June 16Jun 16 4 hours ago, radisa said:UK, WTF!?3 hours ago, bags said:Ekipa iz Pekama dize prosek...Više od UK zanimljivije mi kako niko ne komentariše Rumuniju, ili Albaniju.
June 16Jun 16 za rumuniju je valjda opšte poznato, rumunka koja napuni 20 a nije se udala je baba - devojka, koju niko neće, bez ogromnog miraza, te mlade rumunke koriste priliku da se krešu ko štuke u srednješkolskom uzrastu
June 16Jun 16 A to gubljenje nevinosti, je l' se računa samo sa pripadnikom iste vrste? Pitam zbog ...
June 16Jun 16 pa kako sad cela skandinavija kreće u avanturu tek s dvadeset, a smerne švajcike sa šesnaest...prosto ne mogu da pojmim
June 16Jun 16 1 hour ago, JozoMujica said:A to gubljenje nevinosti, je l' se računa samo sa pripadnikom iste vrste?Pitam zbog ...Zbog ovog?
June 16Jun 16 7 hours ago, radisa said:UK, WTF!?90-ih i pocetkom 2000-ih su imali najvisu stopu trudnih tinejdzerki u Evropi.
June 17Jun 17 On 14. 6. 2025. at 8:06, pbg12345 said:sto se tice poredjenja fudbal vs kosarka mislim da nije dobar nacin uzeti prosto broj klubovaza takmicenje u fudbalu, treba livada, lopta, par kila kreca i metalnih cevi da se naprave dva golakosarka zahteva daleko visezapravo, svi dvoranski sportovi manje vise, dok je vaterpolo jos ekstremniji primerdo skora je u srbiji bio jednocifren broj gradova sa adekvatnim pokrivenim bazenom za vaterpolonije ni to najsrecnije poredjenje, ali mislim da je objektivnije, koliko rekreativci cesto zaigraju fudbal ili basket?tamo gde ima uslova to je gotova pola polakao sto neko rece, fudbal je definitivno popularniji, a najveca razlika je u siromasnim/ ruralnim sredinama gde naprosto nema uslova za kosarkuGlavni razlog zasto kosarka nece dostici popularnost fudbala su fizicki predispozicije za kosarku, moras da budes visok a mali procenat planete je visok. U fudbalu su nizi igraci cesto bolji jer bolje kontrolisu loptu.Inace odbojka je mozda popularnija globalno od kosarke. Ja sam isao po raznim evropskim gradovima i po parkovima sam cesce vidjao rastegnutu sajlu, mrezu nego li koseve. Moj licni utisak, ne mora da znaci da je tacno. Ali i odbojka zahteva visinu a veliki deo planete nije visok. Dovoljno je da odete do Irske, Francuske, Spanije, Italije...da se uverite u to. Edited June 17Jun 17 by Emerald
June 17Jun 17 8 minutes ago, Emerald said:Francuske, Spanije, ItalijeDržave veoma uspešne u odbojci i košarci :)
June 17Jun 17 Nekada Italija, sada prilicno slabi u kosarci. Spanije nikada nije bila jaka u odbojci, bilo je par izuzetaka, sto se ne moze reci za mnoge druge timske sportove. Nema dovoljno za kosarku i odbojku.To su narodi u proseku nizi narodi od Srba ili Skandinavaca.
June 17Jun 17 1 hour ago, Emerald said: za kosarku, moras da budes visok a mali procenat planete je visok. Ali i odbojka zahteva visinu a veliki deo planete nije visok. Svašta, pa što ne spuste koševe i mrežicu onda.
June 17Jun 17 Tačno je za košarku ali za odbojku još više.U košarci sa 185 cm možeš biti plej ali treba mnooogo talenta da se kompenzuje deficit u visini.U odbojci sa 185 možeš biti samo libero, sto znači da igraš isključivo odbranu i da bude gore nosiš dres različite boje u odnosu na saigrace.Istina jeste da je sa tom visinom Nikola Grbić bio najbolji tehničar na svijetu, ali to je baš izuztak.
June 17Jun 17 sve države koje su uspešne u košarci i odbojci bi menjale po nekoliko tih uspeha za 1 uspeh u fudbalu uključujući i savezne države u Americi