Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, noskich said:

I kaže se Brizben. Ne treba ti J.

Ne kaže se Brizben u srpskom.

Dozvoljeni oblici po Prćićevom Englesko-srpskom rečniku geografskih imena su Brizban i tradicionalni Brizbejn.

• +1 1
Posted

šta hoćete da kažete, da noskich poseduje nekretinu i ubira profit od toga što ljudi žive u njoj!?

pa to je kao da poseduješ vazduh i naplaćuješ ga ljudima koji moraju da dišu. jel sme to u Koreji?

• Haha 2
Posted

taiwan_electricity.png?format=2500w

Many poles in Taiwan feature these blue plaques with strings of letters and numbers that act as precise coordinates.

For an example of how to read the plaques in-game, the only thing that is useful here is the string “E3264”. “BE08” can further narrow down the position but is not practical in-game.

“E” refers to the 50x80km rectangle from this map. 

“3264” means that within the rectangle, we are 32% eastward and 64% northward.

This article explains how the string “BE08” can be further used to narrow down the exact coordinates of the telephone pole.

evo sta pro geoguessr igraci moraju sve da nauce ;D

• +1 1
  • Haha 1
Posted
19 minutes ago, levi said:

šta hoćete da kažete, da noskich poseduje nekretinu i ubira profit od toga što ljudi žive u njoj!?

pa to je kao da poseduješ vazduh i naplaćuješ ga ljudima koji moraju da dišu. jel sme to u Koreji?

U DPRK svi imaju stanarsko pravo tamo gde zive. A ja posto nemam stanarsko pravo niti mogu da priustim da kupim tamo gde zivim sam kupio tamo gde sam mogao da priustim.

• Haha 1
Posted
5 hours ago, palikaris said:

Nije da ništa ne valja, daleko od toga. Nego mi je neverovatno u kojoj meri ljudi tamo nisu svesni koliko su ih druge zemlje koje oni i dalje smatraju gologuzijama stigle i prestigle odavno. U organizvanosti, planiranju eto i tog saobraćaja, ekonomiji, itd. i generalno u kvalitetu života. Neki opaki bubble tamo postoji.

Naravno da zive, bili su neverovatno mocna imperija gde je London bio centar. Danas je engleski svetski jezik broj 1 koje koriste i njihove bivse kolonije, koje su postale najmocnije. Zato se desio Brexit. Ali sam se iznenadio kada sam od dosta Britanaca cuo da je Nemacka bolje organizovana i da sve bolje funkcionise u odnosu na Britaniju. Ja smatram da Nemacka nije bas tako dobro uredjena i ne funksionise sve dobro ali eto njima to tako izgleda. Mozda treba malo duze da pozive u Nemackoj.

Inace Britanci nisu bas dobri radnici, o cemu su pricali britanski politicari kao problem.

Posted
2 minutes ago, Indy said:

Čije je ovo?

grb.png

To je bio grb Kraljevine Jugoslavije

• Hvala 1
Posted
Preskoceni su svi komunisticki grbovi.

Mozda se ne racunaju u heraldiku ako nema štitova, orlova i sl?

:unsure:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted
11 minutes ago, jms_uk said:

Mozda se ne racunaju u heraldiku ako nema štitova, orlova i sl?

:unsure:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Štitovi su ključni da bi po merilima heraldike to bila heraldika.