Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

Ceo jugoistok + sve ruralne sredine fudbal >>> sve ostalo. U gradovima i severnom/zapadnom delu zemlje je vrv manja razlika.

• Replies 5.3k
  • Views 506.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nije mapa, al je maestralno      

Posted Images

9 minutes ago, Shan Jan said:

@Filozof manijak nije ti ni to neka mera. Debeli Radikal je bio u pravu kad je rekao da Srbi ne vole kosarku nego vole da pobedjuju. Dobro vole i kosarku ali vise da pobedjuju.

U onom mom Krusevcu dok sam bio u srednjoj se gledao najvise zenski rukomet... jer smo u tome tada bili dobri.

Pa koja je mera za upoređivanje popularnosti 2 različita sporta?

2 minutes ago, Filozof manijak said:

Pa koja je mera za upoređivanje popularnosti 2 različita sporta?

Ne znam ali kosarka nije ni pribilizno popularna kao fudbal. Fudbal jedino jebe sto smo bulja u njemu, sto je nenormalna korupcija, sto nam je liga raspad a jedan od blizanaca prakticno ne postoji... i onda ko to da gleda? Da se sutra napravi dobra fudbalska liga u Srbiji, poseta basketu ne bi mogla da se meri tome.

Jbg, ne slažem se.

6 hours ago, Ardian said:

slika.png

Na ostrvima "no reaction" loll

EuropesMinimumWages_web.jpg

Irska je dobra i bice jos bolja od 2026 zbog novog zakona ali cene nekretnina mnogo uticu na paritet kupovne moci. Mada iz poslovnih krugova u R. Irskoj se cuje kako ce prosecne plate "previse" porasti i ugroziti rast jer je R. Irska i danas u vrhu po prosecnim neto platama u Evropi.

Ali mi je najvece iznenadjenje koliko su "balticke zemlje"(Estonija i Latvija) lose.

sto se tice poredjenja fudbal vs kosarka mislim da nije dobar nacin uzeti prosto broj klubova

za takmicenje u fudbalu, treba livada, lopta, par kila kreca i metalnih cevi da se naprave dva gola

kosarka zahteva daleko vise

zapravo, svi dvoranski sportovi manje vise, dok je vaterpolo jos ekstremniji primer

do skora je u srbiji bio jednocifren broj gradova sa adekvatnim pokrivenim bazenom za vaterpolo

nije ni to najsrecnije poredjenje, ali mislim da je objektivnije, koliko rekreativci cesto zaigraju fudbal ili basket?

tamo gde ima uslova to je gotova pola pola

kao sto neko rece, fudbal je definitivno popularniji, a najveca razlika je u siromasnim/ ruralnim sredinama gde naprosto nema uslova za kosarku

On 13. 6. 2025. at 10:37, Ardian said:

slika.png

Iznenadila me je Mongolija sa košarkom.