7 hours ago7 hr Just now, gone fishing said: Quote Istraživanje je, međutim, pokazalo i da starost oca ne utiče na rođenje autističnog deteta, osim ukoliko je majka mlađa od 30 godina, prenele su svetske agencije.Mogu misliti ko su "strucnjaci" i ko ih je finansirao MAGA ltdSledeci put stavi i reference na studiju i strucnjake, molim te. Edited 7 hours ago7 hr by Moonwalker
7 hours ago7 hr 1 hour ago, J-♣ said:Ne kod denivelisanih raskrsnica, već kod površinskih u LA.U širem području centra grada gde taj manevar nije zabranjen moraš da propustiš sve koji idu pravo, a kreću se u više traka. Oni koji žive tamo ističu tu operaciju kao stresnu, mnogi pribegavaju strategijom da prođu tu raskrsnicu kretanjem pravo, pa na sledećoj desno, pa desno i još jednom desno i kretanjem u pravcu prođu tu raskrsnicu gde su pre toga odustali od levog skretanja.Isti problem kod svih gradova gde građani preferiraju svoj automobil u saobraćaju.Nije mi ovo baš logično. U principu se ovo rešava zelenom strelicom (protected left turn) na raskrsnicama gde ima potrebe za tim. Doduše nemam iskustva vožnje u LA, bio sam vožen, ali ne vidim zašto bi se to razlokovalo od ostalih gradova u USA. Osim što je saobracaj i LA generalno u qrcu.BTW ima na hejtu moj post od pre par dana vezan za jedan predivan bliski susret sa neprijateljem.
5 hours ago5 hr 1 hour ago, bios said:Nije mi ovo baš logično. U principu se ovo rešava zelenom strelicom (protected left turn) na raskrsnicama gde ima potrebe za tim. Doduše nemam iskustva vožnje u LA, bio sam vožen, ali ne vidim zašto bi se to razlokovalo od ostalih gradova u USA. Osim što je saobracaj i LA generalno u qrcu.ovo boldovano Za Feniks i Ostin koji su označeni u mapi nekako i da zamislim primenjivanje robot taksija. Oba grada nisu "mega gradovi", a uglavnom se širili po planskom urbanizmu što podrazumeva što jednostavniju putnu saobraćajnu mrežu.
1 hour ago1 hr Uvećana Evropa:https://www.ookla.com/s/media/2025/02/ookla_state_of_5g_poster_2025.pdf Edited 1 hour ago1 hr by vememah