palikaris Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Tokijo, Singapur, Peking, Šangaj i bilo koji 10+ miliona grad u Kini, onako na prvu loptu. Pariz u Evropi, Moskva takođe. Ako računaš i gradove manje veličine, ima ih po Evropi koliko hoćeš. Beč, Budimpešta, Prag npr. Zapravo se London loše kotira među gradovima svoje velličine, osim ako se ne poredi sa gradovima u sirotinjskim zemljama koji ni nemaju il jedva da imaju koju liniju metroa. Pogotovo kad uzmeš u obzir koliko košta taj prevoz u Londonu, besmisleno. 1 1
Shan Jan Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Metro u Tokiju Grad od 40 miliona ljudi koji funkcionise savrseno. Seul takodje ima odlican metro. Ostali su mi uvek ostavljali neki los utisak - Barselona sa losim vazduhom, Stolkholm sa ludim cenama, Istanbul bez dobrih oznaka, haoticni Rim, itd... 1
dragance Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 15 minutes ago, palikaris said: Tokijo, Singapur, Peking, Šangaj i bilo koji 10+ miliona grad u Kini, onako na prvu loptu. Pariz u Evropi, Moskva takođe. Ako računaš i gradove manje veličine, ima ih po Evropi koliko hoćeš. Beč, Budimpešta, Prag npr. Zapravo se London loše kotira među gradovima svoje velličine, osim ako se ne poredi sa gradovima u sirotinjskim zemljama koji ni nemaju il jedva da imaju koju liniju metroa. Pogotovo kad uzmeš u obzir koliko košta taj prevoz u Londonu, besmisleno. Ti se šališ? Aj za Tokio inda razumem. Ali Singapur? Pa Pariz? Moskvu ne računam, tebi je u svemu ona top. Koliko to košta prevoz u Londonu, kada si poslednji put bio? 1
palikaris Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Just now, dragance said: Ti se šališ? Aj za Tokio inda razumem. Ali Singapur? Pa Pariz? Moskvu ne računam, tebi je u svemu ona top. Koliko to košta prevoz u Londonu, kada si poslednji put bio? A što je meni Moskva u svemu top majke ti? Nikakve veze nikad sa Moskvom nisam imao, ali da iole znaš nešto o temi o kojoj pričamo znao bi da je Moskva poznata po dobrom javnom transportu. U Londonu sam živeo i znam o čemu pričam, oko 3 funte je karta za jebenu jednu vožnju, nekoliko stanica (ok, to niko ne koristi osim turista ali čisto za poređenje sa npr. Šangajem ili Singapurom gde je oko 1 evra, i ispod, zavisi koliko stanica ideš). Mesečna karta je tada bila mislim 120 funti za zone 1 do 3, praktično samo po centru grada da se vrzmaš. Sada koliko je nemam pojma, nisam odavno bio al sumnjam da je pojeftinilo, može samo da bude skuplje. A ne znam što se ceriš na Singapur, Šangaj i Peking. Vrhunski metro sistemi i generalno javni prevoz, super efikasni i super organizovani, a jeftini. 1
dragance Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Karta u Londonu je £1.95, a maksimalna dnevna cena za sve zone je £9.40 Toliko o tvom “iskustvu”.
noskich Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 (edited) 1 hour ago, dragance said: London koji ima najbolji javni transport na svetu je ispod Amerike @Shan Jan i hrana i ribe su daleko bolje nego što misliš/što je nekad bilo. A noskicheve tračeve ostavljam drugima. Taj nigde iz Australije neće mrdnuti. Najbolji javni transport na svetu je u Singapuru. MRT ide svaka 4 minuta. A gde nema MRT-a da ne možeš da hodaš za ispod 15 minuta do MRT stanice (što je teško takvu lokaciju izbunariti) imaš gomilu buseva. I cene su simbolične... A mrdnucu se kad mi platis kartu koju mi dugujes sve ove godine... Edited September 14, 2023 by noskich
palikaris Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 1 minute ago, dragance said: Karta u Londonu je £1.95, a maksimalna dnevna cena za sve zone je £9.40 Toliko o tvom “iskustvu”. Aha, al za jednu stanicu https://tfl.gov.uk/fares/find-fares/tube-and-rail-fares/single-fare-finder
dragance Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Just now, palikaris said: Aha, al za jednu stanicu https://tfl.gov.uk/fares/find-fares/tube-and-rail-fares/single-fare-finder Nije za jednu stanicu. Redovno sam koristio bus od Twickenhama to Kingstona ili Teddingtona.
dragance Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 3 minutes ago, noskich said: Najbolji javni transport na svetu je u Singapuru. A mrdnucu se kad mi platis kartu koju mi dugujes sve ove godine... Plaćam ti odmah čim se preseliš u DPRK. 1
palikaris Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 1 minute ago, dragance said: Nije za jednu stanicu. Redovno sam koristio bus od Twickenhama to Kingstona ili Teddingtona. 1
noskich Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 3 minutes ago, dragance said: Plaćam ti odmah čim se preseliš u DPRK. Ja ću da odem na turističkoj vizi pa ću da pitam da ostanem duže. Jel moze?
dragance Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 2 minutes ago, palikaris said: Hint: “tube, DLR, itd”. Potrazi za autobus.
banecare1 Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 mislim da je hong kong favorit za najbolji. onoliko ljudi na onom prcoljku od zemlji i sve to funkcionise fenomenalno. 3
dragance Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 1 minute ago, noskich said: Ja ću da odem na turističkoj vizi pa ću da pitam da ostanem duže. Jel moze? Ne može jer si pijavica. Imaš milionsku kuću u brizbejnu koju si platio kešom i izrabljuješ hinduse. Za odmor sebi imaš dovoljno.
dragance Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Just now, banecare1 said: mislim da je hong kong favorit za najbolji. onoliko ljudi na onom prcoljku od zemlji i sve to funkcionise fenomenalno. HK je dobar. Ja poredim rasprostranjenost, konekcije, redovnost, čistoću zajedno.
Recommended Posts