Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

Japan 32h nedeljno :laugh:

Sa kojim god japancem sam pricao rekli su mi da provode minimum 10-12 sati na poslu dnevno. 

1 hour ago, Svarog said:

95a9527d-e682-4cfd-a173-ec23007194c9_360

Zanimljiv grafikon, na LinkedInu ima cela rasprava na temu verodostojnosti podataka a najviše oko toga kako broj radnih sati da je toliko malu.

Source: https://genuineimpact.substack.com/

Pa šta kažu, otkud ovako netačni podaci? (ako je u pitanju neka normalna radnja nedelja, dakle ne oni sa mini-poslovima, roditelji male dece i slično)

6 minutes ago, radisa said:

Mozda je efektivan rad, a ne koliko je nominalan?

Onda tek Spanija nema sta da radi pored Japana.

Mene je zaprepastilo koliko japanci sporo rade, tako da nisam siguran u tu celu pricu o njihovoj efikasnosti. 

Fz6Z2BoX0AEyKc7.jpeg

On 1. 7. 2023. at 10:59, Shan Jan said:

Mene je zaprepastilo koliko japanci sporo rade, tako da nisam siguran u tu celu pricu o njihovoj efikasnosti. 

Da, kako sam ja shvatio, rad kakav-god, učešće u kolektivu i radni sati su im bitniji od efikasnosti. Izaći pre nadređenog je :ohmy:, a odbiti poziv starijeg kolege na piće (što uopšte ne mora da znači da ga on i plaća) nakon radnog vremena takođe. Kažu da se stvari menjaju na bolje, ali najsporije upravo za kancelarijske poslove.

Meni se jedna japanka hvalila kako se usudila da promeni posao. Pricala je o tom dostignucu kao da je otisla da zivi u iglu na Grenlandu i lovi orke da prezivi.

image.thumb.jpeg.73de35949f88288b551843f34276f6b5.jpeg

On 1. 7. 2023. at 8:23, Svarog said:

95a9527d-e682-4cfd-a173-ec23007194c9_360

Zanimljiv grafikon, na LinkedInu ima cela rasprava na temu verodostojnosti podataka a najviše oko toga kako broj radnih sati da je toliko malu.

Source: https://genuineimpact.substack.com/

za dansku...prosecna radna nedelja za celu populaciju, od 15 do 74 godine, je 22 sata. za eu je 23 i u tu grupu spadaju svi: studentarija, nezaposleni, zaposleni, smanjeno radno vreme, prekovremeno, itd. za ljude koji su zaposleni prosecna radna nedelja je 33 sata, a u eu 37. danci su poceli da cene vise slobodno vreme nego novac.

ova slika je otprilike tacna. recimo, grci imaju najduzu radnu sedmicu sa preko 40 sati, ali problem je u statistici. grcka ima veliku nezaposlenost tako da manjina radi ko mutava da bi drzala sve ostale ne povrsini. 

Edited by Krampa

53 minutes ago, Mercuzzio said:

image.thumb.jpeg.73de35949f88288b551843f34276f6b5.jpeg

Nema nikakve veze ovo.... 

On 30. 6. 2023. at 22:01, Taihoskopija said:

Sta je zajednicko za ove tri nesrecne drzacw?

On 1. 7. 2023. at 10:48, Lancia said:

Onda tek Spanija nema sta da radi pored Japana.

Moj utisak kao cestog turiste u Spaniji i sa par spanskih kolega da su Spanci neverovatno vredni. Japanci su mi uvek bili katastrofa. Totalno pogubljeni i eskivatori.

Mozda je do tvojih ostrva...:dry:

14 minutes ago, bags said:

Moj utisak kao cestog turiste u Spaniji i sa par spanskih kolega da su Spanci neverovatno vredni. Japanci su mi uvek bili katastrofa. Totalno pogubljeni i eskivatori.

Mozda je do tvojih ostrva...:dry:

:lolol: idi bre, Bags. Jedini deo koji moze da prodje kao vredan je Baskija. Za ostrva, stoji - ovde je lezerna lenjost u pitanju.

17 minutes ago, Lancia said:

Jedini deo koji moze da prodje kao vredan je Baskija.

Ova moja koleginica je iz Bilbaa i bukvalno izgura sve stvari do kraja. I to ne na neki talenat vec na suvi rad. Isto je i sa kolegama kolegama iz Madrida i A Corune. Tako da si tu mozda i u pravu. Ali opet sto se tice turizma u odnosu na Hrvatsku, Italiju , Grcku i Francusku Spanci mi ostavljaju puno bolji utisak marljivoscu i kolicinom posla koju obave.