Ayatollah Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 Nije baš mapa, ali je zanimljiva stvar... 5
Shan Jan Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Procenat brakova izmedju ljudi koji su bar 3. koleno (imaju zajednickog pradedu/prababu ili su jos blizi rod) 1
Delija67 Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 geografski centar Evrope se nalazi na teritoriji Ukrajine blizu granice sa Rumunijom tako da bi trebalo bar zapadnu Ukrajinu ofarbati u zuto, a Nemacku i svajcarsku terati na zapad
vememah Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Crvene tačke su mesta - njih ukupno 7 - koja za sebe tvrde da su upravo ona geografski centar Evrope, što naravno zavisi od toga kako definišeš granice kontinenta (naročito istočnu) i da li u obzir uzimaš ostrva ili samo kopno. https://en.wikipedia.org/wiki/Geographical_midpoint_of_Europe 1
pbg12345 Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 ludbreg ili kako se zove ona varos izmedju bjelovara i varazdina tvrdi da su oni centar sveta
zorglub Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 54 minutes ago, Shan Jan said: Procenat brakova izmedju ljudi koji su bar 3. koleno (imaju zajednickog pradedu/prababu ili su jos blizi rod) sweet home Islamabad 3
dunja Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 1 hour ago, Delija67 said: geografski centar Evrope se nalazi na teritoriji Ukrajine blizu granice sa Rumunijom tako da bi trebalo bar zapadnu Ukrajinu ofarbati u zuto, a Nemacku i svajcarsku terati na zapad 34 minutes ago, vememah said: Crvene tačke su mesta - njih ukupno 7 - koja za sebe tvrde da su upravo ona geografski centar Evrope, što naravno zavisi od toga kako definišeš granice kontinenta (naročito istočnu) i da li u obzir uzimaš ostrva ili samo kopno. ma hajte molim vas 1 2
dunja Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 (edited) pitam se koliko su ove razlike do regulative, strukture provrede, a koliko do neke kao tradicije (kao što recimo kod Italijana sve staje za Ferragosto), a opet koliko unutar same zemlje ima razlika po regija a, kao u Nemačkoj: svakako zanimljivi grafici Edited December 24, 2024 by dunja 1
Moća Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Jeli na ovoj temi kačen sajt sa starim topografskim mapama Srbije? Znam da sam na forumu našao link pa skinuo mapu Jagodine i okoline a sad prc ne mogu da nadjem.
smooth.Op Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 11 minutes ago, Moća said: Jeli na ovoj temi kačen sajt sa starim topografskim mapama Srbije? Znam da sam na forumu našao link pa skinuo mapu Jagodine i okoline a sad prc ne mogu da nadjem. Jeste, nedavno. https://www.topografskakarta.com/ 1
Moća Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Hvala to sam našao ali ima još jedan sajt gde su bile mape pre drugog svetskog rata. Ovde me nervira što nema mapa gde je Jagodina tada Svetozarevo u centru mape već ima samo gde je sa strane u gornjem levom ćošku. A možda ima ali sam ja glup da nađem.
smooth.Op Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Jbg ne znam da li ti zbog nečega treba baš ta mapa ili ti treba dobra mapa da bi na osnovu nje nešto istraživao. Ove mape su odlične, detaljne i tačne.
Recommended Posts