6 hours ago6 hr 1 hour ago, Shan Jan said:Indija Samo cu reci da jedan Balkan, kada se skupi, ima vise autoputa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_road_network_sizeMozda je takvo stanje uzrokovano uslovima gde se smenjuju pustinje i dzungla kao i kolonijalnim nasledjem izgradnje zeleznice kao najefikasnijeg nacina transporta tada?
6 hours ago6 hr 1 minute ago, kronostime said:Mozda je takvo stanje uzrokovano uslovima gde se smenjuju pustinje i dzungla kao i kolonijalnim nasledjem izgradnje zeleznice kao najefikasnijeg nacina transporta tada?Ma sigurno. Isao sam po africkim putevima kroz dzungle i pustinje. Sve se moze kad se hoce. Nego ne moze i infrastruktura i svadbe sa okicenim slonovima.
5 hours ago5 hr 2 hours ago, banecare1 said:ima i ova za globalno poredjenjea do 1990 kinezi su imali 0 km autoputeva...
4 hours ago4 hr Rusi takodje imaju jako malo autoputeva za toliku zemlju. Verovatno im je lakse da koriste avion kad idu dalje?
4 hours ago4 hr 21 minutes ago, radisa said:Poljaci WTF!+1zar nisu napravili autoput berlin varšava pred ono prvenstvo u fudbalu koje su organizovali sa ukrajinomrumunija je takođe wtfbukurešt konstanca i to je to, na onoliku zemlju
4 hours ago4 hr Ovo za Rumuniju je poznata stvar, zato imaju razvijene lokalne aerodrome. Edited 4 hours ago4 hr by Shan Jan
4 hours ago4 hr 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:+1zar nisu napravili autoput berlin varšava pred ono prvenstvo u fudbalu koje su organizovali sa ukrajinomrumunija je takođe wtfbukurešt konstanca i to je to, na onoliku zemljuidem za vikend u konstancu i zbog ovoga sam odustao od idenja kolima... propelerac do bukuresta pa autoputem...
4 hours ago4 hr 1 minute ago, Shan Jan said:Ovo za Rumuniju je poznata stvar, zato imaju razvijene lokalne aerodrome.da, npr bukurest konstanca traje 15+ sati, jer ide preko londona :)
4 hours ago4 hr Just now, Shan Jan said:Ovo za Rumuniju je poznata stvar, zato imaju razvijene lokalne aerodrome.Išao sam kolima do Brašova u februaru, i nije baš tako kao na slici... Imao sam na kraju silazak sa autoputa, nekih 70-ak kilometara, mislim, i nešto posle Temišvara prekid od par kilometara, sve ostalo je bio od Temišvara do Brašova autoput...
4 hours ago4 hr 1 minute ago, radisa said:Išao sam kolima do Brašova u februaru, i nije baš tako kao na slici... Imao sam na kraju silazak sa autoputa, nekih 70-ak kilometara, mislim, i nešto posle Temišvara prekid od par kilometara, sve ostalo je bio od Temišvara do Brašova autoput...BTW, vozio sam skoro sa kraja na kraj Rumunije (Ijasi - Brasov - Sibiu - Temisvar), trebalo nam je par dana uz voznju od par sati svaki dan Mislim da od Temisvara imas 100km autoputa, ne secam se da ide skroz do Brasova.
4 hours ago4 hr Just now, Shan Jan said:BTW, vozio sam skoro sa kraja na kraj Rumunije (Ijasi - Brasov - Sibiu - Temisvar), trebalo nam je par dana uz voznju od par sati svaki dan Mislim da od Temisvara imas 100km autoputa, ne secam se da ide skroz do Brasova.Pa i ne ide, u jednom trenutku siđeš sa AP i ideš za Brašov, a AP se produžava još par kilomnetara, na drugu stranu, pa perekid od 70-80 km, i onda do Bukurešta opet AP
4 hours ago4 hr 2 minutes ago, radisa said:Pa i ne ide, u jednom trenutku siđeš sa AP i ideš za Brašov, a AP se produžava još par kilomnetara, na drugu stranu, pa perekid od 70-80 km, i onda do Bukurešta opet APOno kad ti je planina usred drzave
4 hours ago4 hr 40 minutes ago, radisa said:Poljaci WTF!Poljaci FTW.The development of modern highways began in the 1970s, but proceeded very slowly under the communist rule and for the first years afterwards: between 1970 and 2000 only 434 km of highways were constructed in total (5% of the planned network).[2] Further 1050 km (13% of the network) were opened from 2001 to 2010, followed by 2773 km (34% of the network) constructed between 2011 and 2020.[3] It is planned to open about 2500 km (31%) in the 2020s, while the last about 1400 km (17%) would be completed in the 2030s.[4]https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_PolandEdit: Ipak gornja mapa predstavlja planove, ovo označeno zelenim ispod je završeno, svetlozeleno je pušteno u rad manjom brzinom, a crveno se gradi, ostalo je u fazi projektovanja, studija uticaja na životnu sredinu i idejnog plana. Edited 4 hours ago4 hr by vememah