Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted

E a ja ceo zivot navijam za bracu Kurde. 

Sta je sa ovim Francuzima?

Posted
1 hour ago, Shan Jan said:

E a ja ceo zivot navijam za bracu Kurde. 

Sta je sa ovim Francuzima?

afrikanci :fantom:

Posted
2 hours ago, Delija67 said:

fale granice na Kipru

nije u Evropi

Posted
1 hour ago, vememah said:

Ko bi rekao. A ja mislio da je nekad bilo bolje, srednji vek, aristokratija, tradicija...porodične vrednosti..porodica u smislu komšije ili babe uzgajaju decu, obzirom da očevi umiru u ratovima do 20-te godine, ili od upale desni do 30-te. 

Ja sam da se vratimo na te tradicionalne vrednosti. Konzervativizam all the way...I onako je Zemlja prenaseljena.

btw pre samo 100 godina je life expectancy bio 45 godina u razvijenijim delovima sveta. Mislite o tome kad vam lupetaju kroz tastaturu kako je sve sranje, samo da bi se oni osećali buntovnički i važno. Sto godina je ništa, naše dede i babe su to živeli.

Posted (edited)
40 minutes ago, Ivo Petović said:

Ko bi rekao. A ja mislio da je nekad bilo bolje, srednji vek, aristokratija, tradicija...porodične vrednosti..porodica u smislu komšije ili babe uzgajaju decu, obzirom da očevi umiru u ratovima do 20-te godine, ili od upale desni do 30-te. 

Ja sam da se vratimo na te tradicionalne vrednosti. Konzervativizam all the way...I onako je Zemlja prenaseljena.

btw pre samo 100 godina je life expectancy bio 45 godina u razvijenijim delovima sveta. Mislite o tome kad vam lupetaju kroz tastaturu kako je sve sranje, samo da bi se oni osećali buntovnički i važno. Sto godina je ništa, naše dede i babe su to živeli.

Ne bih isao tako daleko, to sto na jednoj strani svet ide kroz naucna i tehnoloska dostignuca neumitno napred, ne znaci istovremeno da proporcionalno pokriva sva drustvena ocekivanja ili radost zivljenja, prosto receno. Depresija, anksioznost i samoca ce uskoro biti problem broj jedan u zdravstvu, kad duzina zivota bude pracena i kvalietom samog zivljenja, to ce biti vise nego OK, ne zaboravi da je poslednja trecina zivota uglavnom neproduktivna i zavisna od drugih a ne od samog sebe.

Edited by Lancia
Posted

statistika naša dika što poželiš to naslika

- u prosečan životni vek se računaju i deca koja ne dožive dob za polazak u školu, a takvih slučajeva je bilo više od trećine, do pre sto godina

- i u antička vremena i pre 200 godina, je bilo ljudi koji su živeli po 60-70-80 godina, znamo to iz istorije i umetnosti

- interesantno bi bilo uporediti prosečnu životnu dob stanovništva koje je dočekalo punoletstvo, onih koji su preležali "dečije bolesti" koji su stekli imunitet na brojne viruse i bakterije...

• +1 1
Posted

A onda da se malo osvrnemo na ekološki aspekt ovog slučaja.

Svaka sličnost sa glodarima je namerna:

Pacovska utopija

• +1 1