September 14, 20231 yr Tokijo, Singapur, Peking, Šangaj i bilo koji 10+ miliona grad u Kini, onako na prvu loptu. Pariz u Evropi, Moskva takođe. Ako računaš i gradove manje veličine, ima ih po Evropi koliko hoćeš. Beč, Budimpešta, Prag npr. Zapravo se London loše kotira među gradovima svoje velličine, osim ako se ne poredi sa gradovima u sirotinjskim zemljama koji ni nemaju il jedva da imaju koju liniju metroa. Pogotovo kad uzmeš u obzir koliko košta taj prevoz u Londonu, besmisleno.
September 14, 20231 yr Metro u Tokiju Grad od 40 miliona ljudi koji funkcionise savrseno. Seul takodje ima odlican metro. Ostali su mi uvek ostavljali neki los utisak - Barselona sa losim vazduhom, Stolkholm sa ludim cenama, Istanbul bez dobrih oznaka, haoticni Rim, itd...
September 14, 20231 yr 15 minutes ago, palikaris said: Tokijo, Singapur, Peking, Šangaj i bilo koji 10+ miliona grad u Kini, onako na prvu loptu. Pariz u Evropi, Moskva takođe. Ako računaš i gradove manje veličine, ima ih po Evropi koliko hoćeš. Beč, Budimpešta, Prag npr. Zapravo se London loše kotira među gradovima svoje velličine, osim ako se ne poredi sa gradovima u sirotinjskim zemljama koji ni nemaju il jedva da imaju koju liniju metroa. Pogotovo kad uzmeš u obzir koliko košta taj prevoz u Londonu, besmisleno. Ti se šališ? Aj za Tokio inda razumem. Ali Singapur? Pa Pariz? Moskvu ne računam, tebi je u svemu ona top. Koliko to košta prevoz u Londonu, kada si poslednji put bio?
September 14, 20231 yr Just now, dragance said: Ti se šališ? Aj za Tokio inda razumem. Ali Singapur? Pa Pariz? Moskvu ne računam, tebi je u svemu ona top. Koliko to košta prevoz u Londonu, kada si poslednji put bio? A što je meni Moskva u svemu top majke ti? Nikakve veze nikad sa Moskvom nisam imao, ali da iole znaš nešto o temi o kojoj pričamo znao bi da je Moskva poznata po dobrom javnom transportu. U Londonu sam živeo i znam o čemu pričam, oko 3 funte je karta za jebenu jednu vožnju, nekoliko stanica (ok, to niko ne koristi osim turista ali čisto za poređenje sa npr. Šangajem ili Singapurom gde je oko 1 evra, i ispod, zavisi koliko stanica ideš). Mesečna karta je tada bila mislim 120 funti za zone 1 do 3, praktično samo po centru grada da se vrzmaš. Sada koliko je nemam pojma, nisam odavno bio al sumnjam da je pojeftinilo, može samo da bude skuplje. A ne znam što se ceriš na Singapur, Šangaj i Peking. Vrhunski metro sistemi i generalno javni prevoz, super efikasni i super organizovani, a jeftini.
September 14, 20231 yr Karta u Londonu je £1.95, a maksimalna dnevna cena za sve zone je £9.40 Toliko o tvom “iskustvu”.
September 14, 20231 yr 1 hour ago, dragance said: London koji ima najbolji javni transport na svetu je ispod Amerike @Shan Jan i hrana i ribe su daleko bolje nego što misliš/što je nekad bilo. A noskicheve tračeve ostavljam drugima. Taj nigde iz Australije neće mrdnuti. Najbolji javni transport na svetu je u Singapuru. MRT ide svaka 4 minuta. A gde nema MRT-a da ne možeš da hodaš za ispod 15 minuta do MRT stanice (što je teško takvu lokaciju izbunariti) imaš gomilu buseva. I cene su simbolične... A mrdnucu se kad mi platis kartu koju mi dugujes sve ove godine... Edited September 14, 20231 yr by noskich
September 14, 20231 yr 1 minute ago, dragance said: Karta u Londonu je £1.95, a maksimalna dnevna cena za sve zone je £9.40 Toliko o tvom “iskustvu”. Aha, al za jednu stanicu https://tfl.gov.uk/fares/find-fares/tube-and-rail-fares/single-fare-finder
September 14, 20231 yr Just now, palikaris said: Aha, al za jednu stanicu https://tfl.gov.uk/fares/find-fares/tube-and-rail-fares/single-fare-finder Nije za jednu stanicu. Redovno sam koristio bus od Twickenhama to Kingstona ili Teddingtona.
September 14, 20231 yr 3 minutes ago, noskich said: Najbolji javni transport na svetu je u Singapuru. A mrdnucu se kad mi platis kartu koju mi dugujes sve ove godine... Plaćam ti odmah čim se preseliš u DPRK.
September 14, 20231 yr 1 minute ago, dragance said: Nije za jednu stanicu. Redovno sam koristio bus od Twickenhama to Kingstona ili Teddingtona.
September 14, 20231 yr 3 minutes ago, dragance said: Plaćam ti odmah čim se preseliš u DPRK. Ja ću da odem na turističkoj vizi pa ću da pitam da ostanem duže. Jel moze?
September 14, 20231 yr mislim da je hong kong favorit za najbolji. onoliko ljudi na onom prcoljku od zemlji i sve to funkcionise fenomenalno.
September 14, 20231 yr 1 minute ago, noskich said: Ja ću da odem na turističkoj vizi pa ću da pitam da ostanem duže. Jel moze? Ne može jer si pijavica. Imaš milionsku kuću u brizbejnu koju si platio kešom i izrabljuješ hinduse. Za odmor sebi imaš dovoljno.
September 14, 20231 yr Just now, banecare1 said: mislim da je hong kong favorit za najbolji. onoliko ljudi na onom prcoljku od zemlji i sve to funkcionise fenomenalno. HK je dobar. Ja poredim rasprostranjenost, konekcije, redovnost, čistoću zajedno.