borris_ Posted June 20, 2023 Author Posted June 20, 2023 Pa ta trava ce da izraste ovako i onako. Kako mogu to da uzmu u obzir?
vememah Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Kišnica se koliko vidim u linkovanom članku ne uzima u obzir, samo dodatno navodnjavanje.
I*m with the pilots Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 12 hours ago, vememah said: 1 galon = 3,8 l 1 funta = 0,45 kg Taman i ovo sta se desava sa vodom u Juznoj Americi, evo sad je u Urugvaju alarmantno stanje Racunica koliko vode treba da se dobile sve zitarice i soja kojim se kljukaju krave (i nesto da popiju) da bi na kraju imali cisto meso i mleko, ne bude ovo onda toliko neverovatno kao na prvi pogled
Krampa Posted June 27, 2023 Posted June 27, 2023 (edited) ubosni vazda bez date :( bez obzira jel kenjanje ili sankanje u pitanju a u vezi karte. nedavno odgledam dokumentarac na tv-u o nekoj ogromnoj plazi u indiji gde ljudi dolaze da se istovaraju. nije bi bilo dobro posle filma. Edited June 27, 2023 by Krampa
đorđe geprat Posted June 28, 2023 Posted June 28, 2023 i sam sam zapazio ovu dominaciju belog, razno sivog i crnog u boji kola. koliko su uočljivija ona žuta, crvrena. moj prvi auto, novi fića, bio je smišljeno žut. posle su bili polovnjaci sa bojom kao najmanje bitnom. 1
borris_ Posted June 28, 2023 Author Posted June 28, 2023 Moja kola su bas pratila ovu tendenciji. Prva kola su bila zelena, pa onda crvena pas plava. Od tada samo sivo bijelo i crno.
I*m with the pilots Posted June 28, 2023 Posted June 28, 2023 (edited) Mi smo crveni (VW Touran) i tamno crveni (Opel Corsa, stara 20-tak godina) i nema komšije koji nije pohvalio novi auto (VW) zbog toga. Posebno komšija koji tera nekog starog BMW-a koji je po mom osećaju malo mladji od mene a tamno crvene boje. Ostale boje u garaži (dele je četiri zgrade od po 9 stanova) su siva u više nijansi, bela, i nešto crnih i tamno tamno plavih. Tek posle n-te pohvale za boju sam pogledala malo i po ulici, stvarno dominiraju te depresivne boje, štrči jedan roze VW Polo Moj tata je imao teget golfa pa onda belog, i ja sam se toliko navikla na tu belu boju golfa da mi je bilo teško da zamislim Dvojku u drugoj boji Deda, njegov tata, je imao nekog svetlo plavog Opela pa onda tamno žutog, ne sećam se modela, to je sve jako staro bilo i pre mog rođenja. Tetka je drugu zutu Opel "limuzinu" prodala nekome ko skuplja okdtajmere pre 10tak godina, i dalje je fino vozio no puno jeo goriva. Edited June 28, 2023 by I*m with the pilots
vememah Posted June 30, 2023 Posted June 30, 2023 (edited) https://ember-climate.org/app/uploads/2023/04/Global-Electricity-Review-2023.pdf Edited June 30, 2023 by vememah
Shan Jan Posted June 30, 2023 Posted June 30, 2023 Sunce ti zarko, nisam imao predstavu da je Wind ko Nuclear danas.
Svarog Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Zanimljiv grafikon, na LinkedInu ima cela rasprava na temu verodostojnosti podataka a najviše oko toga kako broj radnih sati da je toliko malu. Source: https://genuineimpact.substack.com/ 1
Recommended Posts