Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

9xccj1emt97f1.webp

• Replies 5.5k
  • Views 517.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nije mapa, al je maestralno      

Posted Images

4 hours ago, radisa said:

UK, WTF!?

3 hours ago, bags said:

Ekipa iz Pekama dize prosek...

Više od UK zanimljivije mi kako niko ne komentariše Rumuniju, ili Albaniju. fantom

za rumuniju je valjda opšte poznato, rumunka koja napuni 20 a nije se udala je baba - devojka, koju niko neće, bez ogromnog miraza, te mlade rumunke koriste priliku da se krešu ko štuke u srednješkolskom uzrastu hihi

A to gubljenje nevinosti, je l' se računa samo sa pripadnikom iste vrste?

Pitam zbog ...

pa kako sad cela skandinavija kreće u avanturu tek s dvadeset, a smerne švajcike sa šesnaest...prosto ne mogu da pojmim

1 hour ago, JozoMujica said:

A to gubljenje nevinosti, je l' se računa samo sa pripadnikom iste vrste?

Pitam zbog ...

Zbog ovog? D

17501057486402200248174320821612.jpg

Ујбт, јел оно тачка код Засавице?

7 hours ago, radisa said:

UK, WTF!?

90-ih i pocetkom 2000-ih su imali najvisu stopu trudnih tinejdzerki u Evropi.

On 13. 6. 2025. at 10:38, Ardian said:

slika.png

Grčka definitivno pre roze ili tirkizno.

On 14. 6. 2025. at 8:06, pbg12345 said:

sto se tice poredjenja fudbal vs kosarka mislim da nije dobar nacin uzeti prosto broj klubova

za takmicenje u fudbalu, treba livada, lopta, par kila kreca i metalnih cevi da se naprave dva gola

kosarka zahteva daleko vise

zapravo, svi dvoranski sportovi manje vise, dok je vaterpolo jos ekstremniji primer

do skora je u srbiji bio jednocifren broj gradova sa adekvatnim pokrivenim bazenom za vaterpolo

nije ni to najsrecnije poredjenje, ali mislim da je objektivnije, koliko rekreativci cesto zaigraju fudbal ili basket?

tamo gde ima uslova to je gotova pola pola

kao sto neko rece, fudbal je definitivno popularniji, a najveca razlika je u siromasnim/ ruralnim sredinama gde naprosto nema uslova za kosarku

Glavni razlog zasto kosarka nece dostici popularnost fudbala su fizicki predispozicije za kosarku, moras da budes visok a mali procenat planete je visok. U fudbalu su nizi igraci cesto bolji jer bolje kontrolisu loptu.

Inace odbojka je mozda popularnija globalno od kosarke. Ja sam isao po raznim evropskim gradovima i po parkovima sam cesce vidjao rastegnutu sajlu, mrezu nego li koseve. Moj licni utisak, ne mora da znaci da je tacno. Ali i odbojka zahteva visinu a veliki deo planete nije visok. Dovoljno je da odete do Irske, Francuske, Spanije, Italije...da se uverite u to.

Edited by Emerald

8 minutes ago, Emerald said:

Francuske, Spanije, Italije

Države veoma uspešne u odbojci i košarci :)

Nekada Italija, sada prilicno slabi u kosarci. Spanije nikada nije bila jaka u odbojci, bilo je par izuzetaka, sto se ne moze reci za mnoge druge timske sportove. Nema dovoljno za kosarku i odbojku.;)

To su narodi u proseku nizi narodi od Srba ili Skandinavaca.

1 hour ago, Emerald said:

za kosarku, moras da budes visok a mali procenat planete je visok. Ali i odbojka zahteva visinu a veliki deo planete nije visok.

Svašta, pa što ne spuste koševe i mrežicu onda.

covid19

Tačno je za košarku ali za odbojku još više.

U košarci sa 185 cm možeš biti plej ali treba mnooogo talenta da se kompenzuje deficit u visini.

U odbojci sa 185 možeš biti samo libero, sto znači da igraš isključivo odbranu i da bude gore nosiš dres različite boje u odnosu na saigrace.

Istina jeste da je sa tom visinom Nikola Grbić bio najbolji tehničar na svijetu, ali to je baš izuztak.

sve države koje su uspešne u košarci i odbojci bi menjale po nekoliko tih uspeha za 1 uspeh u fudbalu

uključujući i savezne države u Americi