Jump to content

Domaće serije i prepevi

Featured Replies

sinoć sam odgledali epizodu te crne svadbe i podsetila se zašto godinama izbegavam srpski film i serije.

mili bogo kakvo silovanje mozga. 

da ne znam da su glavni glumci pozavršavali školu za glumu verovatno bi pomislila da su naturščici koje su usput pokupili pošto glumataju i frfljaju sebi u bradu. niko ne zna da govori. posebno ona žemska tužilac ili šta već da je. jadna ne ume ni da histeriše a da bude uverljivo. ni fehmiu nije bolji. kojo je tek tragedija. zadrigli jebač presretač.

uverljivi su ko ja kad se dovatim šerpe i varjače i umislim da sam padma lakšmi.

tema je zanimljiva, dobra je scenografija i to je to. 

žali bože para i vremena.

Priličan đevđir od serije ali najbušnije scene su mi one sa Tihonom, naivno ko frka oko pisma Kasandrinog djeda :)

ovaj vlaški mag se buni što im groblje ne liči na vlaško.

a moja žena pizdi što joj selo predstavljaju kao vlaško :D scene su snimane u Osipaonici, između Smedereva i Plane. ravničarsko selo, niđe veze s Vlasima :dry:

ja od vlaškog znam samo da se zet kaže "šonje". to sam naravno od tašte naučio :D

inače, serija mi je iznenađujuće ok. nalazim mane i nelogičnosti, ali ništa me ne nervira toliko da bih prekinuo.

vizuelno baš dobro izgleda.

samo da ne smandrljaju kraj nešto bezveze.

On 29.10.2021. at 17:35, Cane Vukic Prebranac said:

Па мало га претјера господин :D

Као чудак из подрума који би да пипка газдину жену и може проћи али као црвени Џејмс Бонд никако.

То је исти архетип, бескомпромисног јунака. У "Коренима" је последњи прави хајдук, и аутентични народни радикал, неустрашив пред ауторитетима, а у Отпаднику/Грешнику/Вернику је то исто, сурови леви радикал (радикал у инглиш/американ ленгвиџу је израз за оновремене црвене) и екс комита, последњи од те врсте, после његовог одласка са овог света, доћи ће много мекши људи.  Није Џејсм Бонд, дакле, у првом случају је опаки убица за Аћима Катића, сеоског демагога, а у другом случају једнако је опак за демагога Стаљина, нема ту џејмсбондовског шарма ни трунку, само крајње опакости. 

Šta je sa Vremenom zla? Nemoguće da jedino ja pomno pratim :unsure:

Uz par sitnijih zamerki, meni sasvim dobro ide gledanje.

16 minutes ago, John Coltrane said:

Па пратим и ја. Ево баш изнад тебе сам писао о томе. Додуше стао сам код прве епизоде - која је одлична. Али прочитао сам све књиге па можемо дискутовати. :fantom: Мени је 2021. царска година јер су ми екранизовали доста омиљених књига, од Хербертове Дине до Ћосићевог Грешника/Отпадника/Верника.

11 minutes ago, John Coltrane said:

Jesi li gledao Korene?

22 minutes ago, Milošica said:

Jesi li gledao Korene?

Jesam.

"Корени" су форматирали Вукашина да буде либерал, јер није хтео да изнова понавља сукоб отац - син, али истовремено није желео ни да буде "грађански узор" деци, јер се плашио да ће живети у вечитој патњи (као он) што не могу да се отргну од очевог утицаја. Зато су сви редом постали комунисти. Пуна кућа комуниста, а тек понеки режимски човек. (нпр. Бора Пуб - ратни друг Ивана, Богдана и Милене) 

Auu Sholak gde ti novce tucas...Vreme Zla - kakvo djubre, prva epizoda ce biti za mene i zadnja. Gluma na nivou amatrteskog pozorista iz Donjeg  Mojmilova, ne zna se ko je gori. Nadvremenska sekvenca gde u ciglo 50 sekundi iz neke lepe uvale na Jadranu 1939. god. ,gde se goli™ ljubu stizemo do snimaka Hitelra a potom i februara 1940  u BG. Kakav warp sinko.

4 hours ago, John Coltrane said:

Pratim i ja dalje, ne brini :) Imam neki zamor - pitam se svako malo koliko ima još epizoda. 

1 hour ago, Haralampije said:

Auu Sholak gde ti novce tucas...Vreme Zla - kakvo djubre, prva epizoda ce biti za mene i zadnja. Gluma na nivou amatrteskog pozorista iz Donjeg  Mojmilova, ne zna se ko je gori. Nadvremenska sekvenca gde u ciglo 50 sekundi iz neke lepe uvale na Jadranu 1939. god. ,gde se goli™ ljubu stizemo do snimaka Hitelra a potom i februara 1940  u BG. Kakav warp sinko.

Буржујка Милена и агент Коминтерне хватају трунчице од живота, у књигама се не одвија све таквом брзином, али не знам како је другачије могуће то приказати на филму. Они имају, сви заједно, године патње и само кратке епизоде ужитака, љубавних и других, што би црвени рекли: "малограђанских". А и то им улази у коминтерновска досијеа као озбиљан мањак у карактеру. 

meni je gluma u vremenu zla sasvim dobra. nada sargin, radovan vujovic i susljik pokidali, a treba pomenuti i role isidore simijonovic i vuleta markovica.

generalno i vise nego gledljiva serija. posebno poslednje dve epizode.

Da. Vecerasnja bila odlicna. 

@Sundance Kid

Šta je tačno Nada pokidala? Ona mi je uvek bila na nivou Marine iz Vratiće se rode, nekako joj najbolje ide da ćuti i da se smejulji sa rukama na ledjima i iskrivljenom glavom. 

Gledam je pomno, ništa ne pronalazim, možda je do mene.

Za Šušljika se slažem. 

Edited by John Coltrane