Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted

evo još jedne

3575F709-8E01-455F-AC7C-8C4F126F7C60.thumb.jpeg.d7c73b0d1e0b24a0e6d84f11a170e455.jpeg

• +1 5
Posted

Evo i moje, obožavam je
70x90cm

mora su isto reljefnaa1dbe9f73e4ec4f6f1d8f55720a85f99.jpg

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
18 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

:wub:

obožavam topografske mape

nešto mi nije bilo jasno oko ovoga, našao sam: ovo je geološka karta, kombinovana sa topografskkom (sa senčenjem reljefa)

• +1 1
Posted
4 minutes ago, mlatko said:

Evo i moje, obožavam je

Dobra je, starovremska, k'o iz kabinetatm za geografiju... :) 

I uvek kada vidim Padsku niziju, asocira me na osecaj koji imam kada u Italiju dolazim preko Brenera, iz iz onog vecitog snega i leda, za 20 minuta, silazeci ka Gardi dozivim sok ugledavsi mediteranski pejsaz u punom sjaju: podseti, ucini razumljivijim sta su svojevremeno mogle da osecaju horde likova od zla oca i jos gore majke, ugledavsi bukvalno ispod nogu obecanu zemlju...

Carolija Italije.

Nigde u Evropi ne moze da se dozivi taj osecaj, osim donekle kada se, narocito u kasnu jesen ili zimi, prodje Demir kapija i kada se vazduh u sekundi promeni i oset miris mora, Mediterana...

Jebiga... :)

• +1 3
  • Wub 1
Posted
24 minutes ago, omiljeni said:

I krenem da joj pričam kako bi Zemlja, da je nekom magijom umanjiš  toliko da ti može stati u ruku, izgledala kao savršeno glatka lopta. čak i da prethodno isušiš sve okeane i mora.

Steta sto si okasnio sa primerom, dobro dosao bi ovoj dvojici na primer, k'o ruski umetnicki klizaci na ledu bi to obavili, jos bi dobili poene na umjetnicki dojam... :tongue:

49965.jpg

Posted

Zadnji dijagram mreže auto puteva u Srbiji :-)

Dijagram-APS-20220130-A.png

• +1 4
Posted

Rusija iznenadjujuce malo zaduzena. Sa $44 break even cijenom nafte, ocigledno je zasto je Putin spreman za sankcije.