Shan Jan Posted November 15, 2023 Share Posted November 15, 2023 Razocarali me moje lale al ajd ovo su samo deca, ima vremena. 2 Link to comment
foto Posted November 15, 2023 Share Posted November 15, 2023 sto bi rekao moj kolega: 'jebes coveka ako nema 0.1 tonu' 1 Link to comment
Desmond Bojčinski Posted November 15, 2023 Share Posted November 15, 2023 4 hours ago, Shan Jan said: Razocarali me moje lale al ajd ovo su samo deca, ima vremena. +1 Ostaće od nas samo masna jetra... Link to comment
Mercuzzio Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 "The map below shows major cities in North America were replaced by major cities across the Atlantic ocean by latitude." 2 7 Link to comment
I*m with the pilots Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 1 hour ago, Mercuzzio said: "The map below shows major cities in North America were replaced by major cities across the Atlantic ocean by latitude." Mnogo volim ovakve stvari, hvala! 1 Link to comment
Stela Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 Kako su Solun i Atina ovako blizu, a Sevilja i Malaga medjusobno udaljenije nego sto su dva grcka grada? Link to comment
vememah Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 (edited) Tako što je linija iste geografske širine luk kružnice (vidi isprekidanu liniju na severu Kanade), a ne prava. Realno je trebalo da nacrtaju koordinatnu mrežu. Edited November 21, 2023 by vememah 1 Link to comment
Stela Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 Pa nekako deluje cudno. Vidim kruznicu, to je ok. Link to comment
namenski Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 43 minutes ago, I*m with the pilots said: Mnogo volim ovakve stvari, hvala! Ima ovakvih trik mapa, pojave se povremeno i uvek iznenade : narocito recimo cinjenicama poput da je recimo NYC, ako je suditi po geografskoj sirini - mediteranski grad... Ali se, ako se udubi, skonta i znacaj pojava/uticaja poput recimo Golfske struje,reljefa itd, itd.., zahvaljujuci kojima vecina zapadnoevropskih/skandinavskih/istocnoevropskih prestonica lezi na sirinama kanadskog Arktika... Ili, moje omiljeno trik pitanje : ko na prvu loptu, ovako iz glave, skonta da je Bec - severnije od Minhena? 3 Link to comment
Pantelija jr Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 (edited) to je kuriozitet koji sam čuo još u djetinjstvu, da su DBK and NYC na istoj geografskoj širini... a kao odrasla osoba ukapirao i šokirao se da je 1 Beč istočnije od 1 Praga... to je iz temelja potreslo moja shvatanja o istočnoj i zapadnoj Evropi... Edited November 21, 2023 by Pantelija jr Link to comment
VoodooDerina Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 (edited) Aj od Praga, to se nekako po obliku Austrougarske i Češkoj "glavi" koja štrči i nasluti, ali od Zagreba i Knina npr. je već bilo Edited November 22, 2023 by VoodooDerina Link to comment
Shan Jan Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Bohemija nikad sustinski nije bila Istok. Da nisu Cesi Sloveni i dalje bi se smatrali Zapadom. 2 Link to comment
Radoye Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 8 hours ago, Shan Jan said: Bohemija nikad sustinski nije bila Istok. Da nisu Cesi Sloveni i dalje bi se smatrali Zapadom. Striktna podela istok-zapad linijom razgranicenja drzava sa predominantno slovenskim stanovnistvom vs ovih ostalih je hladnoratovska tekovina, pre toga je izmedju ta dva bila uglavljena Mittel-Europa u koju je spadala i Bohemija / Ceska. Nekad je zapad pocinjao tek na Rajni a istok na Visli. 2 2 Link to comment
Shan Jan Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 (edited) Edited November 24, 2023 by Shan Jan 7 Link to comment
Recommended Posts