I*m with the pilots Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 22 minutes ago, Krampa said: mora da je i zagadjenje negde tu To je generalno pogresno misljenje da zagadjenje dolazi dominantno od automobila. Ali i to kad se gleda - vozni park je drugaciji u boljestojecim zemljama od ovih nasih ovde. Meni simpaticno kad se zale u Frankfurtu na gust saobracaj u najpromentnijim ulicama (ima na pandanu naseg 29. novembra klub "Feinstaub" sto znaci fina prasina ali se ta ulica ne moze zapravo porediti sa 29.), to je kao raj u odnosu na stari deo Beograda. :( U cemu je fora sa Nikozijom, i svim tim grckim ostrvima, sta se tamo desava pa da je tako lose, zna li neko? Tesko mi je da zamislim i neki tezak saobracaj po njima?
ToniAdams Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 Kod nas jako fini deo zagađenja dolazi od spaljivanja smeća u pogonima bez filtera, po nekim pričama nekih ljudi čak ga uvozimo iz okolnih zemalja. Na primer u Beočinu još od Dulićeve vladavine u tom sektoru čuda spaljuju a bez ikakvih filtera. I onda se desi da imamo ljubičasti alarm dok je vani fazon 20 stepeni i onda budu krivi seljaci koji pale njive i cigani što pale gume. 5
borris_ Posted September 21, 2023 Author Posted September 21, 2023 20 miliona djece je umrlo 1950, oko 13 miliona 1990 i 5 miliona 2021; Sta se desilo 1960 - 22,5 miliona umrlih. Desio se Maov "veliki skok naprijed". Skoro 8 miliona djece je umrlo te godine u kini, duplo vise nego ranije.
Baldrick S. Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 8 hours ago, I*m with the pilots said: U cemu je fora sa Nikozijom, i svim tim grckim ostrvima, sta se tamo desava pa da je tako lose, zna li neko? Tesko mi je da zamislim i neki tezak saobracaj po njima? Uske ulice, autobusi i kamioni prave uska grla, motori koji voze kao ludi, automobili i ostala prevozna sredstva. Nije projektovano za toliko vozila, niti vecinom nema mogucnosti.
Krampa Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 (edited) 10 hours ago, I*m with the pilots said: To je generalno pogresno misljenje da zagadjenje dolazi dominantno od automobila. Ali i to kad se gleda - vozni park je drugaciji u boljestojecim zemljama od ovih nasih ovde. Meni simpaticno kad se zale u Frankfurtu na gust saobracaj u najpromentnijim ulicama (ima na pandanu naseg 29. novembra klub "Feinstaub" sto znaci fina prasina ali se ta ulica ne moze zapravo porediti sa 29.), to je kao raj u odnosu na stari deo Beograda. :( U cemu je fora sa Nikozijom, i svim tim grckim ostrvima, sta se tamo desava pa da je tako lose, zna li neko? Tesko mi je da zamislim i neki tezak saobracaj po njima? imas pravo. gledam neke liste i london se dobro drzi sto se tice zagadjenja. edit: mislim, nije toliko zagadjen s obzirom na velicinu. Edited September 21, 2023 by Krampa
Svarog Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 (edited) On 20. 9. 2023. at 22:30, Mr.Mxyzptlk said: je l ovo znači da sad kad u forumskoj raspravi nazovemo Albance ili Šiptare "kozojebcima" smo naučno i statistički u pravu? ili svakako sledi ban? Edited September 22, 2023 by Svarog 4
I*m with the pilots Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 On 20. 9. 2023. at 22:30, Mr.Mxyzptlk said: Meni nekako najvise upada u oci ova bosansko-hrvatska granica
Svarog Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 mene buni ovaj jedan izolovani slučaj na severu Vojvodine? je l to panter?
Hamlet Strašni Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 21 minutes ago, I*m with the pilots said: Meni nekako najvise upada u oci ova bosansko-hrvatska granica Stignu ih kad dodju do reke… 7
omiljeni Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 22 minutes ago, Svarog said: mene buni ovaj jedan izolovani slučaj na severu Vojvodine? je l to panter? trebali su tu više tačkica pa da bude fora madjari trse svinje hahaha baš smješno. u onom filmu Virdžina ima scena kad zemara nategne kozu. to se dešava negde u dalmaciji a nisu im dali nijednu tačkicu.
dragance Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 22 minutes ago, omiljeni said: trebali su tu više tačkica pa da bude fora madjari trse svinje hahaha baš smješno. u onom filmu Virdžina ima scena kad zemara nategne kozu. to se dešava negde u dalmaciji a nisu im dali nijednu tačkicu. Postaneš statistika samo ako te uhvate. 1
Filozof manijak Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 1 hour ago, Svarog said: mene buni ovaj jedan izolovani slučaj na severu Vojvodine? je l to panter? Vrbašani
kud u maglu Simoviću Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 56 minutes ago, Filozof manijak said: Lovćenac 3
napadaj Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 2 hours ago, Svarog said: je l ovo znači da sad kad u forumskoj raspravi nazovemo Albance ili Šiptare "kozojebcima" smo naučno i statistički u pravu? ili svakako sledi ban? Yes
Recommended Posts