Jump to content
IGNORED

FK Crvena Zvezda u Evropi, 2016/17

Ros

Recommended Posts

Posted

+1000

od priče da imamo igrački najbolju ekipu od 98, došli smo do toga da smo mnogo slabiji od ekipe legionara koji će neko najverovatnije dobro da našamara več u sledećem kolu, a ako se i dokopaju nekako grupa, brutalno će ih silovati srednji ešalon™ Evrope.

A fakat je da imamo (osim u odbrani) sasvim solidne pojedince, igrače sa kakvima (i slabijima od njih) je Partizan regularno igrao grupe LE i LŠ u prošloj deceniji. Problem je što nam na klupi sedi poor man's Slavoljub Muslin, tj križanac njega i Milorada Kosanovića, čovek koji vodi tim čiji rezultati protiv ozbiljnih ekipa zavise isključivo od inspiracije pojedinaca, a igre nigde, čovek koji kasapi potencijal u oba smera jednog Le Taleka, koji je prinuđen isključivo da gleda unazad i da krpi rupe raspale odbrane, umesto da igra ono što bi vezni igrač trebalo da igra.

Smejurije sa Sikimićem su ubedljivo najmanji Božovićev problem. Ja u ove dve utakmice nisam vide dve krštene akcije, makar neku naznaku nečega uigravanog, pa makar ne prošlo. Priče o neizbalansiranosti i tome kako bi sve trebalo da legne u naradnim mesecima su sramotne. Niti smo mi jedini koji u ovom periodu izlaze iz priprema, niti smo imali bilo kakvih problema u dovođenju kvalitetnih igrača ovog leta.

Da, to sam zaboravio da prokomentarisem. Bukvalno sve u napadu se svodi na individualni kvalitet igraca,i nadu da ce Katai [ili neko drugi] nesto da napravi. 

Cudno je koliko smo daleko od dobre forme. Znam da je maltene nemoguce u avgustu biti na vrhuncu forme, ali znali smo sta je cilj, maltene jedini stvarno bitan period u sezoni i opet smo promasili. 

Ok, nista, probamo sad da udjemo u LE. Bice daleko teze ovim putem, ali opet, ima u ovom timu materijala da se napravi i neko iznenadjenje. 

Nadam se da ce prvenstvo ove godine biti zanimljivo. Glupo bi bilo da kazem da je to razlog sto nema toliko automatizma u igri, ali pomoglo bi da nismo maltene u novembru osvojili titulu i da smo imali makar neku tenziju u utakmicama na proljece.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• katamaran

189

• Dimitrije

161

• Milosh76

128

• MiddleClass

114

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A fakat je da imamo (osim u odbrani) sasvim solidne pojedince, igrače sa kakvima (i slabijima od njih) je Partizan regularno igrao grupe LE i LŠ u prošloj deceniji. Problem je što nam na klupi sedi poor man's Slavoljub Muslin, tj križanac njega i Milorada Kosanovića, čovek koji vodi tim čiji rezultati protiv ozbiljnih ekipa zavise isključivo od inspiracije pojedinaca, a igre nigde, čovek koji kasapi potencijal u oba smera jednog Le Taleka, koji je prinuđen isključivo da gleda unazad i da krpi rupe raspale odbrane, umesto da igra ono što bi vezni igrač trebalo da igra.

Davno bejaše Muslin, ali koliko se ja sećam, u njegovoj eri Zvezda nikad nije izgledala ovako bezglavo i nepovezano, jajarenje na stranu. Video se neki doprinos trenera, postavljanje na terenu, kretnje, trčanje, pravovremeni pasovi. Ova Zvezda bukvalno izgleda kao da su se momci sami dogovorili kako da igraju. Što se tiče jajarenja, od nade da će ono iščeznuti sam odustao davno. Jedan dobar primer sinoć: na 1-0, ludilo, pozitivna atmosfera, Bugari sa vodom u ušima (videli smo da su tom prilično skloni), aut za Zvezdu, Kanga trči i širi ruke da mu se brzo izvede jer trči u kontru i ima puno prostora, ali ne, Srnić staje (pretpostavljam na dobacivanje "Grofa" koji je baš tad ustao sa klupe), jer, zaboga, čemu žurba, ne treba srljati, živela jajad. Naizgled nebitno, ali govori o mindsetu.

Druga stvar, kašnjenje sa menjanjem Le Taleka i uvođenje Ruiza koji baš ničemu nije služio, jer mi se čini da je tip igrača koji traži loptu u noge i nije navikao da utrčava u prazan prostor (nešto gde bi npr Srnić ili neko treći pri 10 na 10, mogao više da pomogne).

btw, toliko osporavani Rendulić je sinoć, uz Donalda, bio možda i najbolji igrač tima.

Posted

ma ako nista drugo (a da se svasta nabrojati) samo zbog onog naseg kornera na kraju regularnog dela smo zasluzili da ispadnemo. i tu se najbolje vidi trenerova taktika

imas priliku da zavrsis sve i ti posaljes tri igraca u protivicki sesnaesterac, a iz aviona se vidi da ti ekipa nema snage za  ne jos 30 minuta, nego ni za minut

Posted

Potpuno zaslužen poraz,lažni Bugari su mnogo bolji tim.

Sve i da smo taktički drugačije pokušali da igramo opet bi ispali;svejedno-najjaci utisak je Božo i njegova batađora taktika koja je završila onako kakO je morala da završi.Alibi trener koji je na konfi odmah prebacio krivicu na to što su pojačanja kasno stigla.Čovek nije uspeo čak ni klupu da promeni u odnosu na Bugarsku-koji kurac je na jstoj bio Sikima nikome nije jasno,čovek nije mogao na teren ni na 2:4...Plavša,Poletanović i Babunski bi itekako imali smisla.

Tim je i fizički i taktički loše pripremljen,neverovatno je da jedan od igrača koji bi morao da ore sve vreme-Letalek- crkne već oko 60.minuta...

Ruiz i Ristić nisu imali nikakvog smisla da se pojave na terenu,prvi je u totalnom autu,za drugog još uvek nije jasno šta je.

Uprkos svim manama,ovaj tim ima potencijala za LE,do koje verovatno neće doći,jer ćemo izvući neke ale jbg.

e da,neviđeno mi ide na kitu ovo prozivanje forumskih grobara-udrite braćo,sasvim je ok anti cz navijanje,prozivanje,štagod...

Posted

e da,neviđeno mi ide na kitu ovo prozivanje forumskih grobara-udrite braćo,sasvim je ok anti cz navijanje,prozivanje,štagod...

+1000

nekad se znao neki red

Posted

Kretnje u napadu UOPŠTE nema. Znači, ja ne mogu da vam opišem kako to izgleda sa stadiona, sa juga npr gde se sve lepo vidi. Ne preterujem ni malo kada kažem da u ogromnom broju slučajeva apsolutno CEO tim stoji. To je van jebene pameti, jednostavno je sramotno. Ne znam da li je do kondicije ili do loših taktičkih zamisli™, ali o našem kretanju u napadu jednostavno ne može da se priča jer ne postoji. Bukvalno, bez preterivanja. 

Samo bih primetio da ovo nije samo boljka Zvezde, već i Partizana i kompletnog srpskog fudbala uključujući reprezentaciju.

I ta boljka nije od juče, to nam je ™ - ja od kada pratim naš fudbal (sem zadnjih 4-5 godina od kad sam batalio) maltene je ista situacija - trči čovek sa loptom, ostali ga gledaju. Kad je doda nekom, onda trči taj, ostali ga gledaju. I tako unedogled.

Cenim da je taj problem nastaje još u petlićima, pa kroz sve druge mlađe kategorije, jer mi deluje nemoguće da baš nijedan naš tim u bilo kojoj kategoriji ne odskače od navedenog.

Posted

Bolji tim prošao dalje , nema šta.

Mislim da smo utakmicu izgubili "trenerski" tj. sve što je bilo do trenera je kiksano....

Meni onako na nivou anegdote, kad sa ortakom gledam pa su nam i žene na bazi taoca primorane da gledaju, e kad one krenu, " šta se ovi vuku kakav je ovo fudbal" .... Tu vidim koliko je to loše...

Jbga ovaj period je najbitniji u kalendaru, za kad si tempirao formu ako ne za ove tekle?

Nego ko nama može da dopadne sad u ovo žrebu za kvalifikacije?

....shit has hit the fan...

Posted

Šabančino, pošto me već uzimaš u tastaturu, je l može jedan moj post koji nije bio posvećen fudbalu ili da je bio sa dnevno političkim komentarom? Šta znači mediokritetska frustracija? 

:lol:

Posted

Davno bejaše Muslin, ali koliko se ja sećam, u njegovoj eri Zvezda nikad nije izgledala ovako bezglavo i nepovezano, jajarenje na stranu. Video se neki doprinos trenera, postavljanje na terenu, kretnje, trčanje, pravovremeni pasovi. Ova Zvezda bukvalno izgleda kao da su se momci sami dogovorili kako da igraju.

videla se trenerska ruka i u zvezdi prosle jeseni kada smo izgledali kao sat (ok, za nase uslove™). doduse, tada smo imali gruju, a on bi napravio razliku i protiv ludogoreca, siguran sam. nekako s proljeca(tm) to se malo izgubilo, nismo vise bili tako dobri kao na jesen, da bi to ovog leta izgledalo jos losije, gruje nema, jedan od glavnih oslonaca vijera je u znatno slabijoj formi nego sto je bio ranije, i mislima van zvezde, a recimo ibanjez je pokazao zasto madjija maminjo nije uspeo da ga proda za sve te godine koje je proveo u dinamu, da bi onda zavrsio u nizerazrednom™ djeru odakle ga je terza doveo na rehabilitaciju. jbg, tek ovakve utakmice pokazu kako stvari zaista stoje, verujem da su ove dve tekme bolji pokazatelj nego cela nasa liga.

nisu bugari™ nista specijalno odigrali, prosto su iskoristili svoju osnovnu prednost (brzinu) i kaznili nas tamo gde smo suplji. a mi svoje tri mec lopte nismo iskoristili (vodjstvo od 2:1 u razgradu, zatim primanje debilnog gola za 2:2, potom brzo vodjstvo u bg koje je izgleda nas uplasilo vise nego njih, a onda i crveni karton za njih koji je brzo poklopljen nasim crvenim). cetvrtu mec loptu nam nisu dali, a nije bilo ni realno.

Posted (edited)

Bez ljutnje Miloše, ali jedini razlog da napišeš ovako nešto je eventualno taj da ne znaš ko je zapravo Cvetko na terenu. Pošto ono što on igra je toliko loše i graniči se sa paranormalnim. Jednostavno je pet klasa ispod ovog nivoa fudbala koji igraju Bugari, ili bilo ko drugi, uostalom. Čovek bukvalno ne zna ništa, a na momente ispada i smešan. Tačnije, da ne znaš da li da se smeješ ili plačeš.

stekao se utisak da je cvetko nesto odigrao jer ga bugari namerno nisu pokrivali, usmeravajuci tako pocetak svake nase akcije na njega. on je cak odigrao preko svojih mogucnosti, al to opet nije dovoljno za ovo kolo kvalifikacija. ne treba ga bas ni polivati katranom jer, takav kakav je, sinoc nije bio najgori na terenu. veci je problem sto su zakazali neki od kojih se (s pravom) ocekivalo mnogo vise nego od cvetka...

Edited by Bright Billy
Posted

kvalifikacije.png

Ovo bi trebalo da su potencijalni rivali u plejofu za LE. Naravno treba sacekati utakmice, danas i sutra, ali to bi trebalo da bude to.

Posted

sinoc cini mi se nije imao nijedan kiks i svakako nije bio najgori na terenu

ali po nacinu kako prima loptu, kako je kontrolise, kakve pasove daje, kako se krece iz aviona je jasno da njemu nije mesto na ovom nivou fudbala

Posted (edited)

Treba polivati katranom one koji su nas u kvalifikacije uveli sa nesretnim Cvetkom na beku.

Ibanjez zadrzan samo za LS kvalifikacije (izgleda da nije ni imao pravo da igra prvenstvo) a covek je defanzivni krater.

Edited by katamaran
Posted (edited)

stekao se utisak da je cvetko nesto odigrao jer ga bugari namerno nisu pokrivali, usmeravajuci tako pocetak svake nase akcije na njega. on je cak odigrao preko svojih mogucnosti, al to opet nije dovoljno za ovo kolo kvalifikacija. ne treba ga bas ni polivati katranom jer, takav kakav je, sinoc nije bio najgori na terenu. veci je problem sto su zakazali neki od kojih se (s pravom) ocekivalo mnogo vise nego od cvetka...

kako god, nismo smeli sa cvetkom da docekamo ove kvalifikacije, a sada se cini da je bilo bolje da su ibanjez i vijeira odmah prodati, a umesto njih dovedene zamene. al to je sada naknadna pamet, da je terza to tada uradio svi bi skocili na njega. doduse, on je morao da radi ono sto je korisno za ekipu, a ne da vuce poteze koji ga cine popularnim.

Edited by Nikodije
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...