Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, Shan Jan said:

Uopste nisam imao utisak da Spanci toliko jedu mesa. 

Meni je jedan od najjačih utisaka sa putovanja kroz Andaluziju bio restorani u kojima je živo meso izloženo u frižiderima*, na baš vidnom mestu, onako da gosti mogu da vide "golo" meso dok jedu. I to nisu bili izuzeci, već više kao neka estetska norma, recimo.

O barovima u kojima butke jamona vise sa plafona na sve strane kao novogodišnji ukrasi da i ne govorim.

* vegetarijanci i vegani otvaraju spojler na sopstvenu odgovornost

Spoiler

spacer.png

Edited by dunja
  • Wub 2
Posted

To mi je ok ali jedna stvar koja mi se malo smucila je kad smo jeli u Spaniji jastoga i dolazi lik i nabija mi ga u facu sve onako zivog i pita ""jel ce te ovog? moze?" i posle ga donosi skuvanog.

• Tužno 1
Posted
50 minutes ago, JozoMujica said:

Čega je ovo mapa?

Neki fantasy / alt-history.

Posted
On 3. 1. 2025. at 23:49, Shan Jan said:

To mi je ok ali jedna stvar koja mi se malo smucila je kad smo jeli u Spaniji jastoga i dolazi lik i nabija mi ga u facu sve onako zivog i pita ""jel ce te ovog? moze?" i posle ga donosi skuvanog.

A jel znaš da se jastog kuva živ? 

Posted
On 3.1.2025. at 13:11, JozoMujica said:

Čega je ovo mapa?

https://digital.library.cornell.edu/catalog/ss:19343441

This enigmatic map illustrates a complex utopian scheme for radically-restructured European unification after World War I. It was produced by "P.A.M.," an elusive figure, to accompany a 24-page pamphlet ("The Central European Union! A Guide to Lasting Peace") describing his plan in elaborate detail.

• +1 1
  • Hvala 2
Posted

ta svinjetina se zapatila u španiji krajem 15. i početkom 16. veka kad su proterivali sefarde

jedan od vidova je bio uzgoj svinjetine

• +1 1
Posted
On 3. 1. 2025. at 20:49, Shan Jan said:

ne vidim problem. seafood mora biti svez i zivahan

• +1 1
  • Tužno 1