zakintos Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Uf Apulej, bljuc. obožavam Sokrata. On je filozofirao sa običnim narodom. Dok je šetao Agorom on je razgovarao sa lučkim radnicima, tesarima sa običnim prolaznicima i što je najvažnije sa prodavcima ribe i ribarima... svašta je tu naučio, čak i da 'vata somove na bućku, znaš kakve je lovio kapitalce!
Ajant23 Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 (edited) Aludirao sam na naslov dela "Zlatni magarac"... Valjda ti je sada jasno što si zlatan, i mani sadržaj dela i ostalo, fokusiraj se samo na naslov... Edited June 7, 2016 by Ajant23
Ajant23 Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Smešan si zato što ponavljaš jaku provalu... To je valjda tvoje shvatanje sopstvenog topica, pa hajde da vidim kuda ćeš ga razviti. Obzirom da je do sada, počev od prvog posta, ceo topic promašaj i uvreda za ovaj PDF, pa možda ipak imaš viziju kako da ga razviješ...
Ajant23 Posted June 25, 2016 Posted June 25, 2016 Evo da ti citiram ovo ovde da bude skupa sa još kojim tvojim briljantnim postom: To se od tebe i tebi sličnih očekuje. Neko ko veliča O. Rasela i neko ko broji svaki cent na blagajnama, ne može da razume umetnički film. Da je samo snimio "The Fire Within" iz 1963 ostao bi upamćen kao jedan od stožera francuskog Novog talasa, iako on to zvanično nije bio.
Ajant23 Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Na onoj sramnoj Vlajčićevoj listi filmova koje treba pogledati, prepuna opštih™ filmova i puno brljotina u smislu da su se neki filmovi ponavljali na više mesta; npr uzeću primer "All about Eve" koji je dupliran ( i ovde je bilo reči o tome) jedan komedijaš je onako lakonski izjavio da je umesto duplog "verovatno trebalo da stoji" A Letter to Tree Wifes, i na prvi pogled sam i mogao da se složim dok nisam pogledao Mankevicev: People Will Talk (1951) Već sam ti bukvalno nacrtao kako da čitaš tu listu i samo zato si ove gluposti ponovio kao da me komično provociraš. Možemo slobodno da nastavimo ovde ovu potragu za tvojim humorom... Inače, obraćaj mi se lično, a ne tako jadno i ljigavo kao još neki na forumu...
zakintos Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Molio bih da se ovaj divni topić ne zatrpava, jer je ovde reč o komediji... znači humor http://youtu.be/Q7pCOJsyQ-E
Ajant23 Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Bolje ti što pre patentiraj taj svoj post pre nego što ti ga neko jako duhovit ne ukrade da bi se debelo okoristio...
zakintos Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Mafioso iz 62 jos jedna italijanska crna kommedija sa fenomenalniim Sordijem... preporuka
Duci Simonovic Posted October 15, 2016 Author Posted October 15, 2016 Tri vrhunska: # Preparez Vos Mouchoirs 1978 # Beau Pere 1981 # Les Valseuses 1974 Sva tri uglavnom crna komedija, nešto oko neuobičajenog seksa, radnja koja ne znaš kud će da ode, odlični depardje i dewaere...
zakintos Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 We All Loved Each Other So Much (1974) Etore Skola je režirao ovu komediju, u čast De Sike, a veoma podseća na francuski Žil i Džim. Priča o tri bliska prijatelja, ispričana kroz složene flešbekove, prožeta snimcima neorealizma, velikih italijanskih reditelja, kao što su; Antonioni, Roselini, Viskonti, De Sika, sjajno uklopljeno u priču. Dobro vozi™ i kao sentimentalna melodrama ali komedija preovladava, posebno na setu Felinijevog filma; Sladak život Preporuka!
Ajant23 Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 i kao sentimentalna melodrama ali komedija preovladava Napisao si malo više rečenica o jednom filmu na ovom topicu i već si zagazio u teške blesavosti sasvim u skladu sa naslovom...
Recommended Posts