Jump to content
IGNORED

FK Crvena Zvezda u Evropi, 2016/17

Ros

Recommended Posts

Posted

A koliko smo ih ispustli, upropastili, nismo dali šansu na vreme, oterali jer nam nisu bili prioritet...u tih 10 godina? Čiji je klinac nemanja maksimović recimo? Jel sad već raspali đuričić ne bi bio makar nivo kange?

Mislim ljudi klasa stranaca koje mi obično dovodimo je takva da je meni baš porazna pomisao da u srbiji u tom trenutku ne postoji ni jedan klinac koji može da dobaci do nivoa mordovije™

plus jedan i na druge postove vezane za temu.

Meni recimo prošle jeseni nije bilo jasno na osnovu čega je određena cena za Grujića ili Jovanovića. Pa nisu oni tu odigrali po dve godine i pokazali određeni nivo, stabilnost i idu na next level uz obeštećenje koje je objektivno, jer se zna koliko vredi sličan igrač u Zagrebu, Bilbau, Riju... Ovde je bila šprdnja sa nerazgaženim kopačkama, ali nije poenta u toj sintagmi, već da igrač koji nije odigrao dve godine nema cenu. Ni 100 hiljada, ni deset miliona.

Uvek sam i da se dovede neki Hugo, ili Ibanjez. Imaš priliku da ti dođe momak koji zna lopte, prošao je kroz tešku emotivnu krizu, ili ovaj drugi zna jezik, znaš šta možeš da dobiješ. Tu su na godinu dana i posle toga ili ih prodaš i još si uzeo kintu, ako ne bili su tu sa doprinosom. Ali nikako dovođenje na kilo. I može tako do sutra.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• katamaran

189

• Dimitrije

161

• Milosh76

128

• MiddleClass

114

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Maksimović nije hteo da potpiše ugovor po cenu života. On nije ispušten, to je bila menadžerska neminovnost. Đuričića i onog nesretnog Kovačevića je Ivić odveo u Olimpijakos takođe na silu. 

A to su samo glupi primeri koji su mi prvi pali na pamet, ne moramo sad da ulazimo u sitna crevca oko svakog.

Naravno da nisam protiv stranaca, i da neće uvek biti moguće pronaći domaćeg talenta/našeg klinca za svaku pozicuju, pa ćemo naravno tada morati posegnuti i preko.

Ali poenta je da je tako nešto po meni ubedljivo najbolja moguća prića za klub poput našeg, nešto poput onog što je robi pokušavao (pa vidi gde su danas mladenović i nikola maksimović recimo, a naša glavna pojačanja iz mordovije)

Edited by Ruxin
Posted (edited)

A to su samo glupi primeri koji su mi prvi pali na pamet, ne moramo sad da ulazimo u sitna crevca oko svakog.

Naravno da nisam protiv stranaca, i da neće uvek biti moguće pronaći domaćeg igrača/našeg klinca za svaku pozicuju, pa ćemo naravno tada morati posegnuti i preko.

Ali je tako nešto po meni ubedljivo najbolja moguća prića za klub poput našeg, nešto poput onog što je robi pokušavao (pa vidi gde su danas mladenović i nikola maksimović recimo, a naša glavna pojačanja iz mordovije)

Ma, slažem se, to jeste ispravno, ali je sve teže, više nema talenata u toj meri koji su nam iole dostupni. Oni za koje se vidi da vrede u tom uzrastu, sa 16-17 su već preko. U krajnjoj liniji i dovedeno je ono od čega možda nešto ispadne, ili da se tako duhovito izrazim magacin je napunjen, Andrija Luković, Milošević, Stefan Ilić (to je već poveliki ?), Vučićević, Račić, Babunski, a tu su ovi klinci iz OŠ. Ne vidim koji je propušten, a dostupan. A opet to ništa ne znači. Pitanje je da li će ijedan postati solidan igrač. 

Edited by fandorin
Posted (edited)

Ajde sto stopera ne mogu da rese godinu dana nego su sad majstorski zagovnali i sa bekovima.

Levo Ristic kome to nije pozicija a izmena Noj  :isuse:  Jedan od retkih pametnih poteza je dovodjenje onog mladog reprezentativca iz Spartaka ali njega vizionarski nisu ni licencirali.

Desno Cvetkovic prva opcija  :ph34r:

Edited by katamaran
Posted (edited)

@fandorin

I to su opet klinci koji, kako stoje stvari, kod sadašnjeg trenera mogu samo da propadnu. Koliko su zaista talentovani daj bobe da dobijemo makar priliku da saznamo :(

Edited by Ruxin
Posted

@fandorin

I to su opet klinci koji, kako stoje stvari, kod sadašnjeg trenera mogu samo da propadnu. Koliko su zaista talentovani daj bobe da dobijemo makar priliku da saznamo :(

Ma sumnjam da će propasti ako vrede, niko nije toliko lud. Gruja nije bio u prvom planu kad je Božović stigao, Ristić je bio dosta ispred njega, pa je posle tri kola i 20 treninag postao standardan. Plavšić igra koliko zaslužuje. Ono što jeste čudno je status Babunskog, odigrao briljantno protiv metalca i više ga nema ni u protokolu. Objašnjenj o broju stranaca ne pije vodu, bilo je prilike, pa i sinoć. 

Drugo, sastav klupe za rezerve je i dalje misterija. Zašto 2 štopera, a ne Babunski? Zašto uopšte 2 štopera?

Posted (edited)

Meni je ovdje, u ovih par evropskih utakmica, daleko najveci problem bio postavka igre, i takticki, a i to kako smo mentalno pristupili. U ovoj ekipi ima dosta igraca koji vrijede, apsolutno, grupne faze LE. Platila se cijena nepostojanja jasne strategije trenera, kao i, da se ne lazemo, nesposobnosti da se zakrpi odbrana vec duze vremena.

Samo da se osvrnem na ovo i složim se da je naravno najveći problem u celoj ovoj priči što nam ekipa u evropi deluje kao da su se skupili da odrade termin u balonu.

Ali ajde reko da iskoristim priliku pa da kažem koju i o nepostojanju jasne dugoročne strategije, što meni do jaja smeta i zbog čega sam toliko gotivio robija (ne sigurno zbog toga što je neki prejeben taktičar). A ako je ovo sa polovnjacima pak ta strategija, onda da izjavim za dnevnik da je smatram pogrešnom.

@fandorin

Grof ne deluje kao da ga suviše zanima da pravi igrače, ali super ako me demantuje

Edited by Ruxin
Posted

Ma sumnjam da će propasti ako vrede, niko nije toliko lud. Gruja nije bio u prvom planu kad je Božović stigao, Ristić je bio dosta ispred njega, pa je posle tri kola i 20 treninag postao standardan. Plavšić igra koliko zaslužuje. Ono što jeste čudno je status Babunskog, odigrao briljantno protiv metalca i više ga nema ni u protokolu. Objašnjenj o broju stranaca ne pije vodu, bilo je prilike, pa i sinoć. 

Drugo, sastav klupe za rezerve je i dalje misterija. Zašto 2 štopera, a ne Babunski? Zašto uopšte 2 štopera?

Verujem da ce igrati Babunski protiv Radnika  od pocetka. Njemu treba dobar teren i prazan prostor. Ne zaboravimo da je ta utakmica protiv Metalca jedina gde je on uspeo da pokaze ono sto definitivno ima u nogama, na svim ostalim utakmicama je bio nedorecen. Pritom je to i prva utakmica koju nije igrao na poziciju ofanzivnog veznog gde je imao Kangu koji je ocigledno igrac kakav treba Babunskom na sredini uz Donalda ili Poletanovica.

Posted

A koliko smo ih ispustli, upropastili, nismo dali šansu na vreme, oterali jer nam nisu bili prioritet...u tih 10 godina? Čiji je klinac nemanja maksimović recimo? Jel sad već raspali đuričić ne bi bio makar nivo kange?

Mislim ljudi klasa stranaca koje mi obično dovodimo je takva da je meni baš porazna pomisao da u srbiji u tom trenutku ne postoji ni jedan klinac koji može da dobaci do nivoa mordovije™

+1

ma koliko frazerski zvučalo temelji tima, koji želi da dočeka jesen u evropi, moraju da budu igrači iz omladinske škole + ono najbolje što igra u ligi a u mogućnosti je da potpiše. stranci trebaju biti samo šlag na torti. izuzetak su klubovi koji imaju arape™ za gazde pa mogu da se luksuziraju dovodjenjem legije stranaca. to ovde nije slučaj. 

Posted

problem je sto se kod nas odmah naprave klanovi kada ima puno stranaca, pa se domaca radna snaga, koja misli da je bogom dana, i da ima nevidjeni talenat, koji se gusi strancima, pobuni, a podrsku imaju i u medijima, posebno je bljutava epizoda plavsic ovog leta. nekako je vrlo ocigledno ovog leta da je doslo do podele stranci - domaci, i da tu nije uspostavljen dobar odnos, takoreci atmosfera.

Posted

+1

ma koliko frazerski zvučalo temelji tima, koji želi da dočeka jesen u evropi, moraju da budu igrači iz omladinske škole + ono najbolje što igra u ligi a u mogućnosti je da potpiše. stranci trebaju biti samo šlag na torti. izuzetak su klubovi koji imaju arape™ za gazde pa mogu da se luksuziraju dovodjenjem legije stranaca. to ovde nije slučaj. 

Ma mi pricamo ovdje o dobijanju, koliko, 2 do 3 utakmice da bi se uslo u grupnu fazu nekog od takmicenja. Ne treba zato niti ludacko bogatstvo niti spektakularna omladinska skola. Sa ovim sto Zvezda ima se moze i te kako uci - naravno, zavisi i od protivnika, mi smo igrali protiv 2 objektivno jace ekipe, ali ni jedna od njih nije nepobjedljiva, naprotiv. 

Posted

Ja ne mislim da postoji podela na strance i domace. Da tako nesto postoji Mouce se ne bi zamalo pobio sa Kangom kada je ovaj dobio crveni karton. Imamo Donalda, Le Taleka i Huga koji prakticno nisu stranci, doveden je Fibel koji poznaje prvu dvojicu i Kanga koji poznaje Bozovica. Jedini koji su tu zaista stranci, a kada govorimo o strancima pogresno je govoriti samo o nacionalnosti, su Ruiz i Mouce. Dva igraca od kojih se najvise ocekivalo, ali za sada ne isporucuju na nivou koji je nama bio potreban za Evropu. Ne sumnjam da ce oni napredovati ako ne dodje do nekog kolapsa u klubu i svlacionici do kraja avgusta/pocetka septembra. 

Najveci problem ovog tima je neuigranost i odbrana. Samo za nijansu bolje ove dve stvare bi izbacile Ludogorec a danas se ne bi vodile price o strancima, losem treneru, promasajima sa pojacanjima, itd.

Posted

Da ste pametni i iskoristite naprednjacki™ momenat za neki fini sportski centar(akademiju), umesto sto kamaru para prosipate na ove youtube zvezde iz inostranstva, prizeljkujuci instant evro uspeh .. Gore rezultate od ovih iz zadnje dve sezone u evropi sigurno necete postici, a sto se tice domaceg prvenstva, mislim da ni tu ne bi bilo puno problema  :fantom:

Posted

Ja ne mislim da postoji podela na strance i domace. Da tako nesto postoji Mouce se ne bi zamalo pobio sa Kangom kada je ovaj dobio crveni karton. Imamo Donalda, Le Taleka i Huga koji prakticno nisu stranci, doveden je Fibel koji poznaje prvu dvojicu i Kanga koji poznaje Bozovica. Jedini koji su tu zaista stranci, a kada govorimo o strancima pogresno je govoriti samo o nacionalnosti, su Ruiz i Mouce. Dva igraca od kojih se najvise ocekivalo, ali za sada ne isporucuju na nivou koji je nama bio potreban za Evropu. Ne sumnjam da ce oni napredovati ako ne dodje do nekog kolapsa u klubu i svlacionici do kraja avgusta/pocetka septembra. 

Najveci problem ovog tima je neuigranost i odbrana. Samo za nijansu bolje ove dve stvare bi izbacile Ludogorec a danas se ne bi vodile price o strancima, losem treneru, promasajima sa pojacanjima, itd.

Da je tim uigran ne bi se pričalo o lošem treneru? Kakva mudrost, sunce ti jebem...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...