Jump to content
IGNORED

Domaće serije i prepevi

Frank Pembleton

Recommended Posts

Posted

@Haralampije

Jesi gledao nešto dobro u, recimo, zadnjih 5-10 godina od domaćih serija? 

Posted

ako mislis na srpske, bas i ne. crna svadba mi je ok od svega toga.  hrvatskih je bilo. .

Posted

"Корени" су били фантастична екранизација, гледај њих прво! Па, иако сам, као Харалампије, стао на првој епизоди (никако да одвојим време за фокусирано гледање наставака) не напушта ме оптимизам да ће иста екипа поновити успех "Корена" .... Јер у питању је архетипски образац, како идеолошка острашћеност сјебе читаве породице и доведе до самоуништења талентованих и обећавајућих појединаца.  То је вечно понављање, зато је пун погодак што су исти глумци заузели практично исте архетипске улоге, нпр. искусни патер фамилијас, бунтовни интелектуални син, опаки хладни јунак са погледом који каже: "сечем бетон"...

Posted (edited)

beton se sece  brusilicom :fantom: zato ja i ne gledam te ekranizacije oca serbske enteligencije

Edited by Haralampije
Posted

Немаш у његовим делима (књижевним) неку скривену пропагандистичку намеру у националном смислу, напротив, лишене су сасвим сваке романтизације, а нека дела су му, попут "Деоба", врста врло јаке деконструкције националистичког наратива, и то из прве руке јер је савременик тих догађаја. 

Posted

Пост у коме пишеш да си гледао "Корене"? Па, ја сам Харалампију препоручио да погледа прво њих, не теби, да би му било мало јасније шта гледа у првој епизоди "Времена зла"... 

Posted
1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Немаш у његовим делима (књижевним) неку скривену пропагандистичку намеру у националном смислу, напротив, лишене су сасвим сваке романтизације, а нека дела су му, попут "Деоба", врста врло јаке деконструкције националистичког наратива, и то из прве руке јер је савременик тих догађаја. 

Nisam čitao, biće, ali Teofil me zaintrigirao pre koju godinu:

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1512226

Posted
1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Пост у коме пишеш да си гледао "Корене"? Па, ја сам Харалампију препоручио да погледа прво њих, не теби, да би му било мало јасније шта гледа у првој епизоди "Времена зла"... 

ik9iGgX.jpg

Posted (edited)

zato i sluzi :lolol:

88abccebac19bb0865345ed353aa38e65946aa99

Edited by Haralampije
Posted
37 minutes ago, Zabalujev said:

Nisam čitao, biće, ali Teofil me zaintrigirao pre koju godinu:

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1512226

Теофил је сасвим, сасвим у праву, осим у оном малом делићу текста, на самом крају, у којем је интимно пожелео да је баш његова идеолошка група архетип који побеђује. Али то и јесте баш зато што је у "Деобама" толико успешно размонтирана национално-романтичарска опција, да је и другосрбијанац пожелео да он буде део тог процеса. 

13 minutes ago, Haralampije said:

ik9iGgX.jpg

Који ти је омиљени сајт за тражење торент фајлова? Питам за друга. :D

Posted

sta je to torrent? menio sve snimi striko iz ministarstva kulture

Posted
4 hours ago, Haralampije said:

Znaci nisi kadar da napises nista o seriji. Tipicno. 

15 minuta je i previse, tako su nas ucili na Akademiji :nobles: 

Kasting bre :rolf:

konverzacija ti je na nivou tih smajlija, treci razred osnovne, sigurno cu se truditi da tebi pisem bilo sta o seriji. koju ne gledas ali imas misljenje.

• Haha 1
Posted

ajde sad da se vredjamo, ja zavrsio treci odlicnim, ja tebi posaljem scan diplome a ti meni fotku tetovaze Dobrice, pa se izljubimo :heart: