Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

Ostavili Obrenovići državu.

Ako se zna da su oni bili dobri sa ovim crvenima i bordo sa severa moze biti da nije tacno.

Edited by pasha

Da bi ovaj broj bio tacan moraju da budu oba broja tacna: broj ukupno rodjene i broj umrle dece.

Ako se ne prijave sva umrle bebe na rodjenju (ili blizu), onda oba broja nisu tacna tako da

sto bi statisticari rekli: garbage in - garbage out.

Nisam ja sigurna da je u drzavi srbiji bas bilo efikasno prijavljivanje svakog rodjenog (a vrlo brzo umrlog)

novorodjenceta... posebno ako nije bilo krsteno (tada su crkvene knjige bile relevantne...

On 22.10.2020. at 16:04, Roger Sanchez said:

Što Ujgurima sad znači, i što bi značilo Džungarima koji su pobijeni u 18. st, to što ti sad kažeš da su Afrikanci bili porobljavani?

Bre Роџере jos od ove nase prepisketm danima cutim sve cekajuci da ces sam da budes dovoljno ako ne PC, a ono barem dovoljno intelektualno posten da u isterivanju pravde za sve gazene i pobijene, sa sve tvojom humanom brigom za Ujgure i Dzungare 18. veka, pomenes jedan mnogo, mnogo blizi primer, isto tako posledicu jedne olujnetm bitke nevidjene do sada u svetskoj istoriji po virtuoznosti vodjstva, izvedbe i posledicama, slavljene i proslavljane vise nego Verden i Staljingrad zajedno.

U stvari, ne jedan nego nekih 250 - 300,000 primera...

Dzabe sam cekao i doduse, nije da nisam znao da necu docekati...

Nastavi ti samo da brines ujgurske i dzungarske brige i nemoj slucajno da zaboravis ni jednog Afrikanca...

To nije klizav teren, obaska sto je izuzetno komforan da na njemu demonstriras humanizam, renesansu i protivljenje svakoj nedemokraticnosti, totalitarizmu i cemu su te vec sve ucili... :fantom:

Džungari su *pobijeni*, batko, onako kao Srbi u Endehaziji, i, recentnije, "Turci" u tzv. "Republici Srpskoj", samo što su to Kinezi obavili u puno većem broju još u 18.st. A sad nastavi s redovnim programom

3 minutes ago, Roger Sanchez said:

Džungari su *pobijeni*, batko, onako kao Srbi u Endehaziji, i, recentnije, "Turci" u tzv. "Republici Srpskoj", samo što su to Kinezi obavili u puno većem broju još u 18.st. A sad nastavi s redovnim programom

Роџер пл. Санчез, na mrtvoj strazi, uvek spreman... :D 

Ovi sto sam ih pomenuo i koji nisu pobijeni su, dakle, imali srece? 

OK.

Nema problema, nastavi i ti da bdijes nad svakom svetskom nepravdom, bilo povijesnom, bilo modernom recentnom, pazi da ti neka ne promakne, molim te...

I vodi obavezno racuna o ravnotezi, znas ono, uostalom napisao si: Srbi - endehazija, Turci - republika srpska, nemoj slucajno da ti se izmakne neki visak...

E, moj liberalni i nadasve humani branitelju demokratskih i svih ostalih pravihtm vrednosti... :cry:

Nisam ja osuđivao Kineze, stari i dosadni čovječe, samo sam konstatirao da oni nisu anđeli koji su "poslali flotu u Afriku i vratili se" iz nekokolonizatorske dobrote svojih srdaca i svojeg nebelosvetskog karaktera. Kad im je trebao teritorij, ali ne i ljudi na njemu, već u 18. st. oni su pribjegli pouzdanoj metodi zvanoj "pobij par stotina hiljada ljudi u dvije godine".

20 minutes ago, Roger Sanchez said:

Nisam ja osuđivao Kineze, stari i dosadni čovječe, samo sam konstatirao da oni nisu anđeli koji su "poslali flotu u Afriku i vratili se" iz nekokolonizatorske dobrote svojih srdaca i svojeg nebelosvetskog karaktera. Kad im je trebao teritorij, ali ne i ljudi na njemu, već u 18. st. oni su pribjegli pouzdanoj metodi zvanoj "pobij par stotina hiljada ljudi u dvije godine".

Ja se ni u ludilu ne bih upustio u pricu o bitkama sve smatrajuci da ih vode andjeli sa krilima: istorija kakvu poznajemo nije PC, krv joj je pogonsko gorivo i nikakva nova citanja i tumacenja to nece moci da promene.

Zgrazavanjima i osudama nema meste: mi kao sorta naprosto - drugu istoriju nemamo.

I - nemoj da mi imputiras: Kinezi, Kina su po sebi, svojom gravitacijom, masom, ucinili sta su ucinili, bas kao i svi drugi kada im se moglo, pruzila prilika, ali se ni na koji nacin nisi osvrnuo na moju tvrdnju da se - kada smo vec kod Kine - radilo o jednoj civilizaciji koja se uvukla u sebe, ogradila i bukvalno zidovima i koja ekspanzionizam kao uslov postojanja nije imala ugradjen u civilizacijski obrazac, postavsi jalova do te mere da je Zapad njome u 19. veku brisao pod kad god mu se diglo.

Ili zafalilo trzista za legalan izvoz opijuma.

I koja se ponovno vratila na svetsku, globalnu pozornicu tek kada je usvojila zapadne tehnologije, bas kao i Japan recimo.

A da je Zapad delegiravsitm kao sto rekoh par stotina likova od zla oca i jos gore majke osvajao i osvojio svet, rusio carstva, jednom recju osvajao i osvojio Planetu.

Sa svim posledicama, i civilizacijskim i kulturnim koje iz toga proizilaze...

A ti nadji nekoga ko tvrdi da su Kinezi andjeli sa sve jadnim Ujgurima, pa udri koliko ti srcu drago...

I ne zaboravi da zavrsis na zloj Rusiji i Putinu, obavezno, ... ;)

Edited by namenski

• 2 weeks later...

.480a2ef0af6b2428388f2a0de090df49.jpg

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Motači kablova :D

ukrajinci semenkari

1 minute ago, Tihajeza said:

Motači kablova :D

Jesmo sigurni da se radi o automobilskim kablovima?

15 minutes ago, Filozof manijak said:

Jesmo sigurni da se radi o automobilskim kablovima?

Kabel i Svetozarevo su mrtvi zar ne?

RTB Bor?

može i na topic da li je Moldavija budućnost Srbije

Edited by levi

Gledam legendu na mapi, nije baš najbolje objašnjeno, da smo automobilska industrija cenim da bi bilo svetlo plave boje.

S druge strane, do skorašnjeg zaustavljanja proizvodnje zbog zagađenja, Bor je par godina radio punim kapacitetom (i sve se izvozilo).

Esid: levi brži

Edited by Filozof manijak