June 22Jun 22 Ne znam što uopće znači ovih 74 k u Turskoj.... Da u njoj familje bolje stoje nego u Francuskoj?
June 23Jun 23 Da, taj PPS skok za Tursku je očigledno ozbiljan promašaj, cene tamo su samo nešto povoljnije nego u Bugarskoj - Bugarska je na 60% proseka EU, Turska na 53.Comparative price levels of consumer goods and serviceshttps://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Comparative_price_levels_of_consumer_goods_and_services Edited June 23Jun 23 by vememah
June 23Jun 23 On 21. 6. 2025. at 23:18, Shan Jan said:Kod nas su klinci suludo visoki a posebno je izrazeno kod cura koje su jos malo ko momci. Rekao bih da hormoni kojim se kljuka zivina rade svoj posao.Ja čak imam neku ličnu hipotezu da su ti hormoni kojima se kljuka stoka i živina, kao i hemijska obrada hrane generalno jedan od glavnih razloga eksplozije autizma u poslednjih 30 godina. Nemam nikakav dokaz za ovo, samo gut feeling.
13 hours ago13 hr Neverovatno mi je zamisliti u LA vozilo bez vozača u gradu sa generalnim problemom skretanja levo.
13 hours ago13 hr On 23. 6. 2025. at 9:23, Ayatollah said:Ja čak imam neku ličnu hipotezu da su ti hormoni kojima se kljuka stoka i živina, kao i hemijska obrada hrane generalno jedan od glavnih razloga eksplozije autizma u poslednjih 30 godina. Nemam nikakav dokaz za ovo, samo gut feeling.Gut feeling je zgodan kalambur.Dodao bih pesticide i sikative koji desetkuju crevnu floru i faunu. Ne samo brojčano, već i po sojevima, tako da nam u probavnom traktu nedostaju cele nomenklature - mozak to noćom osluškuje, ali ne može da narihta.
13 hours ago13 hr On 22. 6. 2025. at 10:07, zorglub said:Ja sam ih video puno, i skupa sa Skandinavcima (minus Finci možda) su verovatno u proseku najlepši ljudi. I svi isti jbt, herrenmensch-i.Ima ih lepih ali imaju spageti gradju ti mladji, jako uska ramena na onoliki rast sto je solidan turn off. Meni su mnogo zgodniji ovi iz generacije koja sad ima 60 nego ovi 40 pa nanize. Mada sto bi se reklo, o ukusima ne vredi previse raspravljati.
13 hours ago13 hr On 23. 6. 2025. at 9:23, Ayatollah said:Ja čak imam neku ličnu hipotezu da su ti hormoni kojima se kljuka stoka i živina, kao i hemijska obrada hrane generalno jedan od glavnih razloga eksplozije autizma u poslednjih 30 godina. Nemam nikakav dokaz za ovo, samo gut feeling.Moguce da hormoni pojacavaju simptome tipa da dete koje bi imalo neke blaze traits ima mnogo jace izrazenu sliku. Mada prema onome sto sam citala kad sam se time bavila, associative mating je top 1 razlog. Ranije su se geni slucajnije mesali (nisu se ljudi pitali toliko/uopste sa kim ce u brak).