Zupermen Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Eto vidiš da smo se lepo složili. Svi otvaramo agencije a poslodavci samo promene ugovor o radu sa Pera Perić na ugovor sa agencijom. Poslodavac isto plaća, svi isto dolaze na posao i rade iste poslove kao do sada ali sada kao zaposleni u svojim agencijama sa kojima poslodavac ima ugovor. I u skladu sa tim plaćamo p&d 20.000 mesečno. I ne plaćamo godišnji porez. Jel može tako? Ne znam u kojoj delatnosti radis, pa ne mogu da ti dam direktan odgovor i resim tvoje dileme. Ako to odgovara tvom sadasnjem poslodavcu i njegovom pogledu na poslovanje firme, ako ti imas sposobnost i zelju da tako zaradjujes za zivot, i ako je u skladu sa zakonom i propisima, ne vidim razloge koji bi te sprecavali da uzmes sudbinu u svoje ruke i postanes sam svoj gazda. Ne moras da trazis dozvolu od mene.
Frank Pembleton Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Oglasio se Čadež povodom Endava slučaja. Sad će Velja da me drka. :D http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/cadez-za-blic-morali-smo-endavi-da-damo-subvencije-ispunili-su-sve-uslove/vdyeld5 Elem, iako su manja sredstva u pitanju, zamerka i dalje stoji. Ovde nikako ne smeju ovakve subvencije. Daj ljudima optiku, super fast internet, malim start apima prostorije, a ne kintu za tupave autsorsere. Neću , vidiš da je on sve objasnio.Promenite zakon gospodo! ???? ;-)????
Luther Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Ne znam u kojoj delatnosti radis, pa ne mogu da ti dam direktan odgovor i resim tvoje dileme. Ako to odgovara tvom sadasnjem poslodavcu i njegovom pogledu na poslovanje firme, ako ti imas sposobnost i zelju da tako zaradjujes za zivot, i ako je u skladu sa zakonom i propisima, ne vidim razloge koji bi te sprecavali da uzmes sudbinu u svoje ruke i postanes sam svoj gazda. Ne moras da trazis dozvolu od mene. Pa to i ja pitam, jel možemo svi da budemo paušalci i ako ne možemo zašto ne možemo i da li je to pravedno. Jel može na primer banka da promeni ugovor svim svojim zaposlenima iz ugovora o radu u ugovor sa agencijama koje su osnovali isti oni zaposleni. Ili Telekom ili Air Srbija. Recimo pilot na paušalcu. Hoću i ja da budem pametan i sposoban.
Zupermen Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 (edited) Pa to i ja pitam, jel možemo svi da budemo paušalci i ako ne možemo zašto ne možemo i da li je to pravedno. Jel može na primer banka da promeni ugovor svim svojim zaposlenima iz ugovora o radu u ugovor sa agencijama koje su osnovali isti oni zaposleni. Ili Telekom ili Air Srbija. Recimo pilot na paušalcu. Hoću i ja da budem pametan i sposoban. Apsolutno SVAKO moze da otvori agenciju i da bude pausalac, pa samim tim i ti. Da li imas znanje i sposobnost da tu agenciju drzis u zivotu, to vec zavisi iskljucivo od tebe. Zaraditi i tih 20.000 za p&d nije uvek bas tako jednostavno kako ti zamisljas. Ovi primeri sa pilotima i bankarima su ti prilicna glupost, zato sto su to licencirane i jako regulisane delatnosti, a i prilicno komplikovane. Nije tu najveca prepreka zakon, vec vise od toga model poslovanja - te velike firme ne bi angazovale agencije kao podizvodjace cak i da je zakonski dozvoljeno. Edited October 22, 2016 by Zupermen
Luther Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 (edited) Apsolutno SVAKO moze da otvori agenciju i da bude pausalac, pa samim tim i ti. Da li imas znanje i sposobnost da tu agenciju drzis u zivotu, to vec zavisi iskljucivo od tebe. Znam da mogu da otvorim ali da li mogu u Air srbiji da radim kao pilot paušalac? Ili u Nis-u budem direktor prodaje, ili u EPS-u monter na dalekovodu? Ako sve to može šta misliš zašto svi nisu pametni isposobni kao ti? Edited October 22, 2016 by Luther
Zupermen Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Znam da mogu da otvorim ali da li mogu u Air srbiji da radim kao pilot paušalac? Ili u Nis-u budem direktor prodaje, ili u EPS-u monter na dalekovodu? Ako sve to može šta misliš zašto svi nisu pametni isposobni kao ti? Zakon tebi garantuje da mozes da otvoris agenciju. I ja ti garantujem da ako sutra odes na salter, mozes tu agenciju da otvoris. Spremi, naravno, po 20.000 svakog meseca za p&d i 50 evrica za knjigovodju. Moraces za delatnost te agencije da izaberes nesto sto ima smisla i sto mozes da prodas na trzistu, a ne bilo sta sto ti padne na pamet. Nije to stvar pravednosti vec zdravog razuma.
radisa Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Ovaj, Nis je imao do pre par godina (ne znam da li još ima) gomilu ljudi koji su radili kao paušalci, za njih... Ne na mestu direktora, natavno, ali, na gomili drugih mesta...
Zupermen Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Ovaj, Nis je imao do pre par godina (ne znam da li još ima) gomilu ljudi koji su radili kao paušalci, za njih... Ne na mestu direktora, natavno, ali, na gomili drugih mesta... Mozda ako se Luter prekvalifikuje. Za sada je zainteresovan samo za poslove direktora prodaje, pilota, i montera na dalekovodu. Lutere, za ovo zaista moram da ti odam priznanje, to je zavidan spisak vestina.
Luther Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 (edited) Zakon tebi garantuje da mozes da otvoris agenciju. I ja ti garantujem da ako sutra odes na salter, mozes tu agenciju da otvoris. Spremi, naravno, po 20.000 svakog meseca za p&d i 50 evrica za knjigovodju. Moraces za delatnost te agencije da izaberes nesto sto ima smisla i sto mozes da prodas na trzistu, a ne bilo sta sto ti padne na pamet. Nije to stvar pravednosti vec zdravog razuma. Pa naravno da imam mesto na tržištu. Čim sada radim i neko me plaća imam mesta niko ne deli milostinju.. Eto ja sam recimo pilot tražen na tržištu već radim samo sad želim kao paušalac. Pravnici jel to može?? Ako može zašto onda svi koji rade nisu raušalci pošto čim rade prodaju nešto na tržištu? Edited October 22, 2016 by Luther
Venom Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Ovaj, Nis je imao do pre par godina (ne znam da li još ima) gomilu ljudi koji su radili kao paušalci, za njih... Ne na mestu direktora, natavno, ali, na gomili drugih mesta... Zasto naravno ne na mestu direktora?
Zupermen Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Pa naravno da imam mesto na tržištu. Čim sada radim i neko me plaća imam mesta niko ne deli milostinju.. Eto ja sam recimo pilot tražen na tržištu već radim samo sad želim kao paušalac. Pravnici jel to može?? Ako može zašto onda svi koji rade nisu raušalci pošto čim rade prodaju nešto na tržištu? To da svako ko je zaposlen zapravo prodaje nesto, to i nije bas tacno. Ne znam da li pilot moze da radi kao pausalac. Znam da moze u stripu, citao si Mister Noa sigurno. Da li je to izvodljivo danas, ima vise aspekata. Jedan je licenca za firmu koja obavlja tu delatnost i sta ta licenca zahteva. Druga stvar je ukupan promet. Takva delatnost bi verovatno premasila 6.000.000 ukupnih prihoda, pa svejedno ne bi mogla da bude pausalno oporezovana. Ali, evo, ja imam neke poznanike u AirSrbiji, pa mogu da se raspitam da li mozes da budes monter na dalekovodu kod njih. Videcu i sa nekim iz Nis-a da li im treba pilot. Strpi se caskom, da ih pozovem, pa cu ti javiti.
Zupermen Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Zasto naravno ne na mestu direktora? Zato sto niko nije lud da za direktora zaposli nekoga ko ne barata osnovnim ekonomskim pojmovima. Jedina sansa mu je preko stranke za tako nesto.
Venom Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Pausalci ne barataju osnovnim ekonomski pojmovima? Jel treba i atest pre nego sto otvoris agenciju?
Zupermen Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Pausalci ne barataju osnovnim ekonomski pojmovima? Jel treba i atest pre nego sto otvoris agenciju? Luter je pitao za sebe. Sto se tice pausalaca, neki barataju, neki ne, ali sami se brinu da opstanu. Ne brini se, nije potreban atest, tako da sigurno prolazis.
Luther Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 To da svako ko je zaposlen zapravo prodaje nesto, to i nije bas tacno. Ne znam da li pilot moze da radi kao pausalac. Znam da moze u stripu, citao si Mister Noa sigurno. Da li je to izvodljivo danas, ima vise aspekata. Jedan je licenca za firmu koja obavlja tu delatnost i sta ta licenca zahteva. Druga stvar je ukupan promet. Takva delatnost bi verovatno premasila 6.000.000 ukupnih prihoda, pa svejedno ne bi mogla da bude pausalno oporezovana. Ali, evo, ja imam neke poznanike u AirSrbiji, pa mogu da se raspitam da li mozes da budes monter na dalekovodu kod njih. Videcu i sa nekim iz Nis-a da li im treba pilot. Strpi se caskom, da ih pozovem, pa cu ti javiti. Naravno svaki zaposleni prodaje nešto a to je njegov rad tj. znanje. Što ti to ne ratzumeš drugo je pitanje. Ali zato se vidim razumeš u primitivna a neduhovita vređanja. Što ti ne razumeš prosto navođenje primera govori o tvojoj sposobnosti i pameti. Niko da odgovori zašto svi zaposleni ne mogu da budu paušalci, šta nas to sprečava osim naravno nedostatka pameti koje samo supermeni imaju.
Recommended Posts