bags Posted June 6 Posted June 6 Osecam se prozvanim. https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230920-1 Otprilike 51% zena radi part time a muskaraca oko 13%. Broj je visok iz tri razloga razloga: kod bolje stojecih familija majke smanje broj sati, drugi razlog je sto je dosta "zenskih" zanimanja pogodno za part time i treci progresivno oporezivanje. Od statistika koji pokazuju visoku produktivnost rada je mozda najbolja odnos GDP i rada gde Austrija uglavnom ima odlicne proseke. Ja mogu potvrditi da se u IT radi efektivno u proseku 5,6 sati. (naravno uz milione izuzetaka) Na drugoj strani znam iz iskustva drugih da je rad u usluznoj oblasti, industriji i zdravstvu pakleno tezak i sa neverovatnim kolicinama prekovremenih sati. Advokate, poreske savetnike i konsultante nisam dodao jer oni sami biraju svoje nedelje sa 90 sati. 1
Venom Posted June 10 Posted June 10 Bilo je i u vreme pandemije. Prvo je bilo samo na zapadu, pa su svi spekulisali da nije od nekih DDR vakcina. Pa je posle istok bio žarište i tako u krug.
Sludge Factory Posted June 12 Posted June 12 (edited) Mlada smo planeta. Relativno. Inace me iznenadilo da smo 51:49 urbano/ruralno, ocekivao sam da je mnogo vise tzv urbanog stanovnistva, ne znam sto. Edited June 12 by Sludge Factory 1
banecare1 Posted June 13 Posted June 13 3 hours ago, Sludge Factory said: Mlada smo planeta. Relativno. Inace me iznenadilo da smo 51:49 urbano/ruralno, ocekivao sam da je mnogo vise tzv urbanog stanovnistva, ne znam sto. naravno da je vise. ovo je neko odokativno radio 1
Recommended Posts