John Coltrane Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 @Haralampije Jesi gledao nešto dobro u, recimo, zadnjih 5-10 godina od domaćih serija?
Haralampije Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 ako mislis na srpske, bas i ne. crna svadba mi je ok od svega toga. hrvatskih je bilo. .
Duhovnost, ljubav i med Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 "Корени" су били фантастична екранизација, гледај њих прво! Па, иако сам, као Харалампије, стао на првој епизоди (никако да одвојим време за фокусирано гледање наставака) не напушта ме оптимизам да ће иста екипа поновити успех "Корена" .... Јер у питању је архетипски образац, како идеолошка острашћеност сјебе читаве породице и доведе до самоуништења талентованих и обећавајућих појединаца. То је вечно понављање, зато је пун погодак што су исти глумци заузели практично исте архетипске улоге, нпр. искусни патер фамилијас, бунтовни интелектуални син, опаки хладни јунак са погледом који каже: "сечем бетон"...
Haralampije Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) beton se sece brusilicom zato ja i ne gledam te ekranizacije oca serbske enteligencije Edited November 11, 2021 by Haralampije
Duhovnost, ljubav i med Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Немаш у његовим делима (књижевним) неку скривену пропагандистичку намеру у националном смислу, напротив, лишене су сасвим сваке романтизације, а нека дела су му, попут "Деоба", врста врло јаке деконструкције националистичког наратива, и то из прве руке јер је савременик тих догађаја.
John Coltrane Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 @Duhovnost, ljubav i med Idi 2 strane u nazad, prvi post na stranici, bukvalno iznad tvog.
Duhovnost, ljubav i med Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Пост у коме пишеш да си гледао "Корене"? Па, ја сам Харалампију препоручио да погледа прво њих, не теби, да би му било мало јасније шта гледа у првој епизоди "Времена зла"...
Zabalujev Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said: Немаш у његовим делима (књижевним) неку скривену пропагандистичку намеру у националном смислу, напротив, лишене су сасвим сваке романтизације, а нека дела су му, попут "Деоба", врста врло јаке деконструкције националистичког наратива, и то из прве руке јер је савременик тих догађаја. Nisam čitao, biće, ali Teofil me zaintrigirao pre koju godinu: https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1512226
Haralampije Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said: Пост у коме пишеш да си гледао "Корене"? Па, ја сам Харалампију препоручио да погледа прво њих, не теби, да би му било мало јасније шта гледа у првој епизоди "Времена зла"...
Haralampije Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) zato i sluzi Edited November 11, 2021 by Haralampije
Duhovnost, ljubav i med Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 37 minutes ago, Zabalujev said: Nisam čitao, biće, ali Teofil me zaintrigirao pre koju godinu: https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1512226 Теофил је сасвим, сасвим у праву, осим у оном малом делићу текста, на самом крају, у којем је интимно пожелео да је баш његова идеолошка група архетип који побеђује. Али то и јесте баш зато што је у "Деобама" толико успешно размонтирана национално-романтичарска опција, да је и другосрбијанац пожелео да он буде део тог процеса. 13 minutes ago, Haralampije said: Који ти је омиљени сајт за тражење торент фајлова? Питам за друга.
Haralampije Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 sta je to torrent? menio sve snimi striko iz ministarstva kulture
Sandens Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 4 hours ago, Haralampije said: Znaci nisi kadar da napises nista o seriji. Tipicno. 15 minuta je i previse, tako su nas ucili na Akademiji Kasting bre konverzacija ti je na nivou tih smajlija, treci razred osnovne, sigurno cu se truditi da tebi pisem bilo sta o seriji. koju ne gledas ali imas misljenje. 1
Haralampije Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 ajde sad da se vredjamo, ja zavrsio treci odlicnim, ja tebi posaljem scan diplome a ti meni fotku tetovaze Dobrice, pa se izljubimo
Recommended Posts