Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted
On 24.12.2024. at 10:25, dunja said:

2ac0424a-be4e-4997-99a7-adc5f4e5b366.thumb.png.9abd7fb4f0820a343b324e9755f7eeec.png

Englezi i Nemci ni ne idu na odmor :lol:

Posted
2 hours ago, smooth.Op said:

Jbg ne znam da li ti zbog nečega treba baš ta mapa ili ti treba dobra mapa da bi na osnovu nje nešto istraživao.
Ove mape su odlične, detaljne i tačne. 

Ma hocu da odstam na papiru za slikanje i da okacim u kanc da malo osvezim prostor. Lepo mi deluju topografske mape za to.

Posted
2 hours ago, Sludge Factory said:

Englezi i Nemci ni ne idu na odmor :lol:

a zamisli tek kako bi sve ove zemlje izgledale kad bi se ovde ubacile SAD poređenja radi

Posted
3 hours ago, Moća said:

Jeli na ovoj temi kačen sajt sa starim topografskim mapama Srbije? Znam da sam na forumu našao link pa skinuo mapu Jagodine i okoline a sad prc ne mogu da nadjem.

3 hours ago, smooth.Op said:

3 hours ago, Moća said:

Hvala to sam našao ali ima još jedan sajt gde su bile mape pre drugog svetskog rata. Ovde me nervira što nema mapa gde je Jagodina tada Svetozarevo u centru mape već ima samo gde je sa strane u gornjem levom ćošku. A možda ima ali sam ja glup da nađem.

31 minutes ago, Moća said:

Ma hocu da odstam na papiru za slikanje i da okacim u kanc da malo osvezim prostor. Lepo mi deluju topografske mape za to.

Pa nije Jagodina centar sveta... :tongue:

Izvini, zezam se, mada... :): nista lakse, te takozvane sekcije uparuju se rucno - na svakoj pojedinacnoj sekciji imas sa sve 4 strane naznacenu susednu kartu/sekciju, prema tome samo potrazis i uparis, slepis ih ujedno i dobijes Jagodinu u centru...

Ideja je da ih se sklopi po potrebi, i da me pogresno ne razumes :D, sklapanje je bilo u dometu prosecnog polaznika skole rezervnih oficira JNA...

Stampa moze, probavamo upravo, ali boje se bas i ne slazu po pojedinim sekcijama, OK su za gledanje, ali da li ce se dobiti bas rezultat za uramiti pa za naa zid nisam siguran.

Ja upravo pokusavam da udjem u trag mogucnosti da se nabave originali, to je nekad moglo u pokojnom Vojnogeografskom institutu, ali je procedura bila da puknes od muke - samo pravna lica, pa se potpise izjava o poverljivosti (eno su jos obelezene kao poverljive :isuse:), pa obaveza da ih se cuva pod kljucem :isuse:...

Sva je prilika da su zavrsile u republickom katastru, vojsku ne vredi pitati, osim ako se ne nadje neka veza, oni su raspad i nekompetencija nevidjena...

Mana originala je relativno los kvalitet papira jer se radi o kartama koje se po pravilu trose brzo, na kojima se crta, pise...

U svakom slucaju, ako saznam(o) gde - javicu...

Tip: lokalni vojni odsek, ako to jos postoji, oni bi morali da ih imaju u kolicinama.

Ako ih nisu pobacali...:cry:

• Hvala 1
Posted

@Moća

Jebiga, Jagodina u centru:

Jagodina-001-Resize.png

Potpada pod sekcije Krusevac i Lapovo :D 

I evo se, sto se eventualne stampe tice, vidi da je do kvaliteta skena...

Originalni fajl je skoro 40 MB...

A sto se kacenja na zid tice, to ti je brat bratu format od 1.5x1 metar...

• +1 1