fonTelefon Posted November 8, 2018 Posted November 8, 2018 On 4.11.2018. at 23:53, palikaris said: Pa onda se prilagodi visina stanarina, nisu te rente bile uklesane u kamenu, a ne da se ceo stambeni fond privatizuje za bagatelu. Mada i to sumnjam da je tacno skroz, da nije bilo para za odrzavanje, nego je bre bilo do loseg upravljanja zgradama i parama koje se naplacuju za stanarine. Svuda u istovnoj Evropi je visok % privatnih stanova posledica otkupa. Plus je kod nas privatizacija radjena u vreme hiperinflacije, pa su ljudi za besmisleno male pare otkupljivali stanove, za po 200-300 maraka, i nije onda ni stvoren neki fond iz koda bi se gradilo jos stanova ubuduce, ili radile kapitalne rekonstrukcije na zgradama, da se popravljaju fasade, stavlja izolacija, energetska efikasnost, itd. Izmedju ostalog nam je i zato stambeni fond ocajno loseg kvaliteta, raspada se. Privatizacija stambenog fonda je ionako bila pljacka SMrada i DOSmanlija ti stanovi vecinom nisu bili drzavni no kolektivno vlasnistvo zaposlenih u kompanijama. No tesko je Srbima objasnjavati vlasnistvo tog tipa. Sta god mi mislili o drustvenoj svojini bila je jasno definisana i imala je svog nosioca. Nije Dinkic dzabe ugasio banke koje su bile vlasnici vecine srpske privrede da bi on posle divljao.
Hamlet Strašni Posted November 8, 2018 Posted November 8, 2018 Bili su društvena svojina a ne vlasništvo zaposlenim u "kompanijama", već su "kompanije" imale pravo raspolaganja. Društvena svojina je najnejasniji pravni pojam u našoj pravnoj praksi...
vememah Posted November 18, 2018 Posted November 18, 2018 http://www.pewforum.org/2018/10/29/eastern-and-western-europeans-differ-on-importance-of-religion-views-of-minorities-and-key-social-issues/pf-10-29-18_east-west_-00-06/
Kampokei Posted November 18, 2018 Posted November 18, 2018 Pew Research rade uzasno mnogo istrazivanja po Evropi, imaju bas svasta. Pravo malo blago za nas info frikove.
namenski Posted November 18, 2018 Posted November 18, 2018 On 8.11.2018. at 17:20, Hamlet Strašni said: Društvena svojina je najnejasniji pravni pojam u našoj pravnoj praksi... Jel' ti to prema popularnim tumacenjima iz 90-ih? Ili si se, ipak, malo udubio u materiju?
vememah Posted November 27, 2018 Posted November 27, 2018 Korišćeni su podaci Svetske banke o nominalnom BDP-u u tekućim dolarima. A može i ovako, stavio sam 15 trenutno najvećih i podelio medalje po rastu. https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?end=2017&start=1990&year_high_desc=true
noskich Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 On 11.10.2018. at 6:02, jms_uk said: Apropo odjavljivanja: odavde Apropo kazni, zakon kaze: Nikada u praksi nisam cuo da je neko imao bilo kakvih problema zbog ovoga. Evo meni deset i po godina i nista...
jms_uk Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 2 minutes ago, noskich said: Nikada u praksi nisam cuo da je neko imao bilo kakvih problema zbog ovoga. Evo meni deset i po godina i nista... Sve je to ok dok [te] neko ne prijavi da ne zivis tu, pa zaradis 'lice zivi na fiktivnoj adresi' i ne mozes nista administrativno da uradis [produzis pasos i sl] dok to ne sredis...
noskich Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 Ma dobro, kad niko nije prijavio za deset i po godina ne verujem da ce prijaviti ikada... Mogu da zivim sa tim rizikom.
Filozof manijak Posted January 9, 2019 Posted January 9, 2019 Moj kraj na visokom drugom mestu.... (Kapiram da je to zbog endemskog sifilisa )
Lord Protector Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 Sve je to zbog crne magije i opasnih bića koja žive pored reka: drekavci, karakondžule, vampiri...
Recommended Posts