10 hours ago10 hr delom je i zbog hormona iz mesa i mesnih preradjevina, kada je ovo postalo dostupno.
10 hours ago10 hr Da, razlike u visini po zemljama se i te kako menjaju. Mapa kaze da su Spanci jako porasli, a meni je tamo pre 15-20 godina to bilo vidljivo golim okom. Izuzetno niski penzioneri, a X-eri i milenijalci vec ne toliko. U 19. veku su mislim najvisi bili Ameri i to navodno jer su jeli najvise mesa. Za Holandjane se pricalo da su izdjikljali zbog enormne kolicine mlecnih proizvoda, ali ko zna. Sigurno postoji i genetski faktor, ali mozda mu trebaju i druge okolnosti da bi dosao do izrazaja.
9 hours ago9 hr 15 minutes ago, Kampokei said:HolandjaneOd ono malo što sam ih video, bar trećina izgleda cirkus smešno - visoki ljudi sa velikim telima, udovima i glavama - osim lica (oči, nos, usta, obrve) koje izgleda dva broja manje. I onda kad izleti neki dvometraš pa ga pogledam u facu, a njemu čelenka kao avio pista a nosić, oči i usta em mala em smaknuta na dole 😂
8 hours ago8 hr Kod nas su klinci suludo visoki a posebno je izrazeno kod cura koje su jos malo ko momci. Rekao bih da hormoni kojim se kljuka zivina rade svoj posao.