Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted

meni su najvece iznenadjenje makedonija i crna gora

Posted
On 7. 8. 2023. at 20:26, vememah said:

A po glavi stanovnika?

Posted
On 10. 8. 2023. at 5:28, Shan Jan said:

Pored svih para i cak uvoza stranih placenika oni jadnici u sandalama iz Jemena im jebu kevu vec godinama. Cim ih Ameri puste niz vodu razbucace ih okolis.

Pa isto kao sto su Pashtuni s..bali i rahmetli USSR i USA zajedno, nema jace od toga...

Posted

Nije mapa, ali je zanimljivo...

• +1 2
Posted

Bakteriofaz je najludja stvar koju je priroda napravila

Posted
On 13. 8. 2023. at 14:01, borris_ said:

20230813_135941.jpg

balticki tigrovi tj. cuvari evropskog plamena razvaljuju. sta se desilo na severu afrike? maroko i ostala ekipa.

Posted

ovo lici na JNA 89-90-91. samo smo imali manje debelih oslobodjenih.

mada, ovo je regrutacija od 16. godine, kod nas je deficit nastao sa pozivanjem na sluzenje u JNA i trazenjem ponovnog lekarskog pregleda.

uzorak mi je mali, jedna beogradska opstina, ali oslobadjanja su se delila sakom i kapom ako si hteo malo da oznojis guzicu.

ako postoji neka paralela medju US i SFRJ omladinom onda bi im preporucio da se zamisle.

Posted
2 minutes ago, foto said:

ovo je regrutacija od 16. godine

Nije regrutacija, daleko od toga, rec je o redovnom Pentagon dokumentu Qualified Military Available (QMA) koji se periodicno radi/objavljuje zarad procene cele populacije i njene fizicke spremnosti.

Regrutacija bi bila nesto sasvim drugo i sprovodi se, tacnije sprovodila po sasvim drugacijim kriterijumima.

Ali da je ilustrativno - jeste.

BTW, mislim da nema smisla porediti sa JNA, pogotovo u periodu koji si naveo.

Posted

ma, vidoh da se vodi od 17 godina pa sam pomislio da je od 1. regrutacije. moja greska/pogresno citanje

nego, nismo debeli i nemamo dustabanlije u ozbiljnom procentu.;)

a, uzeo sam te godine jer sam pomislio da je US omladina krenula da vrda jer im se ne dopada bliska buducnost.

Posted
2 minutes ago, foto said:

a, uzeo sam te godine jer sam pomislio da je US omladina krenula da vrda jer im se ne dopada bliska buducnost.

To bismo, nedajboze, videli u slucaju da se Amerika nadje u situaciji da mora (ponovo) da uvede obaveznu vojnu sluzbu.

Jebemliga, gledajuci recimo danasnju Rusiju u kojoj te stvari ni izbliza ne idu kako bi se od Rusatm tradicionalno :isuse: ocekivalo, tesko da bi igde u modernim razvijenim drzavama bilo bolje.

Cak je i 1 Kina u kojoj je vojna obaveza u komvremena bila obavezna i koja se luksuzirala da u vojsku prima samo probrane od onoliko naroda, dosla u situaciju da vojna sluzba vise nije atrakcija i sansa za drustvenu promociju #1...

Sreca nasa sto ni Nemci nisu sto su nekad bili... :D 

Posted

znaci: vojske propadaju

levicari mogu da predahnu

:)

p.s.

za nemce se slazem. ne valja da imaju visak vojske po 'barakama'. zna gedza na sta to sluti.

Posted
8 minutes ago, foto said:

vojske propadaju

Ma ne propadaju, kamo srece da je tako: ispostavilo se da je krajem 20. i danas u poodmaklom 21. veku nacionalizam i to onaj najcrnji efikasan pokretac vojevanja samo tako: poglej samo Poljsku koja je skoro konsenzusom pristala na talambasanje i kolekcionarstvo svakojake gvozdjurije, da te ne podecam na ex-Yu zbirne primere, na Afriku ne smem ni da pomislim, na religiozno gorivo takodje....

Opet, evo se i Ukrajina, klasican primer nuznosti otpora agresiji muci oko odziva...

Zajebana vremena su nastupila, prostor za najraznovrsnije manipulacije nikad nije bio veci, ideoloske motivacije su prakticno mrtve, vremena u kojima je Ideja bila itekako mocan pokretac takodje...

Jebemliga....

Posted

e, jes poljska jedna nesrecna zemlja...

duboko sam zahvalan nasim precima sto su skrenuli na ovaj, jebeni, jug.