Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted (edited)
30 minutes ago, Tihajeza said:

https://www.rtours.rs/sr/turisticki_aranzman/transsibirska-zeleznica/

Jeste iz 2018. ali opisano šta ulazi, šta ne ulazi, plan putovanja... ima i jeftinije od 10k, ali svašta mora da se doplati, pre svega avio karta do Moskve i avio karta iz Pekinga za povratak.

Ovakvi su manje vise svi aranzmani evropskih agencija i sve ide ka Ulan Batoru i Pekingu sa povratkom avionom odatle. Kad se uracunaju avio karte dobaci do tih oko 10k. 10/11 dana. 
Mada mi se cini da sam videla i za manje, moguce da je bilo manje dana/zaustavljanja. Dobar vodic cuda cini.

Jednom sam na proputovanju iz drugog dela Kine provela dva dana u Pekingu.
Za oko 120€ (1-2 osobe) u najmanje luksuznoj ociji mogao se iznajmiti u hotelu vodic (engleski savrsen) sa kolima i soferom (odlican pasat i civilizovana voznja) na 8h sa licnim izborom sta da se vidi. 
Kad je vreme limitirano i kad je izvesno da negde ne putujete svako malo dobro je istraziti sve varijante.

Edited by Moonwalker
Posted
28 minutes ago, Tihajeza said:

https://www.rtours.rs/sr/turisticki_aranzman/transsibirska-zeleznica/

Jeste iz 2018. ali opisano šta ulazi, šta ne ulazi, plan putovanja... ima i jeftinije od 10k, ali svašta mora da se doplati, pre svega avio karta do Moskve i avio karta iz Pekinga za povratak.

Moze da se kupi povratna karta vozom..pa ti je u povratku vidljivo ono sto nije bilo u odlasku..i to sve za manje od tisucu ojra, plus povratna avionska do Moskve.

Jedino sto bi mi se voz smucio za ceo zivot :))

Posted
1 hour ago, SNARC said:

Mislim da kada sam gledao nesto u sopstvenoj reziji, to je bilo mnogo manje.

Naravno

• As little as £492 or $686 buys you a one-way train ticket from Moscow to Beijing on train 4 including a bed in a 4-berth sleeper, pre-booked through a reliable agency such as Real Russia.  For almost 5,000 miles of travel, a bed for 6 nights and a memorable world-class travel experience, that's a bargain!  If you want a bed in a 2-bed sleeper, make that around £787 or $1,097.

• Moscow-Vladivostok is an even greater bargain, 7 or 8 nights and 9,000km from as little as 14,500 rubles, about $210 or £170 with a bed in a shared 4-berth sleeper.  You can buy 4 tickets to get sole occupancy of a whole 4-berth compartment for 1, 2 or 3 of you.

• If you want to stop off at places on the way, that increases the ticket price a bit, but not hugely.

Evo ovde jos malo o cenama, a pogledati i celu stranicu od vrha na temu TSR

https://www.seat61.com/trans-siberian-railway.htm#fares

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
2 minutes ago, SNARC said:

Postoje li ova gospoda jos uvek ? 

Prikazana cena je formirana na dan objavljivanja programa (19.11.2012.) i podložna je promenama usled promene cena avio prevoza

:lol:

Videh i ja to, ali gore na vrhu pise datum polaska ovog avgusta. Verovatno je stranica od tada i zaboravili su da promene to (kao i natpise ispod slika koje sa istim veze nemaju)... :unsure:

Posted
24 minutes ago, SNARC said:

Postoje li ova gospoda jos uvek ? 

Prikazana cena je formirana na dan objavljivanja programa (19.11.2012.) i podložna je promenama usled promene cena avio prevoza

pozovi pa pitaj

cenim da im kao maloj agrnciji kovid nije učinio uslugu, link je bio više i formativnog karaktera glede cene

Posted
Just now, kud u maglu Simoviću said:

pozovi pa pitaj

cenim da im kao maloj agrnciji kovid nije učinio uslugu, link je bio više i formativnog karaktera glede cene

Bih ja..no je neđelja oko podneva. Akomi se neko i javi, bojim seda nece ispasti lepo.

Inace..neki cenovni rang kome sam se nadao. Za deset tisuca vodim dete na foto safari po Afrikama a ne u Rusiju.

Posted

Ako može bilo ko da mi objasni draž sedmodnevne vožnje vozom, kroz Sibir, vožnje radi?

• +1 1
Posted
19 minutes ago, zorglub said:

Ako može bilo ko da mi objasni draž sedmodnevne vožnje vozom, kroz Sibir, vožnje radi?

Ako uopste treba da ti se objasnjava - onda uopste nema svrhe... :fantom: 

Posted

strancima koji hoce da idu transsibom uvek predlozim da skrate putovanje na deonicu irkutsk - ulan ude. to je verovatno ispod 24h puta, a vide najlepsi deo oko bajkala i 80% utisaka sa proputovanja. ja sam se klackao po ruskim vozovima, lepo je to iskustvo, ali IMHO 10-20 sati vise nego dovoljno. u krajnjem slucaju moze avionom do kranojarska i odatle zeleznicom to ulan ude, ali moskva - vladik se meni cini bas predugo. 

ko voli avanture i ima dovoljno vremena da se klacka iz moskve do vladivostoka, ja bi preporuciosiri i brzi program. doleteti u piter i tamo provesti par dana, dalje avionom do irkutska, brodom po bajkalu malo i odatle transsibom za 3 dana do vladika na tihookenskog kraba i avionom na kamchatku (kada si vec tu na par hiljada km :D) bolje leti kada su mede u dobrom raposlozenju, pa ko prezivi iz petropavlovsk kamchatskog avionom za moskvu i kuci posle par dana razgledanja stolice. ako se ima jos vremena iz moskve imaju ture po zlatnom prstenu rusije (suzdalj, sergeev posad, kostorma itd). 

• +1 6
  • Hvala 1
Posted

Ogromna je ta Rusija bas me ono plasi

Posted

Trenutno stanje izgradnje mreze auto puteva u Srbiji

spacer.png

• Hvala 1
Posted

Zanimljivo, Ostrogoti ozloglaseni na Apeninskom poluostrvu (sve je vise varvara, sve je manje Rimljana). I kod Bugara je dobra fora patagonijski.

Kod ostalih spansko selo, kineski, grcki, arapski, jevrejski i ruski. Cini mi se da je to odnos prema nepoznatom alfabetu. Potpuno neverovatan osecaj kad se nadjes negde gde svi pricaju nepoznat jezik, a i pismo ti je potpuno,nepoznato da ne mozes ni da pretpostavis bilo sta.