Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

32 minutes ago, Engineer said:

Da li je realno ovo za Španiju i Portugal?

Ne znam za Španiju i Portugal, ali mi krajnje čudno deluje da u Srbiji svaki peti stanovnik vozi bajs 30 minuta dnevno.

Bar je moj uzorak u Kragujevcu koji nije pogodan za bicikliranje (sve je uzbrdo-nizbrdo) takav. Mislim da ovde od 100 ljudi bar 90-95 ne vozi bicikl uopšte.

• Replies 5.1k
  • Views 488.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nije mapa, al je maestralno      

Posted Images

Piše "hoda ili vozi bicikl".

1 minute ago, vememah said:

Ma ni ne hoda. Svi voze ili se voze.

Мени су ове бројке језиве, пола сата ходања дневно, па то би требало да свако може лагано да испуни.

У Турској 3.9%, Шпанији 5.6% па шта раде они тамо

Колико ли је у Уса онда 0.3%

Једино је питање да ли се ово односи на било какво ходање у току дана или као баш циљано мораш да идеш да ходаш/шеташ или возиш бајс бар пола сата.. Ако је ово друго онда су мало разумљивије бројке

Verovatno u kontinuitetu.

Nema šanse da je ovo u Srbiji bajs a šetanje i može biti, ako se u to računa bilo kakvo šetanje a ne ciljana rekreacija i sport.

Zadovoljstvo životom, prosečna ocena na skali 0-10.

Eurostat 2023.

Life sat.png

On 13. 5. 2025. at 10:18, gone fishing said:
  • koliko stanova (kuća) zvrji prazno, bilo bi interesantno videti tu statistiku

Evo, iz Popisa 2022.

Stanovi.png

2 hours ago, vememah said:

Ovo Walking mi je potpuno promaklo kad sam vide bicycle. isuse

OK onda, tako može... pa većina ljudi ide na posao peške, bar jedan deo puta (možda ne važi za Beograd). Kad se na to doda odlazak do prodavnice, podruma, kontejnera, klonje... ima tu šetnje.

6 hours ago, STARMAN said:

Nema šanse da je ovo u Srbiji bajs a šetanje i može biti, ako se u to računa bilo kakvo šetanje a ne ciljana rekreacija i sport.

Po Vojvodini se dosta vozi bicikl. Doduse zavisi od vremenskih uslova. Ali ono, ljudi idu na posao biciklom lagano sat vremena tamo-nazad ukupno.

I meni se tako cini. Po Vojvodini se dosta voze bicikli, jedan od razloga je teren. Ljudi cesto biraju pre biciklu od automobila ili ljudi od 60-70 godina polako jezde bicklima. Postoji nesvesna kulutra bicikla.

Znam, provela sam dosta života u Vojvodini. )

Jeste, sigurno je Vojvodina ovde značajno doprinela biciklizmu ali mislim da je ova naša ukupna cifra od 19% dosta visoka i da njen najveći deo mora dolaziti od hodanja (bilo kakvog), ne može Vojvodina toliko da povuče prosek za celu zemlju u korist bicikla.  

(niz se nastavlja)

GrJ5cLqXIAAk_b7?format=jpg&name=4096x409

To isto, samo usrednjeno na 12 meseci:

GrKAJY8XkAADD3t?format=jpg&name=4096x409

Ceo niz:

TlTZi7e.png

0nenEWp.png

tHlB9KL.png

ZlTCkAI.png

aLpihd7.png

MCBRcv8.png

nYI3Uar.png