanima koliko ko košta, to nije pitanje za mene. Prosto mislim da sa sportske strane dugoročno možemo da dođemo do boljeg tima ako ne zanemarimo to pravljenje igrača, jer kao što smo već zaključili nije lako doći do evrope sa klasom stranaca koji su nama dostupni. Pa mi se ne sviđa suviše ovaj put kojim smo krenuli, i mislim da bi možda dugoročno bilo korisnije imati trenutno "slabiji" tim, ako to znači više prostora za klince koji bi mogli sutra dalje da dobace od sadašnjeg kadra. Ali verovatno i ja malo preterujem u tom loženju na pravljenje igrača i zanemarujem neke realne okolnosti, tako da bi mogli da stavimo tačku. U suštini sam već rekao šta sam imao, i već uveliko krenuo da se ponavljam. :) Edited August 22, 2016 by Ruxin
harper lee Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Malo zanemarujemo da su promenile, hmm, okolnosti u našem fudbalu u poslednje vreme, ali ok, bolje da ne krećemo na tu stranu. Zapravo mene baš toliko i ne zanima koliko ko košta, to nije pitanje za mene. Prosto mislim da sa sportske strane dugoročno možemo da dođemo do boljeg tima ako se fokusiramo na pravljenje igrača, jer kao što smo već zaključili nije lako doći do evrope sa klasom stranaca koji su nama dostupni. Pa mi se ne sviđa suviše ovaj put kojim smo krenuli, i mislim da bi možda dugoročno bilo korisnije imati trenutno "slabiji" tim, ako to znači više prostora za klince koji bi mogli sutra dalje da dobace od sadašnjeg kadra. Ali verovatno i ja malo preterujem u tom loženju na pravljenje igrača i zanemarujem neke realne okolnosti, tako da bi mogli da stavimo tačku. U suštini sam već rekao šta sam imao, i već uveliko krenuo da se ponavljam. :) Posto i sam ne vodim mnogo racuna o parama u fudbalu i mene je poprilicno iznenadila cinjenica da bismo mi, u slucaju da smo prosli Ludogorec, inkasirali garantovanih 6.5 miliona evra samo od UEFA, po osnovu plasmana. To malo baca drugacije svetlo na tezu da je jedini put za nase klubove da prave igrace za druge klubove i skupo ih prodaju. Sa cetiri utakmice protiv pobedivih klubova mi bismo samo po jednom osnovu uzeli vise para nego od prodaje igraca kojeg smo prodali u Liverpul za rekorodno veliki iznos kad je poslednjih desetak godina u pitanju. Pri cemu se radi o prodaji koja je manje-vise incidentna i ko zna da li cemo je i kada ponoviti. Makes me wonder da li je ta prica o nuznosti prodaje igraca odmah i bilo kome ko se javi s ponudom zapravo samo jedna fina podvala.
gervasius twinkleminkleson Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 (edited) Sad vidim ovo, pa da se osvrnem pošto je upravo to moja poenta. Za bolje igrače nikad nećemo imati pare. Tako da nam ostaje opcija da ih sami pravimo i pokušamo zadržati što duže. To je toliko dobro funkcionisalo prethodnih godina da smo jedva 3 titula uzeli za deceniju. Smijesna mi je ova prica, kao da na klupi sjede ne znam kako kvalitetni klinci [ovi sto su tu su ionako dovedeni u zadnjih godinu dana] pa je ovo sad tema.. Kako se samo nije neko ranije sjetio da pravimo sami igrace koji ce biti mocan tim Edited August 22, 2016 by gervasius twinkleminkleson
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 (edited) To je toliko dobro funkcionisalo prethodnih godina da smo jedva 3 titula uzeli za deceniju. Smijesna mi je ova prica, kao da na klupi sjede ne znam kako kvalitetni klinci [ovi sto su tu su ionako dovedeni u zadnjih godinu dana] pa je ovo sad tema.. Onako kako ja to zamišljam - samo je robi gurao tu filozofiju. Sad, stoji da nije uzeo titulu, ali to je kod nas malo kompleksnija i ne uvek čisto sportska stvar. Stoji i da na kraju jesmo završili sa timom koji je imao daleko bolju evropsku predstavu od ovogodišnje, a krenulo se od dosta tužne osnove. Edit - i uložen je okvirno penis para Edited August 22, 2016 by Ruxin
gervasius twinkleminkleson Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Pa nije ni tad bila znacajno drugacija situacija, imali smo i tad 5-6 stranaca, i dovodili dosta domacih igraca, i vracali igrace iz inostranstva. Imali smo isti rezultat u Evropi [uz bolji utisak, ali sustinski, isto]. Naravno da bi idealno bilo da pravimo igrace, ali kad ti igraci nisu napravljeni, moras ih dovoditi sa strane. Mi smo u zadnjih godinu dana doveli i najtalentovanije igrace iz domacih klubova, i to ce se prije ili kasnije isplatiti, ali u medjuvremenu treba da imamo nekog ko ce osvojiti titulu.
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Realno nisu baš isti uslovi u kojima su se takmičili grof i robi, ali je to opet neka deseta priča. Mislim naravno da nećemo seći patku da bi nam igrala deca na silu, tako da se zapravo sva ova priča najviše svodi na moj strah da grof nije pravi trener za razvijanje tih klinaca (koji jesu dovođeni kao što reče, ali to što su dovedeni je tek pola posla) Mada ako ću da cepidlačim - pravo robijevsko pojačanje u ovom poslednjem kontingentu je otprilike bio samo taj milošević, koji je grofu ispod noja po redosledu i to je meni skroz besmisleno pa sve da ne zna ništa. Ne zna ni noj svakako, samo što je za njega isključeno da će ikad naučiti.
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Bajković, Mikić, Mladenović, Maksimović, Jovanović (Babalj 85'), Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Vešović (Asamoa 76'), Milunović (Mirić 63'), Kasalica To je bio revanš protiv bordoa. Pa uporedi prosečnu starost i broj stranaca. (Protiv kojih, da ponovim po milioniti put, nemam ništa. Samo smatram da treba da služe za doselekciju, a ne kao osnova)
Recommended Posts