Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted

Nije baš mapa, ali je zanimljiva stvar...

• Hvala 5
Posted

Procenat brakova izmedju ljudi koji su bar 3. koleno (imaju zajednickog pradedu/prababu ili su jos blizi rod) :ph34r:

6y3t1aqfkb8e1.png

• Hvala 1
Posted

geografski centar Evrope se nalazi na teritoriji Ukrajine blizu granice sa Rumunijom tako da bi trebalo bar zapadnu Ukrajinu ofarbati u zuto, a Nemacku i svajcarsku terati na zapad

Posted

ludbreg ili kako se zove ona varos izmedju bjelovara i varazdina tvrdi da su oni centar sveta :fantom:

Posted
54 minutes ago, Shan Jan said:

Procenat brakova izmedju ljudi koji su bar 3. koleno (imaju zajednickog pradedu/prababu ili su jos blizi rod) :ph34r:

sweet home Islamabad :music_singguitar:

• Haha 3
Posted
1 hour ago, Delija67 said:

geografski centar Evrope se nalazi na teritoriji Ukrajine blizu granice sa Rumunijom tako da bi trebalo bar zapadnu Ukrajinu ofarbati u zuto, a Nemacku i svajcarsku terati na zapad

34 minutes ago, vememah said:

Crvene tačke su mesta - njih ukupno 7 - koja za sebe tvrde da su upravo ona geografski centar Evrope, što naravno zavisi od toga kako definišeš granice kontinenta (naročito istočnu) i da li u obzir uzimaš ostrva ili samo kopno.

ma hajte molim vas :covid19:

• +1 1
  • Haha 2
Posted (edited)

2ac0424a-be4e-4997-99a7-adc5f4e5b366.thumb.png.9abd7fb4f0820a343b324e9755f7eeec.png

pitam se koliko su ove razlike do regulative, strukture provrede, a koliko do neke kao tradicije (kao što recimo kod Italijana sve staje za Ferragosto), a opet koliko unutar same zemlje ima razlika po regija a, kao u Nemačkoj:

4fc2df06-30ba-46d1-b6c4-d698727e11c4.png.ab994696bd35f05abdcbedb91a74131b.png

svakako zanimljivi grafici

Edited by dunja
  • Hvala 1
Posted

Jeli na ovoj temi kačen sajt sa starim topografskim mapama Srbije? Znam da sam na forumu našao link pa skinuo mapu Jagodine i okoline a sad prc ne mogu da nadjem.

Posted
11 minutes ago, Moća said:

Jeli na ovoj temi kačen sajt sa starim topografskim mapama Srbije? Znam da sam na forumu našao link pa skinuo mapu Jagodine i okoline a sad prc ne mogu da nadjem.

Jeste, nedavno.

https://www.topografskakarta.com/

• +1 1
Posted

Hvala to sam našao ali ima još jedan sajt gde su bile mape pre drugog svetskog rata. Ovde me nervira što nema mapa gde je Jagodina tada Svetozarevo u centru mape već ima samo gde je sa strane u gornjem levom ćošku. A možda ima ali sam ja glup da nađem.

Posted

Jbg ne znam da li ti zbog nečega treba baš ta mapa ili ti treba dobra mapa da bi na osnovu nje nešto istraživao.
Ove mape su odlične, detaljne i tačne.