fandorin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Meni je neobjašnjivo da bilo koji trener, imao autoritet ili ne, dozvoljava da ima 2 igrača u timu koji jedan drugom dodaju loptu samo u krajnjem slučaju, a i tada se potrude da ta lopta bude što lošija. Mislim da je Hugo dodao Kataiju loptu samo jednom za ovih godinu i kusur i to u Subotici kada je ovaj pogodio prazan gol. Obrnuto se valjda nije desilo nikad (ne mogu 100% da tvrdim). U evropskim okvirima Sasuolo jeste mediokritetska ekipa, taj nivo mi nećemo dostići za 5 života. Pljuvanje po strancima je ogavno kao što je uvek i bilo, "Zašto Mouče nije zamenjen u 30. minutu?". A zašto bi bio zamenjen? Nije uradio ništa i nije bio ništa gori od bilo kog drugog igrača na terenu. Plaćen je valjda 300.000. U jeee. Za Plavšića je plaćeno isto toliko i on nije, takođe, ništa uradio. "On je bar bio bezobrazan i drzak pa je udarao Italijane i pokazao želju", ova konstatacija je za blažu kaznu zatvora. Rešenje je da se napravi nekakav tim koji će igrati u nepromenjenom sastavu uz nekakvu nadogradnju bar 3 godine, nebitno koliko će stranaca, a koliko domaćih biti u timu, sa istim, nekakvim trenerom, zvao se on Lalatović, Božović ili Slave. Tako nešto je nemoguće, dokazano je u praksi. Dakle, rešenje ne postoji.
Pokojni Ruxin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Meni nije bitno čiji pasoš neko ima, ali prosto smatram da uvek možemo da napravimo igrača daleko veće klase od onog što se nama nudi iz inostranstva (manje-više evropski škart). Grujić će, dakucnemudrvo, imati karijeru o kojoj kanga ne može ni da sanja, a taj kanga je verovatno još i najbolji ubod od ovog sad kontingenta.
fandorin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Meni nije bitno čiji pasoš neko ima, ali prosto smatram da uvek možemo da napravimo igrača daleko veće klase od onog što se nama nudi iz inostranstva (manje-više evropski škart). Grujić će, dakucnemudrvo, imati karijeru o kojoj kanga ne može ni da sanja, a taj kanga je verovatno još i najbolji ubod od ovog sad kontingenta. Slažem se apsolutno. Grujić je incident, takvi incidenti se u Zvezdinom slučaju javljaju svake 10 godine. Ali, Srnić nije bolji od Moučea i Ruiza, niti će ikada biti bolji. I ne, mi ne možemo uvek da napravimo igrača boljeg od inostarnog.
Pokojni Ruxin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 A što se tiče nadogradnje - grof je imao priliku da šest meseci uigrava dosta dobar tim i sprema ga za evropu, tim iz kojeg je praktično otišao samo taj 1 grujić. Eventualno da uoči rupe i zakrpi ih sa jednim, dva pojačanja. I onda je došao prelazni rok gde smo mi opet doveli 15 novih igrača, od čega je pola njih "na bazi kurca" odmah uletelo u prvi tim umesto starosedelaca koji su tu evropu i izborili. I sad smo eto neuigran tim koji se sklopio "pre 2 nedelje"....
casperbgd Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Bas ocajna utakmica, toliko smo jadni bili da sam ravnodusno i ispratio utakmicu nakon prvog gola. Njihov trener je potpuno u pravu sto je nezadovoljan, to je pristup s kojim se igra sport. Mogli su sinoc da rese prolaz bez problema, resili su i ovako naravno, ali ovo je idalje rezultat koji moze da se stigne. Revans ce biti verovatno jos gori, stadion poluprazan, a atmosfera nikakva. Uz malo srece mogu i da se ostvare zelje onih koji bi Grofu da vide ledja, petardu na Marakani sumnjam da bi preziveo. Bilo kako bilo, pokazalo se da se plasman u LE moze izboriti samo kvalifikacijama za LS. Kao nepovlasceni nalecemo na prejake ekipe. Strah me i da pomislim kako bi izgledalo da smo izvukli Sahtjor. Ocekujem da ce Terza pokusati da dovede pojacanja u odbrani vec na zimu. Mi ako tada ne formiramo tim koji ce igrati kvalifikacije sledece sezone u najboljem slucaju prolazimo isti scenario kao ove godine.
gervasius twinkleminkleson Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 (edited) Meni nije bitno čiji pasoš neko ima, ali prosto smatram da uvek možemo da napravimo igrača daleko veće klase od onog što se nama nudi iz inostranstva (manje-više evropski škart). Grujić će, dakucnemudrvo, imati karijeru o kojoj kanga ne može ni da sanja, a taj kanga je verovatno još i najbolji ubod od ovog sad kontingenta. Toliko smo ih napravili u zadnjih 10 godina da smo u to vrijeme osvojili, koliko, 3 titule? O Evropi bolje da ne pricamo.. Naravno da cemo iz inostranstva dovoditi igrace koji su manji talenti od Grujica, kao sto cemo po pravilu i da proizvodimo igrace koji su manje talentovani od Grujica jer smo talenta kao sto je Grujic proizveli tacno jednom u zadnjih 10 godina. Meni je ovdje, u ovih par evropskih utakmica, daleko najveci problem bio postavka igre, i takticki, a i to kako smo mentalno pristupili. U ovoj ekipi ima dosta igraca koji vrijede, apsolutno, grupne faze LE. Platila se cijena nepostojanja jasne strategije trenera, kao i, da se ne lazemo, nesposobnosti da se zakrpi odbrana vec duze vremena. Edited August 19, 2016 by gervasius twinkleminkleson
Apollo Creed Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 (edited) Rešenje je da se napravi nekakav tim koji će igrati u nepromenjenom sastavu uz nekakvu nadogradnju bar 3 godine, nebitno koliko će stranaca, a koliko domaćih biti u timu, sa istim, nekakvim trenerom, zvao se on Lalatović, Božović ili Slave. Tako nešto je nemoguće, dokazano je u praksi. Dakle, rešenje ne postoji. Ovo nije tačno; imaš primer u najbližem komšiluku da i bez toga možeš relativno često da odigraš neko evropsko takmičenje na jesen... Posebno su besmislene priče oko nadogradnje tima- ako smo ikad imali vremena sa zajebanciju i nadogradnju to je prosle sezone kad smo titulu zavrsili jos negde u novembru. Umesto nadogradnje- drzlai smo Grujica da bi se poradovao tituli, kupil bezveze Edsona koji kurcu nije služio i na kraju na leto kupili još 1,5 tim i naravno-snažno poduvali. Edited August 19, 2016 by Apollo Creed
Pokojni Ruxin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 (edited) Toliko smo ih napravili u zadnjih 10 godina da smo u to vrijeme osvojili, koliko, 3 titule? O Evropi bolje da ne pricamo.. Naravno da cemo iz inostranstva dovoditi igrace koji su manji talenti od Grujica, kao sto cemo po pravilu i da proizvodimo igrace koji su manje talentovani od Grujica jer smo talenta kao sto je Grujic proizveli tacno jednom u zadnjih 10 godina. A koliko smo ih ispustli, upropastili, nismo dali šansu na vreme, oterali jer nam nisu bili prioritet...u tih 10 godina? Čiji je klinac nemanja maksimović recimo? Jel sad već raspali đuričić ne bi bio makar nivo kange? Mislim ljudi klasa stranaca koje mi obično dovodimo je takva da je meni baš porazna pomisao da u srbiji u tom trenutku ne postoji ni jedan klinac koji može da dobaci do nivoa mordovije Edited August 19, 2016 by Ruxin
casperbgd Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 A uvek se krene u ovakvim situacijama na tu pricu o nasim igracima. Npr ovo pitanje novinara za Moucea je zasluzilo samarcinu iste sekunde. Zvezda i Partizan da spoje klubove, mi opet ne bismo imali dovoljno nasih igraca da napravimo tim koji bi mogao da parira ovom Sasuolu. Sem Atletik Bilbaoa nijedan klub ne uspeva da vodi takvu politiku i da bude konkurentan.
ljakse Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 (edited) Posebno su besmislene priče oko nadogradnje tima- ako smo ikad imali vremena sa zajebanciju i nadogradnju to je prosle sezone kad smo titulu zavrsili jos negde u novembru. Umesto nadogradnje- drzlai smo Grujica da bi se poradovao tituli, kupil bezveze Edsona koji kurcu nije služio i na kraju na leto kupili još 1,5 tim i naravno-snažno poduvali. +1000 koliko se sećam, Terzin novi magacin je zamenio postojeće igrače iz razloga boljosti™, tj priča je bila "igraće jednostavno zato što su bolji". I sad imamo plakanje o 2 nedelje uigravanja i nemanju vremena. Edited August 19, 2016 by ljakse
katamaran Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Potpuno diletantski odradjen i prelazni rok i pripreme. U svom selu cemo opet izdominirati pa ne verujem da cemo menjati trenera/magacionera pa nas po svoj prilici ceka potpuno isto nerviranje i sledeceg leta jer mi ovi ne deluju sposobni da uce na svojim greskama.
fandorin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 (edited) Ovo nije tačno; imaš primer u najbližem komšiluku da i bez toga možeš relativno često da odigraš neko evropsko takmičenje na jesen... Posebno su besmislene priče oko nadogradnje tima- ako smo ikad imali vremena sa zajebanciju i nadogradnju to je prosle sezone kad smo titulu zavrsili jos negde u novembru. Umesto nadogradnje- drzlai smo Grujica da bi se poradovao tituli, kupil bezveze Edsona koji kurcu nije služio i na kraju na leto kupili još 1,5 tim i naravno-snažno poduvali. Partizan igra relativno često Evropu zbog koeficijenta nakupljenog pre 5 godina i tadašnjeg ulaska u LŠ, takođe Partizan je osvajao 6 titula za redom i imao unekoliko lakši šut do tih grupnih faza. Naš fudbal je na još nižim granama (imaš i primer Partizana) nego pre 5 godina. Katastrofalne greške napravljene proletos niko ne spori, suviše su očigledne. Stranci došli u ovom prelaznom roku nisu loši, i ovaj tim bi mogao da bude solidan, kad bi se prestalo sa ludorijama u odbrambenoj liniji. Zašto se to tako rešava, nije mi jasno, zašto se stalno priča o profilu štopera koji nam treba, a dovodi se potpuno suprotno, ne znam, nemam objašnjenje, osim ako nisu menadžerske kombine. Ali, ovaj tim će prestati da postoji za nedelju dana, Katai i Hugo će biti prodati i pored njihove uzajmne netrpeljivosti to će biti nenadoknadiv gubitak, što implicira da će kvalifikacije 2017/18 biti zavrpene na isti način kao i ove. Edited August 19, 2016 by fandorin
ljakse Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 ako pored njih zavaljamo i donalda i le taleka, biće problem i titula.
fandorin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 A koliko smo ih ispustli, upropastili, nismo dali šansu na vreme, oterali jer nam nisu bili prioritet...u tih 10 godina? Čiji je klinac nemanja maksimović recimo? Jel sad već raspali đuričić ne bi bio makar nivo kange? Mislim ljudi klasa stranaca koje mi obično dovodimo je takva da je meni baš porazna pomisao da u srbiji u tom trenutku ne postoji ni jedan klinac koji može da dobaci do nivoa mordovije Maksimović nije hteo da potpiše ugovor po cenu života. On nije ispušten, to je bila menadžerska neminovnost. Đuričića i onog nesretnog Kovačevića je Ivić odveo u Olimpijakos takođe na silu.
fandorin Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 ako pored njih zavaljamo i donalda i le taleka, biće problem i titula. Naravno da hoće.
Recommended Posts