Jump to content
IGNORED

FK Crvena Zvezda u Evropi, 2016/17

Ros

Recommended Posts

Posted

Ima Bozovic probleme koji nisu ni do njega ni do iigraca. Klub i navijaci Zvezde traze instant uspeh i nemaju strpljenja ni volje da cekaju vise od jedne sezone da se tim ovaploti u nesto sto predstavlja evropski kvalitet.  Tu su Bozovic sjedne strane, i klub i navijaci s druge strane u raskoraku.  Bozovic misli da je za stvaranje tima potrebno vise godina i vise selektiranja i doselektiranja.  Klub misli da je dovodjenje novih igraca po zelji trenera dovoljno za kvalitativni skok, a navijaci smatraju da je ambijent koji naprave odista 12. igrac.  Tim trenutno ima dobru osnovu koju je stvorio Bozovic, ali to je za sada dovoljno za primatu u JSL.  Za nesto vise mislim da treba ono sto Bozovic kaze - vise godina i svake godine finije sito (selektiranje).  Posto je klub u dugovima i treba mu instant kes, to sto Bozovic zeli nece da se desi.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• katamaran

189

• Dimitrije

161

• Milosh76

128

• MiddleClass

114

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

partizan tirana, pa da komsije barem slobodno mogu da navijaju protiv nas a da se ne durimo

tik ispod vas su s koeficijentom, tako da je nemoguće jbg

Posted

Mi smo skloni potcenjivanju. Provrti forum 15tak dana u rikverc i vidi kako smo cenili Bugare. 90% ljudi je mislilo da cemo da ih otresemo i da su oni bili najlaksi rival malte ne. Pa se ispostavilo da to sto su oni relativno levi klub bas i nema veze sa njihovom snagom i mogucnostima. Slicno vazi i za ove potencijalne rivale. nema tu nekih zvucnih imena, ali ima bas zajebanih ekipa. Ima svega nekoliko laksih rivala, al tesko da smo mi te srece. Slovan, Rapid, Maribor, Austrija, Rijeka. Ne bi bilo lose ni vec prizeljkivani BATE, Mitjland, Jang Bojs, Gen(k)t, ili Steaua... Ostali su dosta jaci. 

mani se batea, dosta su ozbiljniji od ostalih iz te grupe bez obzira na dandalk

Posted

Jedan mali offtopic, razmišljam sinoć kako je pravilo gola u gostima nepravedno u ovim situacijama, kada se igraju produžeci. Generalno mislim da je to pravilo neprirodno, ali ovako jedna ekipa ima 30 minuta više od druge za taj gol.

Nije da je bilo bitno sinoć, ali eto ...

Posted

I ja sam o tome razmisljao.  Mislim da bi pravednije bilo da u produzecima ne vazi gol u gostima i da prodje ekipa koja pobedi u produzecima.

Posted

Ili da se produžeci igraju na neutralnom terenu...

Zaboravljate da je domaćin revanša u boljem položaju jer igra revanš na svom terenu.

Sent from my iPad using Tapatalk

Posted

Ima Bozovic probleme koji nisu ni do njega ni do iigraca. Klub i navijaci Zvezde traze instant uspeh i nemaju strpljenja ni volje da cekaju vise od jedne sezone da se tim ovaploti u nesto sto predstavlja evropski kvalitet.  Tu su Bozovic sjedne strane, i klub i navijaci s druge strane u raskoraku.  Bozovic misli da je za stvaranje tima potrebno vise godina i vise selektiranja i doselektiranja.  Klub misli da je dovodjenje novih igraca po zelji trenera dovoljno za kvalitativni skok, a navijaci smatraju da je ambijent koji naprave odista 12. igrac.  Tim trenutno ima dobru osnovu koju je stvorio Bozovic, ali to je za sada dovoljno za primatu u JSL.  Za nesto vise mislim da treba ono sto Bozovic kaze - vise godina i svake godine finije sito (selektiranje).  Posto je klub u dugovima i treba mu instant kes, to sto Bozovic zeli nece da se desi.

Bozovic je, realno, izdao igrace koje vodi a ne navijace, jer je sa ovim timom mogao bolje da igra ako ne i da napravi bolji rezultat. Navijaci mogu da budu zadovoljni trudom koji su igraci ulozili da i pored relativno pogresne taktike izbore prolaz. Ti momci znaju koliko znaju i to su sto su, da su bolji igrali bi negde drugo, drugi je par cipela to da li se mozda moglo vise uraditi u prethodnih nekoliko meseci da se malo radi na uigravanju i podizanju individualnog kvaliteta igraca kroz rad sa specijalizovanim trenerima. Istina je da smo u ove kvalifikacije usli sa tri nova igraca, od kojih dva na bitnim pozicijama, ali to je opet samo tri igraca od 11, malo je degutantno tvrditi da je tim neuigran a izveo si osam igraca koje si vec trenirao prosle godine i sa njima nadmocno osvojio titulu. S obzirom na to da su Grujic i Jovanovic prodati zimus, mi prakticno nismo prodali nijednog bitnog igraca u prethodnih 7-8 meseci a opet smo izasli u formaciji koju nikad nismo igrali, sa igracima koji su se sudarali po terenu i nisu imali nikakve vidljive timske kretnje.

Ja ne znam koliko godina selektiranja i doselektiranja Bozovic ima na umu ali za sada nije ubedio da je i ovu jednu godinu upotrebio na pravi nacin. Neko iz uprave mora da sedne s njim i da mu objasni da je njegovo shvatanje pripreme igraca zastarelo, da se moraju raditi ozbiljni testovi s igracima i jos ozbiljniji programi da se podebljaju nedovoljno dobri rezultati na tim testovima, da se prvo strucni stab mora doselektirati trenerima koji ce individualno raditi s igracima a ne da nam, recimo, golmane trenira onaj debeli Maksa koji je usao u strucni stab jer je bio dobar s nekim ljudima iz bivse uprave a o treningu golmanskih tehnika zna koliko i ja (ono sto smo videli na youtube-u, s tom razlikom sto za njega ne znam ni da li je uopste i to gledao). Fudbal u Ligi Sampiona je nauka a ne improvizacija, ako imamo nameru da tamo igramo jednog dana moramo da savladamo tu nauku.

Posted (edited)

@harper

Zasto mislis da bi Petkovic igrao bolje kada protiv Napretka nije mogao cuvati svog igraca? Slazem se da zna, ali je jako slab u defenzivi.

Sto se stopera tice, Bisevac je slobodan igrac sljedece ljeto pa mozda on dodje.

Od prodaje igraca ove i sljedece godine mogli bi dobiti cca. 15M sto je valjda dosta za prezivljavanje.

Edited by reginald
Posted

mani se batea, dosta su ozbiljniji od ostalih iz te grupe bez obzira na dandalk

Gledao sam ga i protiv vas a i jos nekoliko puta nakon toga. Ok su oni ekipa, ali nisu ozbiljniji ni od jedne ekipe iz grupe u koju sam ih svrstao. To je ekipa koja je na zalasku svojih mogucnosti, a koja je pravila fine rezultate u prethodnom periodu. Otud i ispadanje od Dandalka, koji je bio bolji u obe utakmice. Ne zaboravi da im se povredio milunovic koji im je drzao kompletnu odbranu. U svakom slucaju, nisam napisao da su paceri, vec da su ekipa sa kojom smo minimum ravnopravni, tako da bi se pitali mnogo vise nego sto smo se pitali u duelu sa Bugarima  koji su dosta bolji tim. 

Posted

Čestitke Ludogorecu na prolasku, više nego zasluženo.

Puno sreće smo imali, a mi smo joj se rugali u oba meča. Bolje pripremljeni mečevi bi nam doneli prolazak, a osetno smo tehinčki slabiji od protivnika. Ovakvom defanzivnom taktikom smo se praktično nudili ceo dvomeč i živeli od realizacije ili kvaliteta završnog pasa Bugara. Nikako mi ne ide u glavu kako neko može da igra visoko zadnju liniju sa dva spora štopera, dva defanzivno slaba beka i dva igrača koji ne igraju u oba pravca, bez organizovanog presinga. Očekivao sam kopiju taktike sa poslednjeg derbija (oba meča), a dobili smo pročitanu kopiju iz Razgrada. Nekontrolisano smo ušli u meč i srećno poveli i umesto da zaista odigramo bunker, jer je on najpogodniji za naše igrače i odbranu od njihovih mi smo nastavili isti način odbrane. Jasno je da bi bilo ružno igrati bunker na domaćem terenu, niti sam ja pristalica takve igre, ali kada je protivnik Barcelona za siromašne, onda je to jedini način.

Ne mislim da uopšte da smo igrali zatvoreno, igrali smo onoliko koliko igrači umeju. Bugari su imali jasan cilj, presing na Kangu nakon prijema i davanje organizacije igre Cvetkoviću. Oba cilja su ispunili, iskoristili su previše dodira sa loptom Kange, uzimali mu loptu bez i sa faulom. Problem u fazi odbrane je ostao isti, manjak igrača u veznom redu, nedostatak presinga, visoka zadnja linija - previše puta Ludogorec u završnoj trećini okrenut licem ka golu, u oba meča.

Taktički nismo položili ovaj dvomeč. Ludogorec nam nije idealan fit kao protivnik. Nemamo dovoljno iskustva, a ni kvaliteta da prolazimo ovakve protivnike. Ulazak u EL nije nemoguća misija, puno zavisi od protivnika kojeg izvučemo. Prevelike su bile želje (ne bih rekao očekivanja) javnosti, Zvezda nema veliku šansu u dvomečima protiv kvalitetnijih rivala, mora da traži šansu protiv rivala koji su u nekoj vrsti krize, da li igračke ili organizacione. Ludogorec to jednostavno nije. Za razliku od većine vas želim im puno uspeha u poslednjem kolu kvalifikacija, igraju dobar napadački fudbal, a ja to cenim. Imaju dosta slabosti, ali su i konkretni na više načina.

Suđenje do crvenog za Plastuna solidno, nakon toga očajno. Upitan crveni za Kangu, nepostojeći penal, gol iz ofsajda, još nekoliko loših odluka. Ipak, nije uticalo na realan ishod meča.

---

Ako želimo da prođemo u grupnu fazu LE, moramo da popravimo scouting protivnika i prilagodimo se kvalitetima naše zadnje linije. Fudbal je igra prilagođavanja, slabiji uvek tu traže šansu protiv jačih. Igramo na naše kvalititete i otkrivano mane protivnika. Klub je napravio organizaciono iskorak, ali to ne znači da tu treba stati, mada je me je više strah da ćemo se vratiti korak u nazad, nego krenuti u napred.

Posted

Ili da se produžeci igraju na neutralnom terenu...

Zaboravljate da je domaćin revanša u boljem položaju jer igra revanš na svom terenu.

Ne vidim kako je u prednosti, no nebitno.

Najpravednije bi bilo da se golovi u produžecima ne računaju kao golovi u gostima.

Posted

Znaci nema razlike da li se igra kod kuće ili u gostima?

Posted (edited)

Bozovic je, realno, izdao igrace koje vodi a ne navijace, jer je sa ovim timom mogao bolje da igra ako ne i da napravi bolji rezultat. Navijaci mogu da budu zadovoljni trudom koji su igraci ulozili da i pored relativno pogresne taktike izbore prolaz. Ti momci znaju koliko znaju i to su sto su, da su bolji igrali bi negde drugo, drugi je par cipela to da li se mozda moglo vise uraditi u prethodnih nekoliko meseci da se malo radi na uigravanju i podizanju individualnog kvaliteta igraca kroz rad sa specijalizovanim trenerima. Istina je da smo u ove kvalifikacije usli sa tri nova igraca, od kojih dva na bitnim pozicijama, ali to je opet samo tri igraca od 11, malo je degutantno tvrditi da je tim neuigran a izveo si osam igraca koje si vec trenirao prosle godine i sa njima nadmocno osvojio titulu. S obzirom na to da su Grujic i Jovanovic prodati zimus, mi prakticno nismo prodali nijednog bitnog igraca u prethodnih 7-8 meseci a opet smo izasli u formaciji koju nikad nismo igrali, sa igracima koji su se sudarali po terenu i nisu imali nikakve vidljive timske kretnje.

Ja ne znam koliko godina selektiranja i doselektiranja Bozovic ima na umu ali za sada nije ubedio da je i ovu jednu godinu upotrebio na pravi nacin. Neko iz uprave mora da sedne s njim i da mu objasni da je njegovo shvatanje pripreme igraca zastarelo, da se moraju raditi ozbiljni testovi s igracima i jos ozbiljniji programi da se podebljaju nedovoljno dobri rezultati na tim testovima, da se prvo strucni stab mora doselektirati trenerima koji ce individualno raditi s igracima a ne da nam, recimo, golmane trenira onaj debeli Maksa koji je usao u strucni stab jer je bio dobar s nekim ljudima iz bivse uprave a o treningu golmanskih tehnika zna koliko i ja (ono sto smo videli na youtube-u, s tom razlikom sto za njega ne znam ni da li je uopste i to gledao). Fudbal u Ligi Sampiona je nauka a ne improvizacija, ako imamo nameru da tamo igramo jednog dana moramo da savladamo tu nauku.

Mislim da je Bozovic izdao igrace jer nema mnogo poverenja u njih.  Osim stranih igraca koje je on izabrao, mislim da ima poverenje jos jedino u Kataia (i prosle sezone i u Grujica).  Na sve ostale igrace gleda sa sumnjom.

Ja se ne slazem sa time da Bozovic godinu dana nije upotrebio na pravi nacin.  Napravio je od Zvezde "kaznenu" za JSL sto je neophodno za pocetak.  Ako bude ostao jos nekoliko godina i ako se tim ne rasproda, ocekujem da u narednoj godini napravi pomak unapred.  Slazem se da mu je za to potrebni tim pomocnika.  Pitanje je da li ih Bozovic nece ili klub nije u stanju da to priusti. 

Edited by Dimitrije
Posted (edited)

Znaci nema razlike da li se igra kod kuće ili u gostima?

Tako je. 

Pravilo gola u gostima je debilno samo po sebi.

Edited by zgembo
Posted (edited)

@dimitrije

sam je rekao da ne veruje u koncept pomocnog trenera.

Edited by Nikodije
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...