beta Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 sinoć sam odgledali epizodu te crne svadbe i podsetila se zašto godinama izbegavam srpski film i serije. mili bogo kakvo silovanje mozga. da ne znam da su glavni glumci pozavršavali školu za glumu verovatno bi pomislila da su naturščici koje su usput pokupili pošto glumataju i frfljaju sebi u bradu. niko ne zna da govori. posebno ona žemska tužilac ili šta već da je. jadna ne ume ni da histeriše a da bude uverljivo. ni fehmiu nije bolji. kojo je tek tragedija. zadrigli jebač presretač. uverljivi su ko ja kad se dovatim šerpe i varjače i umislim da sam padma lakšmi. tema je zanimljiva, dobra je scenografija i to je to. žali bože para i vremena. 2
fikret selimbašić Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Priličan đevđir od serije ali najbušnije scene su mi one sa Tihonom, naivno ko frka oko pisma Kasandrinog djeda
Svarog Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 ovaj vlaški mag se buni što im groblje ne liči na vlaško. a moja žena pizdi što joj selo predstavljaju kao vlaško scene su snimane u Osipaonici, između Smedereva i Plane. ravničarsko selo, niđe veze s Vlasima ja od vlaškog znam samo da se zet kaže "šonje". to sam naravno od tašte naučio inače, serija mi je iznenađujuće ok. nalazim mane i nelogičnosti, ali ništa me ne nervira toliko da bih prekinuo. vizuelno baš dobro izgleda. samo da ne smandrljaju kraj nešto bezveze.
Duhovnost, ljubav i med Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 On 29.10.2021. at 17:35, Cane Vukic Prebranac said: Па мало га претјера господин Као чудак из подрума који би да пипка газдину жену и може проћи али као црвени Џејмс Бонд никако. То је исти архетип, бескомпромисног јунака. У "Коренима" је последњи прави хајдук, и аутентични народни радикал, неустрашив пред ауторитетима, а у Отпаднику/Грешнику/Вернику је то исто, сурови леви радикал (радикал у инглиш/американ ленгвиџу је израз за оновремене црвене) и екс комита, последњи од те врсте, после његовог одласка са овог света, доћи ће много мекши људи. Није Џејсм Бонд, дакле, у првом случају је опаки убица за Аћима Катића, сеоског демагога, а у другом случају једнако је опак за демагога Стаљина, нема ту џејмсбондовског шарма ни трунку, само крајње опакости.
John Coltrane Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Šta je sa Vremenom zla? Nemoguće da jedino ja pomno pratim Uz par sitnijih zamerki, meni sasvim dobro ide gledanje.
Duhovnost, ljubav i med Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 16 minutes ago, John Coltrane said: Šta je sa Vremenom zla? Nemoguće da jedino ja pomno pratim Uz par sitnijih zamerki, meni sasvim dobro ide gledanje. Па пратим и ја. Ево баш изнад тебе сам писао о томе. Додуше стао сам код прве епизоде - која је одлична. Али прочитао сам све књиге па можемо дискутовати. Мени је 2021. царска година јер су ми екранизовали доста омиљених књига, од Хербертове Дине до Ћосићевог Грешника/Отпадника/Верника.
Milošica Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 11 minutes ago, John Coltrane said: Šta je sa Vremenom zla? Nemoguće da jedino ja pomno pratim Uz par sitnijih zamerki, meni sasvim dobro ide gledanje. Jesi li gledao Korene?
John Coltrane Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 22 minutes ago, Milošica said: Jesi li gledao Korene? Jesam.
Duhovnost, ljubav i med Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 "Корени" су форматирали Вукашина да буде либерал, јер није хтео да изнова понавља сукоб отац - син, али истовремено није желео ни да буде "грађански узор" деци, јер се плашио да ће живети у вечитој патњи (као он) што не могу да се отргну од очевог утицаја. Зато су сви редом постали комунисти. Пуна кућа комуниста, а тек понеки режимски човек. (нпр. Бора Пуб - ратни друг Ивана, Богдана и Милене)
Haralampije Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Auu Sholak gde ti novce tucas...Vreme Zla - kakvo djubre, prva epizoda ce biti za mene i zadnja. Gluma na nivou amatrteskog pozorista iz Donjeg Mojmilova, ne zna se ko je gori. Nadvremenska sekvenca gde u ciglo 50 sekundi iz neke lepe uvale na Jadranu 1939. god. ,gde se goli™ ljubu stizemo do snimaka Hitelra a potom i februara 1940 u BG. Kakav warp sinko.
Zabalujev Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 4 hours ago, John Coltrane said: Šta je sa Vremenom zla? Nemoguće da jedino ja pomno pratim Pratim i ja dalje, ne brini Imam neki zamor - pitam se svako malo koliko ima još epizoda.
Duhovnost, ljubav i med Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 1 hour ago, Haralampije said: Auu Sholak gde ti novce tucas...Vreme Zla - kakvo djubre, prva epizoda ce biti za mene i zadnja. Gluma na nivou amatrteskog pozorista iz Donjeg Mojmilova, ne zna se ko je gori. Nadvremenska sekvenca gde u ciglo 50 sekundi iz neke lepe uvale na Jadranu 1939. god. ,gde se goli™ ljubu stizemo do snimaka Hitelra a potom i februara 1940 u BG. Kakav warp sinko. Буржујка Милена и агент Коминтерне хватају трунчице од живота, у књигама се не одвија све таквом брзином, али не знам како је другачије могуће то приказати на филму. Они имају, сви заједно, године патње и само кратке епизоде ужитака, љубавних и других, што би црвени рекли: "малограђанских". А и то им улази у коминтерновска досијеа као озбиљан мањак у карактеру.
Sandens Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 meni je gluma u vremenu zla sasvim dobra. nada sargin, radovan vujovic i susljik pokidali, a treba pomenuti i role isidore simijonovic i vuleta markovica. generalno i vise nego gledljiva serija. posebno poslednje dve epizode.
John Coltrane Posted November 10, 2021 Posted November 10, 2021 (edited) @Sundance Kid Šta je tačno Nada pokidala? Ona mi je uvek bila na nivou Marine iz Vratiće se rode, nekako joj najbolje ide da ćuti i da se smejulji sa rukama na ledjima i iskrivljenom glavom. Gledam je pomno, ništa ne pronalazim, možda je do mene. Za Šušljika se slažem. Edited November 10, 2021 by John Coltrane
Recommended Posts