Jump to content
IGNORED

FK Crvena Zvezda u Evropi, 2016/17

Ros

Recommended Posts

Posted

Manje je bitno dokle važe ugovori na papiru, svakako niko nikog neće zadržavati u slučaju dobre ponude

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• katamaran

189

• Dimitrije

161

• Milosh76

128

• MiddleClass

114

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Da, to sam zaboravio da prokomentarisem. Bukvalno sve u napadu se svodi na individualni kvalitet igraca,i nadu da ce Katai [ili neko drugi] nesto da napravi. 

Nije napad problem. Napad se i igra na individualni kvalitet, tako ga igra Barselona, tako ga igra Zvezda, tako ga je, na kraju krajeva, igrao i Ludogorec. Ne postoje nikakve akcije za zavrsavanje akcija, to igraci resavaju u zavisnosti od situacije, zadnji pas je uvek posledica zdravog razuma i pregleda igre a ne neke uigrane akcije. Problem je to sto se u najvaznijoj utakmici sezone istrcava na teren u formaciji koja nikad nije igrala zajedno, ne igra zajedno, niti treba da igra zajedno, jer imas igrace koji ne mogu da iznesu sve takticke i trkacke zahteve pa moras da ih krijes na dubioznim pozicijama na kojima ne igraju nikad, a njihove pozicije popunjavaju mediokriteti koji mogu i hoce da trce u odbranu ali napred su igrac manje.

Zvezda je igrala dve neresene utakmice i dala cetiri gola poprilicno boljoj i kompaktnijoj ekipi od sebe, plus smo mogli i bolje da prodjemo da igraci Ludogoreca nisu iskljucili Kangu tako sto su odradili sudiju kao vola. Samo za onog Kafua koji nam se dva puta prosetao kroz odbranu onaj bugarski mafijas je platio preko dva miliona dolara. Verovatno da je moglo i bolje, ne pobedjuju uvek kvalitetnije ekipe, ali obicno te manje kvalitetne ekipe iznenade na zelju, superiornu organizaciju, maksimalan trud i trcanje, nesto sto nas tim nema jer kroz domacu ligu prolazi na individualni kvalitet s minimumom utroska energije i koncentracije. To sto smo mi izgledali jesenas kao masina nije, ne znam, do Grujica ili do toga da je Bozovic zaboravio da trenira nego do nivoa protivnika protiv kojeg smo igrali.

Krace receno, Zvezda treba da igra u najjacem sastavu ono sto uvek igra samo sa vecim obavezama za igrace. Nezamisliva je situacija za ozbiljne ekipe da ti igra Katai u spicu a Hugo sedi na klupi jer Katai i Kanga nemaju ili snage ili koncentracije da igraju u oba pravca a ceo tim je posvecen da drzi ledja odbrani u kojoj se ne zna ko je gori. Mora da se kupi kvalitetan ili talentovan levi stoper na duze, da se Ristic forsira na levom a Petkovic na desnom beku i da se cele godine ta cetvorka (s Fibelom) pozadi uigrava za sledeci ciklus kvalifikacija. Kad se pozadi postavi sposobna i uigrana odbrana onda je lakse i igracima napred da igraju.  Za nase uslove Zvezda ima dobar tim ali Liga Sampiona nisu nasi uslovi. Za taj nivo nas dobar tim mora da igra kao tim iznad individualnih mogucnosti igraca a za to je potrebna dobra organizacija igre i igraci koji mogu i hoce da rade na terenu

Posted

Petkovic ima problem sa zglobom valjda desne noge. Sve je on to sanirao i trebalo bi da je ok, ali mu se bol i dalje javlja... bem li ga...

Cvetkovic nije fudbaler za Zvezdu ni u kom slucaju. Ali to sto igra je najmanje njegova krivica. Petko ima problem, a mi zamenu nemamo. Ja mogu da ga ne volim (a bas mi idena zvice), ali on se mucenik iskida svakiput. Sta god bilo sa Petkom, mi moramo do kraja prelaznog roka da dovedemo i desnog beka i stopera. 

Inace, ozbiljan udeo u ovom isapdanju ima i Kahriman koji je potpuno van forme. Drugi gol mu ide na dusu, ali nije bitan jedan gol, bitno je da deluje uzasno nesigurno i da je neke situacije kojeje prosle godine rutinski branio (a branio je i znacajno teze situacije) sad prima. Kao da mu je onaj gol Evertona u derbiju malo narusio samopouzdanje. Od tad pravi kikseve, do tada je bio odlican.

Posted

Da jbt, Kahriman je užasan...aj što je krivac za neke od golova, nego je jezivo nesiguran, par puta juće boksuje loptu, nema herca ni da krene da je hvata. I nisam skoro gledao golmana da onako loše ispucava/degažira loptu...

Inače, nema šta da se Fibel uigrava sa nekim novim štoperom, dečko je krater, vreme tu neče ništa popraviti. 

Posted

Tražili bi desnog beka da je prodat Petković; pošto nije-ostalo se sa njim i Cvetkom. To zašto Petković , koji je glavna opcija na desnom beku, nije spreman u ovom trenutku je pitanje za Božoa a ne za Terzu.

Tek za levog beka cela ova priča ne stoji- pored ibanjeza tu su Ristić, Milošević i Pehar.Koliko još treba da imamo levih bekova!?

Elem, sve što je rađeno u prelaznom roku je ispunjavanje Božovićevih želja, on snosi i kompletnu odgovornost za rezultat.

sada je izlisno o tome diskutovati, resili su da ostave ibanjeza za ove kvalifikacije, nisu znali da ce biti takva rupa (posto u koki ligi nema ko da kazni njegovo defanzivno nepostojanje) i da cemo preko njega primati golove, i sada sta je tu je. sada on ide, neka konacno rile bude taj full time levi bek, cenim da ce biti bolje. ako se i petko raspao u medjuvremenu, tu nam onda treba novi igrac. bekovi su nam u dosadasnjem delu sezone veci problem od fibela i rendule, moj je utisak.

Posted

Petkovic je defenzivno problematican. Dali je to zbog kronicne ozljede, ne znam. Znam da ga prolaze igraci i u JSL. Ristic bi mogao da ode vec ovo ljeto, ako su podaci sa transfermarkta tocni tj. ako mu ugovor istice za godinu dana, ako ne zeli da produzi, i ako neko nesto ponudi. Valjda su zato i doveli Milosevica.

Posted

LGorec je dao dva gola na individualno ludilo Cafua i kolektivno naše odbrane, ali su odigravali i ponavljali akcije koje su uključivale više od dva čoveka konstatno u obe utakmice

Što je za Zvezdu ne samo bilo nezamislivo u ovom dvomeču, nego sad ispada da je to opredeljenje našeg trenera, da ne igramo ništa i čekamo da Katai nešto izmisli. što je već zabrinjavajuće

Posted

Mil@ne, o cemu ti pricas? Zvezda je igrala sa cetiri u liniji, a Cvetkovic je bio najmanji problem. 

Pričam o tome da je osnovna postavka sa tri u odbrani ispred kojih su Le talek i Donald dok je Ibanjez bio u liniji skoro sa njima, i uglavnom bio ispred odbrane. Kada god smo bili pozicionirani u odbrani, postavka sa trojicom se jasno vidi. Tačnije, nijednom ih nisam video da stoje četvorica u liniji. 

Inace, ozbiljan udeo u ovom isapdanju ima i Kahriman koji je potpuno van forme. Drugi gol mu ide na dusu, ali nije bitan jedan gol, bitno je da deluje uzasno nesigurno i da je neke situacije kojeje prosle godine rutinski branio (a branio je i znacajno teze situacije) sad prima. Kao da mu je onaj gol Evertona u derbiju malo narusio samopouzdanje. Od tad pravi kikseve, do tada je bio odlican.

Odgledao sam golove kada sam došao, i kod trećeg gola je katastrofalno reagovao, imho. Izleteo je do metar ispred igrača i umesto da nastavi, uleti mu skroz i praktično zatvori svaki prolaz lopti i maksimalno smanji ugao, on je stao, ukopao se, pri tom, otvorivši dobar deo gola gde je ovaj samo bocnuo tj plasirao. 

Posted

Kahriman < < < Rajković

Fibel (Edson) < < < Jovanović

Le Talek < < < <  <  Grujić

Kanga << Plavšić

Plus izbaciš iz tima najboljeg napadača Vieru i promeniš mesto najboljem ofanzivnom igraču Kataiju. I opet nisi bio daleko, ali je utisak baš bljutav. Previše grešaka od januara. Rasturen je dobar tim, ne baš kao što je to Murinjo učinio pre četiri godine efikasno, ali slična je matrica.

Posted

Ma Bugari igraju lepo za oko. Prave trouglove i to ne samo po strani vec i u cetralnim delovima terena. Vozali su nas ko na ringispilu. A sve je to posledica igre sa 1-2 kontakta sa loptom i dobre kretnje bez lopte. Bukvalno su nas pojeli igorm. Da, rezultat je dva puta bio 2-2, ali su oni tehnicki toliko superiorniji da je bukvalno samo bilo pitanje vremena kad ce da ga munu. Meni kod nase igre najvise smeta bas to sto je protok lopte slab, ide se na neko soliranje pojedinca (Kange najvise) i to sve deluje prilicno sporo, pa se protivnicka odbrana lako postavi. Ok je da nam je Kanga igrac oko koga se sve vrti, ali ne znaci da bas mora u svakom napadu da pipne loptu. A jos manje da onda tu loptu mora da vuce gore dole dok ne smisli sta ce sa njom...

Posted

Cenim da je vecina ovde zaboravila da je Jovanovic igrao protiv Kairata i to kako je igrao. O Plavsicu i tome koliko je on dobar igrac za ovaj nivo fudbala sam vec pisao pa da se ne ponavljam, treba stvarno debelo nemati pojma pa napisati da je on mnogo bolji igrac od Kange.

Posted

Cenim da je vecina ovde zaboravila da je Jovanovic igrao protiv Kairata i to kako je igrao. O Plavsicu i tome koliko je on dobar igrac za ovaj nivo fudbala sam vec pisao pa da se ne ponavljam, treba stvarno debelo nemati pojma pa napisati da je on mnogo bolji igrac od Kange.

Jovanović je ako se sećam bio na klupi, pa je ušao posle crvenog kartona Pavićevića. A nije bio planiran da igra sa razlogom, jer samo što je došao sa Novog Zelanda. Ne verujem da bi Plavšić napravio onoliko štete sinoć, kao što je Kanga, tako da je stvarno izlišno porediti ih.

Posted

Kahriman < < < Rajković

Fibel (Edson) < < < Jovanović

Le Talek < < < <  <  Grujić

Kanga << Plavšić

Plus izbaciš iz tima najboljeg napadača Vieru i promeniš mesto najboljem ofanzivnom igraču Kataiju. I opet nisi bio daleko, ali je utisak baš bljutav. Previše grešaka od januara. Rasturen je dobar tim, ne baš kao što je to Murinjo učinio pre četiri godine efikasno, ali slična je matrica.

Rajkovic jeste bolji od Kahrimana, ali ne mislim da je tu toliki hendikep. Prosto Kahriman je van forme. Proslogodisnji Kahriman bi bio vise nego pogodan za ovaj tim. 

Sto se Jovanovica tice, mislim da se malo potenciraju bajke o njemu. NIje sporan njegov potencijal, kao i napredak koji je bio uocljiv, ali i on je igrac veoma sklon kiksevima. Da, on bi lepo legao na ovaj tim, ali sa ovakvim bekovima mislim da bi vrlo brzo bio pljuvan i vise od aktuelnih stopera. 

Sto se La Teleka tice, on je doveden da bude Donald, a ne Gruja i ot je greska. Jer nit je on Donald, nit je Donald Gruja. Ko kad je Radovan mudro osmislio da mu Matic igra Fabregasa, sto prosto ne ide. Pas laje, a macka mjauce, ne obrnuto... 

Kanga nikako nije mnogo losiji od Plavsica. Zapravo nije lopsiji uopste. Plavsic je prosle godine setao malo po sredini, malo po krilu. Nije ni bio standardan u prvom timu vec je bio u rotaciji. Videli smo protiv Metalca koliko moze da izgori i da bude kontraproduktivan. On bi mora da bude uvek u te tri izmene koje ulaze sa klupe (i povremeno bude u startnih 11), jer juce kad smo ostali bez Kange, Bzovic bukvalno nije imao koga da ubaci jer na klupi nisu bili ni Plavsic, ni Babunski, ni Andrija Lukovic, ni Poletanovic. Dakle sad mu se desilo ono o cemu smo polemisali pre 7 dana - ostao je bez veznog igraca i nije mogao nista da promeni. Ova 4orica navedenih su znacajno ofanzivniji od La Teleka (koji pride nije imao snage vec oko 60. minuta da stoji), i doneli bi makar neku energiju na sredini gde su nas Bugari urnisali. Izbor klupe za rezerve je uzasno diskutabilan i obio se Bozovicu o glavu.

Posted

Ne verujem da bi Plavšić napravio onoliko štete sinoć, kao što je Kanga, tako da je stvarno izlišno porediti ih.

A kakve to veze ima s tim ko je bolji igrac? I Zidana je odradio onaj italijanski smrad na foru pa to ne znaci da je trebalo neki drugi francuski igrac da igra jer je bolji od Zidana.

Posted

A kakve to veze ima s tim ko je bolji igrac? I Zidana je odradio onaj italijanski smrad na foru pa to ne znaci da je trebalo neki drugi francuski igrac da igra jer je bolji od Zidana.

To se slažem. Kanga deluje da može da bude odličan, ali i ovih 45 minuta je bio očajan. Doduše, to je mogao trener da ispravi u poluvremenu, ali...

Opet jednaka nepoznanica je Plavšić.

Meni je se posebno svideo Babunski prošlo kolo. Možda je on taj kreativac, koji bi povezao konce. Umesto Le Taleka ili Donalda.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...