gervasius twinkleminkleson Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Pa dobro, moramo biti i malo realni. Jes da je to postao vic, ali klub nije niti je mogao da obeca ulazak u grupe bilo kog takmicenja. Mi u najboljem slucaju mozemo da dobijamo ekipa koje su podjednako jake kao mi, koje takodje imaju ambicije da se nadju u grupama CL ili EL, i koje ulazu skoro sigurno vise nego mi, tesko da je sve u nasim rukama. Ovo jeste neuspjeh u smislu toga kako smo odigrali i trener je taj koji treba da plati, ali ne cini mi se da su se bacale pare na neke raspale strance, skoro svi i te kako znaju da igraju. Problem je sto su se dovodila pojacanja tamo gdje nisu nuzna, a tamo gdje gori vec treci prelazni rok se zesce fejluje. Ne mozemo mi ni sledece godine da racunamo sa ulaskom u CL [ako osvojimo titulu] ili EL. S tim se moramo pomiriti, ali svakako moramo da je docekamo spremnije, a ne da se brukamo pristupom.
Nikodije Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 To sa kosarke je nemoguce preslikati na fudbal. U Evropi se u fudbalu, okrece mnogo vise novca, samim tim je i razlika u kvalitetu ekipa, neuporedivo veca. zato sam i napisao "osnovne postulate" jer sam svestan kolika je razlika, mada je i to sa budzetima i parama smor prica. kk cz ima 10 puta manji budzet od cska pa je odigrala tri egal utakmice sa njima u plej ofu. fk cz sigurno nema 10 puta manji budzet od sasuola, pa su izgledali jadno i smesno.
Milosh76 Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 (edited) Ipak su malo smanjili cene karata... ako se ne varam, kao protiv Valete Цене карата су следеће:Север - 600 рсд;Исток - 800 рсд;Запад - 1000 рсд;Вип 1 и Вип 2 - 2000 рсд;Вип Галерија - 3000 рсд; Edited August 21, 2016 by Milosh76
Bright Billy Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Suludo je vuci paralele izmedju kosarke i fudbala... Tako isto moze i da se kaze, eto kako su vaterpolisti uspeli da sastave tim za jednu sezonu i u istoj budu prvaci ecrope; sto se malo fk ne ugleda na njih?!
Nikodije Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Suludo je vuci paralele izmedju kosarke i fudbala... Tako isto moze i da se kaze, eto kako su vaterpolisti uspeli da sastave tim za jednu sezonu i u istoj budu prvaci ecrope; sto se malo fk ne ugleda na njih?! ajd sad ne karikiraj, jasno je na sta sam mislio kada sam vukao tu paralelu
Babu Bhatt Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Nista bez fizicki odlicno spremljene ekipe koja kida svih 90 minuta. I za pocetak, dosta vise jebenih Aluminija Kidricevo, Krka Novo Mesto i raznih Dravograda, nek igraju ozbiljne pripremne utakmice makar primali po 5 komada. Puno vise znaci i jedan brutalan poraz od 5 pobjeda u trostrukom hendikepu protiv liliputanaca.
Apollo Creed Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Krivo mi je sto je Grof popustio pod pritiskom javnosti i umjesto Kataia u spicu stavio Huga i umjesto LeTaleka stavio nejakog Poletanovica, a mrtvog Francuza gurnuo na stopera. Dosta je to bolje izgledalo protiv Ludogoreca sa opreznijom formacijom. Ali jbg popustio je forumskim belerinama i stavio "najjaci tim". +1. Zato u revanšu bedem ispred Aleka Boldvina neka čine Cvetko, Rendula, Lukara kapiten i Pehar pa da vidim kako će Sasouljani sačuvati svoje skupocene nogice.
harper lee Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 mene zanima kojim putem ce klub krenuti u neka buduca evropska iskusenja. vidimo da ova trenutna strategija ima svoja ogranicenja- kupovina nekih instant, krajnje sumnjivih stranaca i oslanjanje na njihovu magiju ocito ne daje rezultat. nadam se da ce neko skoknuti do kosarkaske sekcije da se raspita, da ih pita kako su uspeli da udju u top 8 evrolige sa samo tri stranca. neka pokusaju da iskopiraju neke osnovne postulate na kojima pociva kosarkaski klub. trener radnik, a ne sarlatan kome se pricinjavaju goveda i balerine, odlican kondicioni trener, strpljiv rad sa mladima i njihov napredak iz godine u godinu, kupovina malog broja dobro probranih stranaca... Jedini igraci koji u ovom sastavu nisu sumnjivog kvaliteta su upravo stranci i Katai. Stavise, Kanga nam je mnogo falio u Italiji jer je jedini igrac u ovom Zvezdinom timu koji iz sredine moze da povuce akciju i rastereti igru preko bokova. Problem je sve drugo osim stranaca i u klubu i u srpskom fudbalu generalno. Poredjenje s kosarkom je besmisleno po mnogo osnova. U kosarci imamo bazu domacih igraca koji su koliko-toliko konkurentni na najvisem evropskom nivou bar na nivou pratece uloge i tri-cetiri kvalitetna stranca mogu da naprave razliku cak i u Evroligi. U fudbalu niti imamo domacu bazu koja je konkurentna na evropskom nivou, niti mozemo da dovedemo strance koji na istom nivou prave razliku. Stavise, Zvezda trenutno ima za nase prilike nezapamceno jak i dubok tim u odnosu na domacu konkurenciju, mi smo pukli petardu Radniku prakticno bez pola prvog tima, sto dovoljno govori o tome koliki je jaz izmedju nas i Evrope. Druga je stvar to sto Bozovic trenutno ne izvlaci najbolje iz tog tima ali, s druge strane, da on nije na klupi mi ne bismo ni videli ovako jak tim.
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Ne slažem se da je tolika razlika u klasi između domaćih i stranaca, ali malo je smaračka to priča da bi je sad razvlačili. Tako da ću samo da se zapitam - šta mi sad imamo od "ovoliko jakog tima", osim što ćemo titulu u nikad slabijem šampionatu platiti nikad skuplje?
harper lee Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Ne slažem se da je tolika razlika u klasi između domaćih i stranaca, ali malo je smaračka to priča da bi je sad razvlačili. Tako da ću samo da se zapitam - šta mi sad imamo od "ovoliko jakog tima", osim što ćemo titulu u nikad slabijem šampionatu platiti nikad skuplje? A sta bismo imali od slabijeg osim sto bismo izgubili titulu od Partizana koji takodje ima respektabilan tim za nase prilike? I necemo je platiti skuplje jer boljeg igraca mozes skuplje da prodas pa ti se finansijski svede na isto ili bolje. Reci ti meni sta mislis da je bolje, da platimo Filipa Mladenovica par stotina hiljada Borcu i da on na kraju ode dzabe (plus nas tuzi za plate koje mu dugujemo) ili da dovedemo dzabe Ibanjeza, dobijemo od njega 10 golova i 15 asistencija za sezonu i prodamo ga za 1.4 miliona? Mislim, ne odgovaraj, to je retoricko pitanje jer je svakome ko ima mozga jasno sta je bolje. Na stranu to sto je valjda prirodno da navijac zeli da gleda sto je moguce bolje igrace u timu za koji navija ako klub ima para da ih plati jer bolji igraci znace i kvalitetniji fudbal za gledanje. Sto Mancester Siti ne rasproda tim pa ode u Cempionsip da igra s domacim igracima?
Pokojni Ruxin Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 (edited) Partizan se raspada kao ne pamtim kad, glavni konkurent je valjda voša. Ekipa kojoj je az zabio tri komada kući. To što je mladenović otišao za džabe je deseti par cipela. Mogli smo možda i da mu ponudimo jači ugovor, obično rezervisan za strance, pa ga zadržimo duže, a taj ugovor bi mu i automatski digao cenu (nešto poput onog što radi mamić). A kad smo već kod njega, portfelji koje grade ti klinci koje je robi pokupio iz naše lige (mladenović, maksimović, milivojević...) baš i ne idu u prilog tezi o nedostižnom kvalitetu stranaca. Edit - a skuplji tim ne znači automatski i da je jači, to je ipak malo kompleksnija stvar Edited August 22, 2016 by Ruxin
Nikodije Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 (edited) Jedini igraci koji u ovom sastavu nisu sumnjivog kvaliteta su upravo stranci i Katai. Stavise, Kanga nam je mnogo falio u Italiji jer je jedini igrac u ovom Zvezdinom timu koji iz sredine moze da povuce akciju i rastereti igru preko bokova. Problem je sve drugo osim stranaca i u klubu i u srpskom fudbalu generalno. Poredjenje s kosarkom je besmisleno po mnogo osnova. U kosarci imamo bazu domacih igraca koji su koliko-toliko konkurentni na najvisem evropskom nivou bar na nivou pratece uloge i tri-cetiri kvalitetna stranca mogu da naprave razliku cak i u Evroligi. U fudbalu niti imamo domacu bazu koja je konkurentna na evropskom nivou, niti mozemo da dovedemo strance koji na istom nivou prave razliku. Stavise, Zvezda trenutno ima za nase prilike nezapamceno jak i dubok tim u odnosu na domacu konkurenciju, mi smo pukli petardu Radniku prakticno bez pola prvog tima, sto dovoljno govori o tome koliki je jaz izmedju nas i Evrope. Druga je stvar to sto Bozovic trenutno ne izvlaci najbolje iz tog tima ali, s druge strane, da on nije na klupi mi ne bismo ni videli ovako jak tim. ruiz, mouce, fibel i le talek me nisu ubedili da su igraci koji mogu da naprave razliku na evropskom nivou (a i lucho i hugo su mi nakon evropskih utakmica mnogo sumnjiviji nego sto su bili dok su igrali samo srpsku ligu), i donesu timu prevagu, cak ni protiv ludogoreca i sasuola. mozda ce zaigrati dobro u nasoj ligi u oktobru - novembru, ali to je tada kasno i nebitno. ako kupujes stranca, uzmi onoga koji je spreman odmah da ti donese kvalitet. a ne da ga razigravas godinu dana, a kada dodje u neku formu onda on shvati da je prerastao klub i okruzenje, pa imas problem sa njim. naravno da u fudbalu nemamo bazu domacih igraca, i to jeste problem, moramo da je napravimo kao sto je pravimo u kosarci, gde svake godine ulazi po neki mladi igrac koji je godinama pripreman za prvi tim. kada bi se kosarkaski klub, sa budzetom koji ima, oslonio samo na kupovinu stranaca i igranje sa njima, ne bi prosao u evropi mnogo bolje nego sto prolazi fudbalski klub. ocigledno da kupovina stranaca sama po sebi nece doneti ono sto mi zelimo, jer ne mozemo da priustimo potreban kvalitet, tj. evropski konkurenti mogu da kupe bolje. zato je silazak u rudnik i rad sa mladima vrhunski prioritet kluba kako bi necemu mogao da se nada. naravno dobro probran stranac je uvek dobrodosao. Edited August 22, 2016 by Nikodije
Milosh76 Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 A zamisli kad bi bili strpljivi i kad bi dali sansu Ruizu jednu sezonu. Tacnije, dati mu godinu dana da se ugra sa Kangom i ostalim igracima. Katai ide, to je ocigledno, Hugo mozda i ostane, ko zna, a Ruiz ima ugovor na 3 godine, ako bi izdrzao 2 bilo bi fantasticno. Tim se ne pravi preko noci, to cak ni ManCity ne radi, treba strpljenja. Produziti ugovor Donaldu, Hugu i u januaru pojuriti dobrog stopera, cimati Ninkova da dodje na godinu i po dana i mozda i bude nesto. Uz Srnica, Plavsica, Manojlovica. Stojanovica,. Poletanovica... uz nabrojane strance i jos neko pojacanje, opet mozemo imati simpatican tim za kvalifikacije. Uz Racica, Stojanovica. Manojlovica, ako se dodaju ovi klinci sto ih hvale, Adzic, Ilic (dopuni me adasevicu/posrbice) mozemo imati solidan tim za kvalifikacije sledece godine. Da, sledece godine, jer sanse da prodjemo Sasuolo su nikakve. Problem je sto izgleda nema ponuda ni za VIeiru, ni za Srnica ni za Kataia ni za bilo kog drugog naseg igraca. Vracamo se u vrzino kolo odakle smo se mrdnuli za milimetar prodajom Grujica... A kako cemo sad isplivati, to cemo videti...
Recommended Posts