jms_uk Posted June 21, 2020 Posted June 21, 2020 10 minutes ago, Ayatollah said: Malo su mi Grenland i Island ovde upitni... Mozda racunaju i zbunje u to, kao manje drvece? 55k i 365k ljudi na njima...
mlatko Posted June 21, 2020 Posted June 21, 2020 to nije puno ljudiInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Ayatollah Posted June 21, 2020 Posted June 21, 2020 Opet, sumnjam da Island ima 365 miliona stabala...
gone fishing Posted June 21, 2020 Posted June 21, 2020 ili da u onom pustinjskom kontinentu ima preko 25 milijardi stabala
mlatko Posted June 21, 2020 Posted June 21, 2020 mislim da podcenjujete broj stabala koji stane na kvadratni milimetar A4 mape svetaInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
gone fishing Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 30 miliona benelukšana zarađuje isto kao 150 miliona centralnih i istočnih evropljana, vaistinu je bolje imati kolonije nego biti nečija kolonija
pasha Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego sedam dana u bijedi 2 1
đorđe geprat Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 5 hours ago, gone fishing said: 30 miliona benelukšana zarađuje isto kao 150 miliona centralnih i istočnih evropljana, vaistinu je bolje imati kolonije nego biti nečija kolonija tja. davno je rečeno da bi holandija, da je vojvodina njena, hranila pola evrope. i, dok oni otimaju zemlju od mra, prave brane za "ne dajbožejednog dana" mi pregrađujemo reke i potoke đubretom.
gone fishing Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 tja, poljopriveda čini tek 2% holandskog bdp-a
pasha Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 1 hour ago, djordje geprat said: tja. davno je rečeno da bi holandija, da je vojvodina njena, hranila pola evrope. i, dok oni otimaju zemlju od mra, prave brane za "ne dajbožejednog dana" mi pregrađujemo reke i potoke đubretom. To je rekao Dusan Kovacevic u svojim pretencioznim izlivima bljuvanja na komunizam. Doduse on je tipicni malogradjanin iako je on ubedjen da je potpuno nesto drugo. Ali ova mapa pokazuje suprotno. Holandija u poljoprivred izvozi mehanizaciju i poljoprivrednu tehniku u ogromnim kolicinama. Srbija toga vise nema. Kao sto ne postoji u Istocnoj Evropi nijedna velika domaca kompanija koja ima globalni uticaj, ako iskljucim par ruskih energetskih i banakrskih ali ne msilim na njih. Juzna Koreja, koja ima 2 do 3 puta manje stanovnika od IE, da ne govorim o povrsini koja nije daleko od Srbije, ima onoliko kompanija koje su globalno prisutne a cela IE-0. Samo se ceka neka milostinja sa strane, jeftina radna snaga i to je to od ekonomije. 1
čekmeže Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 1 hour ago, pasha said: To je rekao Dusan Kovacevic u svojim pretencioznim izlivima bljuvanja na komunizam. Doduse on je tipicni malogradjanin iako je on ubedjen da je potpuno nesto drugo. Komunizam se nije dobro primio na seljaka. Agrarni maksimum je oštetio poljoprivredu (kad je to uopšte ukinuto?). Ako se o nekog komunizam ogrešio to su seljaci. Ne možeš sa 10 hektara izvoziti poljoprivrednu tehniku i mehanizaciju.
Recommended Posts