dunja Posted Friday at 12:38 Posted Friday at 12:38 (edited) 1 hour ago, Shan Jan said: Uopste nisam imao utisak da Spanci toliko jedu mesa. Meni je jedan od najjačih utisaka sa putovanja kroz Andaluziju bio restorani u kojima je živo meso izloženo u frižiderima*, na baš vidnom mestu, onako da gosti mogu da vide "golo" meso dok jedu. I to nisu bili izuzeci, već više kao neka estetska norma, recimo. O barovima u kojima butke jamona vise sa plafona na sve strane kao novogodišnji ukrasi da i ne govorim. * vegetarijanci i vegani otvaraju spojler na sopstvenu odgovornost Spoiler Edited Friday at 12:38 by dunja 2
Shan Jan Posted Friday at 12:49 Posted Friday at 12:49 To mi je ok ali jedna stvar koja mi se malo smucila je kad smo jeli u Spaniji jastoga i dolazi lik i nabija mi ga u facu sve onako zivog i pita ""jel ce te ovog? moze?" i posle ga donosi skuvanog. 1
Radoye Posted Friday at 13:02 Posted Friday at 13:02 50 minutes ago, JozoMujica said: Čega je ovo mapa? Neki fantasy / alt-history.
noskich Posted Saturday at 21:23 Posted Saturday at 21:23 On 3. 1. 2025. at 23:49, Shan Jan said: To mi je ok ali jedna stvar koja mi se malo smucila je kad smo jeli u Spaniji jastoga i dolazi lik i nabija mi ga u facu sve onako zivog i pita ""jel ce te ovog? moze?" i posle ga donosi skuvanog. A jel znaš da se jastog kuva živ?
Frile Posted Saturday at 21:46 Posted Saturday at 21:46 On 3.1.2025. at 13:11, JozoMujica said: Čega je ovo mapa? https://digital.library.cornell.edu/catalog/ss:19343441 Quote This enigmatic map illustrates a complex utopian scheme for radically-restructured European unification after World War I. It was produced by "P.A.M.," an elusive figure, to accompany a 24-page pamphlet ("The Central European Union! A Guide to Lasting Peace") describing his plan in elaborate detail. 1 2
kud u maglu Simoviću Posted Saturday at 21:46 Posted Saturday at 21:46 ta svinjetina se zapatila u španiji krajem 15. i početkom 16. veka kad su proterivali sefarde jedan od vidova je bio uzgoj svinjetine 1
banecare1 Posted yesterday at 04:46 Posted yesterday at 04:46 On 3. 1. 2025. at 20:49, Shan Jan said: To mi je ok ali jedna stvar koja mi se malo smucila je kad smo jeli u Spaniji jastoga i dolazi lik i nabija mi ga u facu sve onako zivog i pita ""jel ce te ovog? moze?" i posle ga donosi skuvanog. ne vidim problem. seafood mora biti svez i zivahan 1 1
Recommended Posts